adelaparvu.com despre cabana la munte cu interior verde, design Jeanette Trensig, Foto ElMueble (19)

In Case, Design Interior

Interior creionat în nuanțe naturale

Da, ar trebui să ne gândim că o mare parte din timpul nostru o petrecem la interior, așa că ceea ce vedem în jurul casei ne influențează. De aceea contează foarte mult, atunci când e să alegi o casă, și peisajul din jur care se vede pe ferestre, care poate deveni nu doar o completare a interiorului, ci și o sursă de inspirație. Și ca să vezi despre ce poate fi vorba am ales să-ți prezint azi o casă rustică din zona montată a Spaniei, cu încăperi modeste ca spațiu, dar foarte frumos decorată de Jeanette Tresing. Designerul a intervenit cu modificări de efect pentru a pune în valoare ceea ce a găsit: un interior cald potrivit pentru viața de familie. Și da, s-a inspirat din nuanțele pe care le-a zărit pe ferestre, eliberate acum de perdele și draperii pentru ca interiorul să fie acompaniat de panoramele oferite de locul în care a fost ridicată casa. Dar hai să vezi trucurile aplicate aici.

adelaparvu.com despre cabana la munte cu interior verde, design Jeanette Trensig, Foto ElMueble (4)

Inițial toată casa era dominată de lemnul închis la culoare, inclusiv la nivelul pardoselilor. Designerul a propus păstrarea acestei nuanțe la nivelul plafoanelor, tâmplăriei, dar a intervenit la nivelul pereților și al modului de îmbrăcare al pardoselilor astfel ca, prin contraste discrete de textură și culoare, să evidențieze căldura lemnului. Încă din zona holului se simte abordarea prin prezența mochetei la nivelul pardoselii și a tapetului ca marchează zona de cuier. O idee simplă, dar de mare efect ce ordonează spațiul.

adelaparvu.com despre cabana la munte cu interior verde, design Jeanette Trensig, Foto ElMueble (2)

Și pentru că încăperile nu sunt mari, designerul a avut în vedere două lucruri: folosirea aceleași nuanțe de verde olive peste tot, pentru a conferi unitate interiorului și a distrage atenția de la suprafețele camerelor, plus debarasarea ferestrelor de perdele și draperii, astfel ca geamurile să fie cât mai libere și să lase lumina la interior să pătrundă din plin. Spre exemplu, în cazul bucătăriei, mobila din lemn închis a fost revopsită în aceeași nuanță cu cea a pereților și a plafonului. Astfel, spațiul mic, dar bine organizat este camuflat sub aspectul dimensiunilor.

adelaparvu.com despre cabana la munte cu interior verde, design Jeanette Trensig, Foto ElMueble (13)

Zona de zi este comprimată într-o încăpere care beneficiază de o singură fereastră, dar aceasta este generoasă. Designerul a prevăzut ca ea să fie cât mai liberă, dar pentru a suplimenta locurile de ședere, în locul unei a doua canapele a propus o banchetă care nu obturează fereastra, dar care conferă funcționalitate și șarm spațiului. În plus, caloriferele sunt mascate cu succes.

adelaparvu.com despre cabana la munte cu interior verde, design Jeanette Trensig, Foto ElMueble (3)

Nuanța de verde olive este în completarea peisajului o bună perioadă din an, dar și pe timpul iernii, când albul domină la exterior, combinația de lemn și verde conferă căldură și prospețime ambientului. Și da, nuanțele și texturile naturale sunt prezente și prin decorațiuni. Deci nu doar culori, ci și texturi calde, prin care se obține atmosfera plăcută.

adelaparvu.com despre cabana la munte cu interior verde, design Jeanette Trensig, Foto ElMueble (9)

Deși inițial exista un loc de șemineu, proprietarii nu apucaseră să-l monteze pentru că nu erau deciși asupra modelului. Tentația lor era să aleagă ceva rustic, având în vedere arhitectura casei și finisajele specifice. Însă designerul a propus un model actual, astfel ca baza șemineului să fie prelungită către fereastră, obținându-se locuri de ședere și depozitare, dar marcându-se o linie în ambient care se continuă cu cea a banchetei. Un truc bun prin care proporțiile sunt corectate, iar finisajul în verde olive din partea superioară a pereților lasă lemnul plafonului și cel al tâmplăriei să iasă în evidență.

adelaparvu.com despre cabana la munte cu interior verde, design Jeanette Trensig, Foto ElMueble (7)

Totul este calm în partea superioară a zonei de zi, iar mai jos ambientul este amenajat astfel ca privirea să fie direcționată la același nivel de peisaj și de șemineu. Un decor gândit să ofere o stare de bine de la nivelul șederii. Și da, pentru a pune în evidență textura lemnului și pentru a obține mai multă luminozitate, pardoseala cu același finisaj închis este acoperită de un covor simplu, mai deschis, o suprafață neutră care ordonează ambientul.

adelaparvu.com despre cabana la munte cu interior verde, design Jeanette Trensig, Foto ElMueble (8)

În dormitorul matrimonial spațiul mic a fost creionat în aceeaș notă intimă, cu nuațe similare, dar unde confortul și starea de bine sunt conferite prin prezența decorațiunilor textile. Cea mai mare parte a suprafețelor îmbrăcate de țesături – tăblia patului, lenjerie pat, perdele sunt deschise la culoare, cu texturi naturale care luminează și oferă zone de calm pentru restul decorului.

adelaparvu.com despre cabana la munte cu interior verde, design Jeanette Trensig, Foto ElMueble (5)

În camera de tineret culorile pe suprafețe mari sunt aceleași, dar prin prezența obiectelor destinate jocului și a câtorva decorațiuni textile sunt introduse cu efect noi culori, evident armonizate cu ambientul.

adelaparvu.com despre cabana la munte cu interior verde, design Jeanette Trensig, Foto ElMueble (11)

Nimic prea strident, nici ca nuanțe, nici ca texturi în camera de tineret. Jucăriile de plastic nu sunt agreate în familie, ca atare totul păstrează nota naturală a casei. De altfel, motivul pentru care proprietarii au cumpărat casa a fost acela de a oferi copiilor lor ocazia de a se juca mai mult afară, în natură.

adelaparvu.com despre cabana la munte cu interior verde, design Jeanette Trensig, Foto ElMueble (12)

De cele mai multe ori impactul decorațiunilor textile este evident într-un ambient, dar mulți oameni se orientează exclusiv după culori. Însă atunci când e vorba despre un stil rustic sau când se dorește ceva plăcut, familiar, țesăturile cu aspect natural sunt cele care contribuie la starea de bine. Ele sunt confortabile nu doar vizual, ci și la contactul corpului cu ele.

adelaparvu.com despre cabana la munte cu interior verde, design Jeanette Trensig, Foto ElMueble (6)

O casă de vacanță nu este completă fără spații exterioare, căci asta e ideea să petreci cât mai mult timp liber afară, să te bucuri de natură în compania celor dragi. Așa că sursele de lumină pentru exterior sunt binevenite în serile calde, când masa se poate lua afară, dar și pentru decorul festiv pe timpul iernii.

adelaparvu.com despre cabana la munte cu interior verde, design Jeanette Trensig, Foto ElMueble (10)

Structuri simple din lemn pot deveni suportul perfect pentru perne cu ajutorul cărora se poate face repede un loc de ședere la exterior. Și pentru mai mult confort, pardoseala exterioară poate fi îmbrăcată cu o mochetă, care să amplifice senzația de căldură.

adelaparvu.com despre cabana la munte cu interior verde, design Jeanette Trensig, Foto ElMueble (1)

O casă cu încăperi mici, dar intime, cu multă căldură, specifică stilului rustic încă de la exterior, unde piatra și lemnul vorbesc despre locul unde este amplasată construcția. Iar atunci când lipsește inspirația în privința amenajării interiorului e suficientă o observare a naturii. Întotdeauna natura oferă cele mai bune combinații de culori, texturi și materiale, așa că dacă ne oferim răgazul să ne chestionăm ce ne dă o stare de bine, putem afla și cum să translatăm acest lucru la interiorul locuinței. Sper ca acest interior să te inspire!

Foto: ElMueble

3 raspunsuri pentru Interior creionat în nuanțe naturale

 1. Liliana Cepariu spune:

  Este exact casa din visurile mele !
  Minunata !

 2. Elena spune:

  Superba casa,peisaj,aranjament , totul…

 3. Turica spune:

  Frumos, natural, dimensiuni umane ,culori delicate.Merci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *