Bucătăria se vede încăde la intrarea în casă, iar prezența mesei poziționată în continuarea insulei din bucătărie dă senzația de ospitalitate. Deasupra mesei sunt poziționate corpuri de iluminat, care marchează funcțiunea.

In apartamente, Design Interior

Apartament de 61 mp cu influențe mediteraneene

Tu cum ți-ai amenaja locuința? Aproape că nici nu știi de unde să începi, corect? Ei bine, sunt unii mai deciși, care își aleg o temă de amenajare, cum ar fi una inspirată de o vacanță de neuitat. Am ales să-ți prezint azi un apartament cu trei camere, cu un plan atipic, a cărei proprietară și-a dorit să regăsească la interior accente din Andaluzia, Spania alături de linii industriale și o abordare funcțională a spațiilor, mai ales la capitolul depozitare. Evident că a apelat la un arhitect pentru asta, mai ales că forma unuia dintre dormitoare, dar și a băii și a holului erau ciudate. Așa că arhitecta poloneză Anna Krzak avenit cu idei pentru proprietară, dar și soluții practice. Hai să-ți spun mai multe despre fiecare zonă în parte a locuinței, dar după ce-ți postez și planul.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 61 mp, design interior Anna Krzak, Foto Bartosz Janosz (17)

Cum  procedat arhitecta? A avut grijă să prevadă spații de depozitare generoase în dormitor, iar bucătăria și livingul să fie deschise, mai ales că spațiul zonei de zi este unul lung și îngust. Holul a fost și el personalizat, mai ales că este deschis către centrul locuinței.

Amprenta mediteraneană se simte încă de la intrare, holul fiind marcat la nivelul plafonului de grinzi montate peste un fond albastru închis. Înălțimea spațiului este de circa 2,7 metri în hol, dar în cameră, din cauza plafonului fals, înălțimea spațiului este ușor mai redusă.

Amprenta mediteraneană se simte încă de la intrare, holul fiind marcat la nivelul plafonului de grinzi montate peste un fond albastru închis. Înălțimea spațiului este de circa 2,7 metri în hol, dar în cameră, din cauza plafonului fals, înălțimea spațiului este ușor mai redusă. Pe lângă oglinda și lada rustice, suportul pentru umerașe este un accent industrial în zona intrării în casă.

Din holul de la intrare se deschid toate încăperile locuinței, iar zona de zi care cuprinde bucătăria și livingul sunt complet deschise. Astfel, lumina naturală pătrunde și către centrul locuinței. Se poate vedea cărămida aparentă montată în V ăpe peretele din living, o altă tușă care vorbește despre Andaluzia.

Din holul de la intrare se deschid toate încăperile locuinței, iar zona de zi, care cuprinde bucătăria și livingul, este complet deschisă. Astfel, lumina naturală pătrunde și către centrul locuinței. Se poate vedea cărămida aparentă montată în V pe peretele din living, o altă tușă care vorbește despre Andaluzia.

Bucătăria se vede încăde la intrarea în casă, iar prezența mesei poziționată în continuarea insulei din bucătărie dă senzația de ospitalitate. Deasupra mesei sunt poziționate corpuri de iluminat, care marchează funcțiunea.

Bucătăria se vede încă de la intrarea în casă, iar prezența mesei poziționată în continuarea insulei din bucătărie dă senzația de ospitalitate. Deasupra mesei sunt poziționate corpuri de iluminat, care marchează funcțiunea. Blatul din lemn al mesei întregește paleta de materiale naturale care se regăsesc în ambient, alături de cărămidă.

Bucătăria este personalizată prin culoarea, dar și prin plăcile ceramice de tip patchwork de la Vives. Partea de sus a bucătărie este tratată în alb și negru, iar partea inferioară este albastru deschis, de unde senzația de trăinicie, totul este bine așezat, ine ancorat la nivelul pardoselii.

Bucătăria este personalizată prin culoarea, dar și prin plăcile ceramice de tip patchwork de la Vives. Partea de sus a bucătărie este tratată în alb și negru, iar partea inferioară este albastru deschis, de unde senzația de trăinicie, totul este bine așezat, bine ancorat la nivelul pardoselii.

Electrocasnicele sunt încorporate în mobilier, iar combina frigorifică mascată (dreapta). Între două coloane de mobilier sunt grupate plita și chiuveta.

Electrocasnicele sunt încorporate în mobilier, iar combina frigorifică mascată (dreapta). Între două coloanele de mobilier sunt grupate plita și chiuveta, dar cu spațiu suficient între ele.

Linia corpurilor inferioare ale mobilierului de bucătărie este continuată în living prin vopsirea pereților din spatele canapelei.

Linia corpurilor inferioare ale mobilierului de bucătărie este continuată în living prin nuanța pereților din spatele canapelei.

Zona de canapea este simplă, funcțională și confortabilă. Având în vedere că pe partea opusă este peretele îmbrăcat cu cărămidă, în spatele canapelei și mai sus de ea peretele a fost lăsat liber, pentru a nu încărca spațiul lung și îngust.

Zona de canapea este simplă, funcțională și confortabilă. Având în vedere că pe partea opusă peretele este îmbrăcat cu cărămidă, în spatele canapelei, și mai sus de ea, peretele a fost lăsat liber, pentru a nu încărca spațiul lung și îngust.

Fereastra este lăsată cât mai liberă pentru ca lumina naturală să pătrundă din plin, mai ales că aici este singura sursă de lumină naturală din toată zona de zi.

Fereastra este lăsată cât mai liberă pentru ca lumina naturală să pătrundă din plin, mai ales că aici este singura sursă de lumină naturală din toată zona de zi.

Doar unul dintre dormitoare a fost amenajat, celălalt fiind lăsat liber deocamdată. Cel care a fost ambientat are spații de depozitare din plin, care la față sunt în aceeași linie, chiar dacă peretele de fapt nu este drept (vezi plan). Astfel, adâncimea corpurilor este diferită, dar acest lucru nu se simte decât în organizarea de la interiorul dulapurilor.

Doar unul dintre dormitoare a fost amenajat, celălalt fiind lăsat liber deocamdată. Cel care a fost ambientat are spații de depozitare din plin, care la față par din ușa de la intrare că sunt în aceeași linie. Adâncimea corpurilor este diferită, dar acest lucru nu se simte decât în organizarea de la interiorul dulapurilor. În dreptul ferestrei a fost creată o zonă de lectură cu ajutorul unei banchete care înglobează și caloriferul.

Locul patului este marcat printr-o nuanță inchisă de albastru prin care s-au mai estompat din colțurile ciudate ale camerei. Tăblia patului este un accent mediteranean și un material natural care personalizează locul de odihnă.

Locul patului este marcat printr-o nuanță inchisă de albastru prin care s-au mai estompat din colțurile ciudate ale camerei. Tăblia patului este un accent mediteranean și un material natural care personalizează locul de odihnă.

Fetețe dulapurilor sunt printate și dau impresia unui tapet, mai ales că imaginea imprimată pe suprafața lor se repetă.

Fetețe dulapurilor sunt printate și dau impresia unui tapet, mai ales că imaginea imprimată pe suprafața lor se repetă.

Camera de baie este mobilată și dotată cu strictul necesar, dar s-a pus accent pe designul obiectelor folosite. Mult alb, dar caloriferul iese în evidență, la fel ca și rama oglinzii.

Camera de baie este mobilată și dotată cu strictul necesar, dar s-a pus accent pe designul obiectelor folosite. Mult alb, dar caloriferul iese în evidență, la fel ca și rama oglinzii și accesoriile metalice.

Cabina de duș este separată prin panouri din sticlă marcate pe margine cu finisaj metalic negru, care conturează interesant zona. La interiorul cabinei de duș s-a dorit un loc de ședere fix.

Cabina de duș este separată prin panouri din sticlă marcate pe margine cu finisaj metalic negru, care conturează interesant zona. La interiorul cabinei de duș s-a dorit un loc de ședere fix. O ambientare eclectică, contemporană, care conferă o stare de bine tinerei proprietare. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre amenajare apartament 61 mp, design interior Anna Krzak, Foto Bartosz Janosz (15)

Foto: Bartosz Janosz

 

 

 

 

 

3 raspunsuri pentru Apartament de 61 mp cu influențe mediteraneene

  1. Andreea spune:

    Buna ziua doamna Adela! as dori sa fac un curs de design interior online, dumneavoastra stiti daca este posibil si daca da, pe ce site? stiu ca intrebarea mea nu este potrivita, de aceea imi cer scuze pentru indrazneala. Va apreciez foarte mult, sunteti un designer exceptional, de aceea m-am gandit ca sunteti singura care ar putea sa imi recomande ceva bun. Va multumesc mult!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *