KIKA
adelaparvu.com
recomandă kika.ro
KIKA
În locul unei chiuvete de bucătărie, proprietarii au ales un lavoar din piatră care accentuează caracterul rustic al casei. O idee interesantă potrivită pentru o casp de vacanță, dar nu la fel de confortabilă pentru uz zilnic, având în vedere faptul că înălțimea ar putea fin incomodă.

In Case, Design Interior

Casa părăsită a devenit un cuib romantic

Dacă ai visat vreodată la un mic, dar fermecător refugiu destinat relaxării, fie casă de vacanță, fie pensiune, cu siguranță casa de față îți va provoca imaginația. Închipuiește-ți o casă veche de 300 de ani într-un loc retras și liniștit înconjurat de vegetație, cu peisaje rurale. Practic, o ruină, dar care în mintea unui cuplu a devenit un loc magic, casa de vacanță la care au tânjit mult timp, locul în care să-și poată pune în practică toate ideile de amenajare și decorare. Ei bine, Rachel și Bjorn, doi britanici curajoși și întreprinzători s-au aventurat în salvarea casei din piatră, lemn și lut de la marginea unui sat din regiunea Cornwall din Marea Britanie. O casă mică, de doar 60 de metri pătrați, aflată într-o stare avansată de degradare, cu apa scurgîndu-se pe hornurile șemineurilor la interior, cu tâmplăria afectată, dar care mai avea tăria să impresioneze astfel încât să fie salvată și transformată într-o adevărată bijuterie rustică. Proprietarii au muncit aproape șase luni de zile pentru a ajunge la rezultatul pe care-l vezi în imagini. Au denumit-o The Redes și, după ce au finalizat-o, s-au gândit să se bucure și alții de ea, așa că au inclus-o în circuitul destinațiilor exclusivite de vacanță de la Unique Home Stays. Chiar dacă poți petrece aici o vacanță tihnită, merită să afli despre eforturile de amenajare, dar și ideile inedite aplicate aici.

Casa a fost în întregime renovată conform imaginii ei inițiale, iar acoperișul din stuf în totalitate refăcut. Acum, arată ca o căsuță din turtă dulce.

Casa a fost în întregime renovată conform imaginii ei inițiale, cu tencuială aplicată rustic, cu tâmplăria înlocuită, cu acoperișul din stuf în totalitate refăcut, la fel ca și coșurile de fum, inițial grav degradate. Acum, arată ca o căsuță din povești. Totul simplu, curat în spiritul locului.

Proprietarii au fost felicitați de către localnici după ce au cumpărat casa. Toți din localitate s-au bucurat că această modestă căsiță urma să reînvie, după ce mult timp a fost doar ruina de lângă fosta fabrică de praf de pușcă, care a existat odinioară aici. Și nu doar ăc s-au bucurat, dar vecinii i-au și ajutat pe tineri să găsească meșteri ori să afle de diverse lucruri necesare renovării aproape de ei, în zonă.

Proprietarii au fost felicitați de către localnici după ce au cumpărat casa. Toți din localitate s-au bucurat că această modestă căsuță urma să reînvie, după ce mult timp a fost doar ruina de lângă fosta fabrică de praf de pușcă, care a existat odinioară aici. Și nu doar că s-au bucurat, dar vecinii i-au și ajutat pe tineri să găsească meșteri ori să afle de diverse lucruri necesare renovării aproape de ei, în zonă.

Intrarea în casă se face printr-un mic hol din care se deschid două camere: sufrageria și aproi livingul. Proprietarii s-au folosit de toate aparentele defecte ale casei pentru a crea o poveste, cum ar fi bacnheta configurată din zidărie, după îngroparea țevilor în pereți, pentru a crea o mică banchetă de ședere în fața ferestrei.

Intrarea în casă se face printr-un mic hol din care se deschid două camere. Proprietarii s-au folosit de toate aparentele defecte ale casei pentru a crea o poveste, cum ar fi bancheta configurată din zidărie în fața ferestrei. Plafonul și implicit planșeul casei, dintre parter și mansardă, a fost complet refăcut. Deși visau la bârne vechi, din lemn masiv, au fost sfătuiți să folosească o tehnologie mai nouă pentru a nu supraîncărca zidurile, ca atare au vopsit totul în alb la nivelul tavanelor. În loc de galerii au folosit țevi reciclate.

Fiecare colț din căsuță este atent decorat. Astfel, nișele existente inițial de o parte și de alta a șemineului din sufragerie sunt locuri de depozitare și expunere pentru obiecte, care dau sentimentul de acasă chiar și unui vizitator ocazional.

Fiecare colț din căsuță este atent decorat. Astfel, nișele existente, de o parte și de alta a șemineului din sufragerie, sunt locuri de depozitare și expunere pentru obiecte, care dau sentimentul de acasă chiar și unui vizitator ocazional. Rafturile din lemn le-au făcut singuri din bucăți de cherestea achiziționate de la o fabrică aflată în apropiere. Piese vechi de mobilier recondiționate de către ei au fost folosite peste tot la interior. De asemenea, o parte din corpurile de iluminat sunt readaptate, cum ar fi aplicele de aici.

Șemineul din piatră aflat în sufragerie nu mai este funcțional, dar piatra veche de sute de ani a fost păstrată din respect pentru istoria casei. Și chiar dacă nu este funcțional, casa fiind dotată acum cu calorifere, șemineul este foarte decorativ. De remarcat masa, care a fost realizată de către cei doi proprietari.

Șemineul din piatră aflat în sufragerie nu mai este funcțional, dar piatra veche de sute de ani a fost păstrată din respect pentru istoria casei. Și chiar dacă nu este funcțional, casa fiind dotată acum cu calorifere, șemineul este foarte decorativ. De remarcat masa, care a fost realizată de către cei doi proprietari. Blatul de masă este o ușă veche, recondiționată, dar păstrată cu balamalele originale.

Livingul, o cameră mică, dar primitoare are un șemineu de-a dreptul suprinzător. În focarul originar, proprietarii au adaptat o sobă actuală, dar într-o nuanță ți cu o formă interesante. O alăturare originală, care conferă șarm. Canapeaua Chestefield, tipică pentru interioarele britanice nu lipsește, iar pardoseala este acoperită cu un covor rotund în stil BoHo chic.

Livingul, o cameră mică, dar primitoare are un șemineu de-a dreptul suprinzător. În focarul originar, proprietarii au adaptat o sobă actuală, dar într-o nuanță ți cu o formă interesante. O alăturare originală, care conferă șarm. Canapeaua Chesterfield, tipică pentru interioarele britanice nu lipsește, iar pardoseala este acoperită cu un covor rotund în stil BoHo chic. Măsuța de cafea este făcută de către proprietari, la fel ca și rafturile de lângă șemineu.

În spațiul mic, dar cu o fereastră în zonă, lângă șemineu, a fost creat un mic colț pentru pictură. Nu doar că arată bine, dar și te provoacă să fii creativ.

În spațiul mic, dar cu o fereastră în zonă, lângă șemineu, a fost creat un mic colț pentru pictură. Nu doar că arată bine, dar și te provoacă să fii creativ.

Din living se accede în bucătărie, dar din cauza spațiului mic nu s-a folosit ușă interioară, însă o perdea romantică sugerează separarea dintre funcțiuni.

Din living se accede în bucătărie, dar din cauza spațiului mic nu s-a folosit ușă interioară, însă o perdea romantică sugerează separarea dintre funcțiuni.

Bucătăria, un spațiu îngust și lung, est eun spațiu luminat natural din plin, ceea ce o transformă într-o încăpere primitoare. Fereastra mare dă înspre grădină, amenajată frumos și ea pentru relaxare. Dotările sunt actuale, dar proprietarii au ales electrocasnice cu design retro.

Bucătăria, un spațiu îngust și lung, este un loc luminat natural din plin, ceea ce o transformă într-o încăpere primitoare. Fereastra mare dă înspre grădină, amenajată frumos și ea pentru relaxare. Dotările sunt actuale, dar proprietarii au ales electrocasnice cu design retro. Rafturile pe console sunt realizate de către proprietari și tot ei au ales și cum să fie mobila din bucătărie.

În locul unei chiuvete de bucătărie, proprietarii au ales un lavoar din piatră care accentuează caracterul rustic al casei. O idee interesantă potrivită pentru o casp de vacanță, dar nu la fel de confortabilă pentru uz zilnic, având în vedere faptul că înălțimea ar putea fin incomodă.

În locul unei chiuvete de bucătărie, proprietarii au ales un lavoar din piatră care accentuează caracterul rustic al casei. O idee interesantă potrivită pentru o casă de vacanță, dar nu la fel de confortabilă pentru uz zilnic, având în vedere faptul că înălțimea totală (mobilă + lavoar) este cu siguranță incomodă.

Sub mobila de bucătărie a fost gîndit un spațiu pentru lemnele necesare sobei din living, un alt detaliu interesant, care se vede frumos din zona canapelei. Frigiderul cu design retro întregește imaginea creionată aici, la fel ca și caloriferul. Din bucătărie se accede în baie, o organizare limitată de vechimea casei și de traseul instalațiilor.

Sub mobila de bucătărie a fost gândit un spațiu pentru lemnele necesare sobei din living, un alt detaliu interesant, care se vede frumos din zona canapelei. Frigiderul cu design retro întregește imaginea creionată aici, la fel ca și caloriferul. Din bucătărie se accede în baie, o organizare limitată de vechimea casei și de traseul instalațiilor.

Baia este original amenajată cu bucăți de trunchi de lemn de castan și cu o cadă comandată special de la un furnizor britanic.

Baia este original amenajată cu bucăți de trunchi de lemn masiv ce maschează instalația panoului de duș. Cadă comandată special de la un furnizor britanic are și ea o mască realizată din lemn vechi recuperat.

Din living se accede la etaj, pe o scară interioară simplă, realizată de către proprietari cu ajutorul unui meșter local. La mansardă sunt dormitoarele, dar și sub scară s-a găsit loc pentru a fi creat un colț cu obiecte vechi.

Din living se accede la etaj, pe o scară interioară simplă, realizată de către proprietari cu ajutorul unui meșter local. La mansardă sunt dormitoarele, dar și sub scară s-a găsit loc pentru a fi creat un colț cu obiecte vechi.

Dormitoarele sunt mici, două la număr, dintre care numai unul este matrimonial. Aici, proprietarii au lăsat podeaua albă la vedere și au creat ambientul ca un refugiu în stil Bohemian.

Dormitoarele sunt mici, două la număr, dintre care numai unul este matrimonial. Aici, proprietarii au lăsat podeaua albă la vedere și au creat ambientul ca un refugiu în stil Bohemian.

În spatele patului din domritorul matrimonial a fost prinsă și întinsă o pânză care reproduce Primavera pictura celebră semnată de Sandro Botticelli. Crengile sunt prezente ca decor, dar și ca suport pentru perdea.

În spatele patului din dormitorul matrimonial a fost prinsă și întinsă o pânză care reproduce Primavera pictura celebră semnată de Sandro Botticelli. Crengile sunt prezente ca decor, dar și ca suport pentru perdea.

La etaj mai există o baie de serviciu, amenajată într-un spațiu mic, dar bine folosit.

La etaj mai există o baie de serviciu, amenajată într-un spațiu mic, dar bine folosit. O ușă de tip hambar este aici pe post de ușă interioară, iar micul geam a fost pictat de către proprietari. Pardoseala din baie seste acoperită cu o gresie care imită textura lemnului recuperat.

La etaj mai există un mic dormitor pentru o persoană, feminin amenajat.

La etaj mai există un mic dormitor pentru o persoană, romantic amenajat. Pardoseala este acoperită cu mochetă și covoare, iar amprenta în stil BoHo se simte prin decorațiuni, dar și micile obiecte de mobilier prezente aici.

Un colț de poveste realizat cu mobilă executată pe șantier și cu obiecte cumpărate de la târguri de antichități.

Un colț de poveste realizat cu mobilă executată pe șantier și cu obiecte cumpărate de la târguri de antichități.

Cei doi proprietari au muncit foarte mult pentru amenajarea grădinii. Nu doar că au umblat după bușteni din lemn, dar și-au bătut mult capul cu proiectul pentru a ști cum să fie folosiți acești bușteni. Până la urmă s-au gândit să creeze un loc la care au visat mult timp: pat în aer liber. Așa că le-a venit imediat ideea să facă o pergolă solidă deasupra acestuia, ajutați fiind de către un tîmplar priceput.

Cei doi proprietari au muncit foarte mult pentru amenajarea grădinii. Nu doar că au umblat după bușteni din lemn, dar și-au bătut mult capul cu proiectul pentru a ști cum să fie folosiți acești bușteni. Până la urmă s-au gândit să creeze un loc la care au visat mult timp: pat în aer liber. Așa că le-a venit imediat ideea să facă o pergolă solidă deasupra acestuia, ajutați fiind de către un tâmplar priceput. O roată de car veche integrată într-o structură metalică formează masa de bar de la exterior.

La nivel superior, pergoal are pânze retractabile pentru ajustarea umbrei.

La nivel superior, pergola are un acoperiș realizat din sticlă securizată pentru ca sub ea să poată fi petrecut timp de relaxare chiar și atunci când plouă blând, mai ales că vremea este aici una schimbătoare. Patul de sub pergolă a fost făcut de către proprietari, după ce au găsit lemne curbate în curtea fabricii de cherestrea la care s-au dus pentru cumpărarea buștenilor. Atfel, patul este și un fel de balansoar.

Pe lângă patul ăncadrat de etajere și alte obiecte decorative salvate și refolosite decorativ, proprietarii și-au dorit neapărat un loc de îmbăiere afară. Pentru un acces facil , au încadrat structura ciubărului cu scări, realizate de către ei cu ajutorul tâmplarului.

Pe lângă patul încadrat de etajere și alte obiecte decorative salvate și refolosite decorativ, proprietarii și-au dorit neapărat un loc de relaxare în apă în aer liber. Pentru un acces facil, au încadrat structura mini piscinei cu scări, realizate de către ei cu ajutorul tâmplarului.

S-au gîndit la grădină și ca loc de petrecere a timpului liber pe timpul nopții, așa că proprietarii au avut în vedere modul de dispunere al iluminatului artificial.

S-au gândit la grădină și ca loc de petrecere a timpului liber pe timpul nopții, așa că proprietarii au avut în vedere modul de dispunere al iluminatului artificial, astfel ca spațiul verde să devină unul magic.

Au muncit foart emult pentru ca refugiul de vacanță să prindă contur așa cum și-au dorit. Și da, nu au spus câți bani au cheltuit, dar au menționat că i-a costat dublu față de ce estimaseră ei inițial. Costurile mari au fost neașteptate pentru bușteni, dar mai ales transportul lor, de asemenea și pentru piesele mai mari cu rol decorativ. Practic, tot ceea ce ține de decor, de la interior la exterior, i-a determinat să suplimenteze bugetul pentru că și-au dat seama că fără obiecte decorative și fără grădina amenajată, șarmul casei nu ar mai fi fost cel visat. Sper să te inspire și pe tine acest loc!

Au muncit foarte mult pentru ca refugiul de vacanță să prindă contur așa cum și-au dorit. Și da, nu au spus câți bani au cheltuit, dar au menționat că i-a costat dublu față de ce estimaseră ei inițial. Costurile mari au fost neașteptate pentru bușteni, dar mai ales transportul lor, de asemenea și pentru piesele mai mari cu rol decorativ. Practic, tot ceea ce ține de decor, de la interior la exterior, i-a determinat să suplimenteze bugetul pentru că și-au dat seama că fără obiecte decorative și fără grădina amenajată, șarmul casei nu ar mai fi fost cel visat Și tu poți să-ți rezervi o vacanță în această casă – vezi detalii aici. Până atunci cu siguranță imaginile te vor provoca să-ți amenajezi și tu o casă de poveste. Sper să te inspire și pe tine acest loc!

Foto: © Unique Home Stays

6 raspunsuri pentru Casa părăsită a devenit un cuib romantic

  1. maria spune:

    superba casa…Dumnezeu sa i binecuvanteze pe propietari sa se bucure de ea,iar voua sa va dea idei frumoase im continuare!sunteti [email protected]

  2. Bodescu spune:

    Este foarte reusita. Indraznesc să spun chiar că-i emblematică. M-a impresionat.

  3. Gabi spune:

    Absolut superb ce au realizat acolo!!!

  4. Micheline spune:

    Am observat si caloriferele ornamentate. Nu am mai vazut astfel de calorifere !…

  5. Mihaela spune:

    Absolut de vis!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *