KIKA
adelaparvu.com
recomandă kika.ro
KIKA
De apratea opusă bucătăriei este un nsamblu de mobilier creat pe lățimea peretelui de lîngă fereastră. Practic această bibliotecă este gândită în jurul caloriferului din zonă.

In apartamente, Design Interior

Apartament de 70 mp colorat ambientat

Fiecare locuință are specificul ei dat prin modul în care a fost gândită ca spațiu, ca locație, dar și din perspectiva proprietarilor. Ceea ce se potrivește pentru stilul de viață și gusturile unora e foarte posibil să nu fie pe placul altora. Mai pe scurt, locuința ideală nu există, da modalitatea de ambientare cât mai plăcută și confortabilă pentru fiecare poate fi găsită. Am ales să-ți prezint azi locuința unor tineri, un apartament de trei camere de 70 metri pătrați, care s-a dorit să fie actual, ușor de întreținut, dar care să aibă ceva din aerul vacanțelor petrecute la Mediterana. Cum să combini pasiunea pentru vacanțe și dorința de a avea un apartament funcțional? Ei bine, ai să vezi în amenajarea de față o modalitate, gândită de către designerii de la biroul polonez KODO, care s-au ghidat după preferințele proprietarilor și le-au propus o combinație cromatică axată pe cele trei culori de bază: roșu, galben și albastru, dar cu mai mult accent pe culoarea din urmă pentru a accentua ideea de mare într-un mediu urban. Dar hai să afli mai multe despre fiecare spațiu în parte.

Intrarea în locuință coincide cu cea în spațiul zonei de zi, unde bucătăria, sufrageria și livingul coexistă. Tinerii proprietari și-au dorit o masă generoasă, ca atare bucătăria a fost lăsată deschisă pentru ca spațiul pentru sufragerie să poată fi ușor configurat. Ceea ce i-a ajutat pe designeri a fost faptul că proprietarii nu și-au dorit televizor în living, ei urmărind programe sau filme pe Internet.

Intrarea în locuință coincide cu cea în spațiul zonei de zi, unde bucătăria, sufrageria și livingul coexistă. Tinerii proprietari și-au dorit o masă generoasă, așa că bucătăria a fost lăsată deschisă pentru ca spațiul pentru sufragerie să poată fi ușor configurat. Ceea ce i-a ajutat pe designeri a fost faptul că proprietarii nu și-au dorit televizor în living, ei urmărind programe sau filme pe Internet. Ca atare, fără loc de tv, amplasarea mobilierului a devenit mult mai ușoară, având în vedere faptul că nu există un hol de intrare în casă.

Spațiul bucătăriei a fost utilizat la maximum în zona de fereastră astfel ca locul de plită și chiuvetă să fie cât mai bine organizate cu suprafață de blat generoasă între ele.

Spațiul bucătăriei a fost utilizat la maximum în zona de fereastră astfel ca locul de plită (cu inducție) și chiuvetă să fie cât mai bine organizate cu suprafață de blat între ele. Conform temei abordate, vacanțe inspirate din Spania, designerii au prevăzut o faianță de tip patchwork pe peretele bucătăriei. Pentru mai multă lumină natură, designerii au propus ca fereastra bucătăriei să fie liberă, fără stor sau perdea.

Pentru un aspect cât mai actual, mobila de bucătărie cu fronturi din MDF are mânere frezate, iar în partea superioară corpurile suspendate sunt până în tavan (corpuri care ascund și burlanul de evacuare pentru hotă). Corpurile suspendate sunt într-o nuanță înschisă de albastru, gândită în relație cu holul către dormitoare, care este vopsit într-o culoare similară.

Pentru un aspect cât mai actual, mobila de bucătărie cu fronturi din MDF are mânere frezate, iar în partea superioară corpurile suspendate sunt până în tavan (corpuri care ascund și burlanul de evacuare pentru hotă). Corpurile suspendate sunt într-o nuanță înschisă de albastru, gândită în relație cu holul către dormitoare, care este vopsit într-o culoare similară.

Toate electrocasnicele sunt încorporate, inclusiv combina frigorifică. Spațiu mare de depozitare corespondent bucătăriei și livingului etse înschis i configurat sub forma unui ansamblu de dulapuri deschise la culoare, care să nu încarce spațiul. Totul simplu, ordonat, fără mânere aplicate pentru a avea imaginea unei placări.

Toate electrocasnicele sunt încorporate, inclusiv combina frigorifică. Spațiul mare de depozitare corespondent bucătăriei și livingului este înschis și configurat sub forma unui ansamblu de dulapuri deschise la culoare, care să nu încarce spațiul. Totul simplu, ordonat, fără mânere aplicate pentru a avea imaginea unei placări. Culorile sunt prezente pe suprafețe mici: corpurile suspendate de la bucătărie și două scaune galbene la bucătărie. Masa este aleasă în nuanță similară blatului de bucătărie.

De apratea opusă bucătăriei este un nsamblu de mobilier creat pe lățimea peretelui de lîngă fereastră. Practic această bibliotecă este gândită în jurul caloriferului din zonă.

De partea opusă bucătăriei este un ansamblu de mobilier creat pe lățimea peretelui de lângă fereastră. Practic, această bibliotecă este gândită în jurul caloriferului din zonă, cu spații închise și suficiente rafturi, care să nu devină prea aglomerate cu obiecte.

Pentru ca spațiul să nu fie încărcat, dar și suficient colorat, designerii au prevăzut biblioteca cu materiale în nuanță albă (ca și dulapurile din bucătărie), textură lemn (similară mesei și blatului din bucătărie) și câteva elemente galbene (care aduc senzația de soare și strălucire). 

Pentru ca spațiul să nu fie încărcat, dar și suficient colorat, designerii au prevăzut biblioteca cu materiale în nuanță albă (ca și dulapurile din bucătărie), textură lemn (similară mesei și blatului din bucătărie) și câteva elemente galbene (care aduc senzația de soare și strălucire).

Pentru un plus de textură, peretele din spatele canapelei este îmbrăcat cu cărămidă aparentă. Zona este bine pusă în evidență și prin iluminat punctat.

Pentru un plus de textură, peretele din spatele canapelei este îmbrăcat cu cărămidă aparentă. Zona este bine pusă în evidență și prin iluminat punctat, chiar dacă totul este în alb, de la pereți la cărămidă. Pentru că s-a făcut un proiect de amenajare pentru apartament, s-a știut exact care este suprafața de perete ce urma să fie decorată cu cărămidă, ea fiind montată până în bibliotecă.

Deși pereții sunt albi și pardoseala aceeași în toată zona de zi, prin tapițeriile pieselor de mobilier s-a adus culoare în zona de ședere. Contrastul de albastru și galben dintre canapea și fotoliu este potențat și de pernele de culoare roșie. Posterele înrămate de deasupra canapelei sunt alese în ton cu amenajarea, atât ca temă, cât și ca mesaj.

Deși pereții sunt albi și pardoseala aceeași în toată zona de zi, prin tapițeriile pieselor de mobilier s-a adus culoare în zona de ședere. Contrastul de albastru și galben dintre canapea și fotoliu este potențat și de pernele de culoare roșie. Posterele înrămate de deasupra canapelei sunt alese în ton cu amenajarea, atât ca stil, cât și ca mesaj.

Modul de iluminarea artificială contează mult în felul în care se simte atmosfera unei locuințe. Pe lângă iluminatul de la nivelull plafonului, gândit aici cu corpuri de tip plafonieră și spoturi, există iluminat punctat la bucătărie deasupra blatului, în sufragerie prin corpul suspendat cu trei brațe, dar și lampadar în zona de canapea. Plafonierele din living sunt pe aceeași linie cu cele din holul de legătură către zona de băi și dormitoare.

Modul de iluminarea artificială contează mult în felul în care se simte atmosfera unei locuințe. Pe lângă iluminatul de la nivelul plafonului, gândit aici cu corpuri de tip plafonieră și spoturi, există iluminat punctat la bucătărie deasupra blatului, în sufragerie prin corpul suspendat cu trei brațe, dar și lampadar în zona de canapea.

Designerii au luat în calcul în amenajarea locuinței și locul de brad pe timpul iernii, gândit chiar la zona de intrare în locuință. În imagine se vede locul de acces în apartament, dar și holul către zona de noapte, unde pereții sunt vopsiți într-o nuanță închisă de albastru, care dă senzația de adâncime a spațiului.

Designerii au luat în calcul în amenajarea locuinței și locul de brad pe timpul iernii, gândit chiar la zona de intrare în locuință. În imagine se vede locul de acces în apartament, dar și holul către zona de noapte, unde pereții sunt vopsiți într-o nuanță închisă de albastru, care dă senzația de adâncime a spațiului. Cuierul este ascuns cu o ușă dublă vopsită în aceeași nuanță cu peretele.

Către dormitoare peretele a fost tratat decorativ, cu baghete de polisitiren vopsite în aceeași nuanță, care să formeze rame discrete pentru două chitări. Iluminatul cu aplice este și funcțional, dar și decorativ.

Către dormitoare peretele a fost tratat decorativ, cu baghete de polisitiren vopsite în aceeași nuanță, care să formeze rame discrete pentru două chitări. Iluminatul cu aplice este și funcțional, dar și decorativ.

Dormitorul matrimonial este mic, dar funcțional gândit. În locul veiozelor sunt prevăzute corpuri de iluminat suspendate, care să nu mai ocupe loc pe noptiere.

Dormitorul matrimonial este mic, dar funcțional gândit. În locul veiozelor sunt prevăzute corpuri de iluminat suspendate, care să nu mai ocupe loc pe noptiere. Zona din spatele patului este îmbrăcată cu tapet, modelul ales fiind în ton cu tapițeria patului realizat pe comandă. Și aici contrastul principal de culori este de albastru și galben.

Dulapul a putut fi configurat aici pe o suprafață destul de mică, dar este gîndit până în tavan pentru a da impresia unei placări. Textura similară lemnului aduce un plsu de căldură în spațiul destinat odihnei și unde albastru este culoarea domninantă.

Dulapul a putut fi configurat aici pe o suprafață destul de mică, dar este gândit până în tavan și executat pe comandă cu mânere discrete pentru a da impresia unei placări. Textura similară lemnului aduce un plus de căldură în spațiul destinat odihnei, unde albastrul este culoarea dominantă.

În fața patului o comodă cu sertare completează necesarul pentru depozitarea hainelor. Contrast de alb-albastru care te duce cu gîndul la ideea de vacanțe la mare și două postere decorează exact cât trebuie zona.

În fața patului o comodă cu sertare completează necesarul pentru depozitarea hainelor. Contrast de alb-albastru care te duce cu gândul la ideea de vacanță și două postere cu temă urbană decorează exact cât trebuie zona.

Atât peretele cu ușa, cât și cel din fața patului sunt într-o nuanță închisă de albastru, ceea ce face ca încăperea să se simtă mai intimă, dar tot ce e în jurul ferestrei e lăsat alb pentru un plus de luminozitate.

Atât peretele cu ușa, cât și cel din fața patului sunt într-o nuanță închisă de albastru, ceea ce face ca încăperea să se simtă mai intimă, dar tot ce e în jurul ferestrei e lăsat alb pentru un plus de luminozitate. Comoda albă face legătura dintre zona de fereastră și albul ușii interioare.

Baia este amenajată funcțional și colorat cu mobila încastrată în nișa de aici. Dușul s-a dorit mai spațios, ca atare lavoarul ales este unul de mici dimensiuni. Oglinda supradimensionată dă senzația de spațiu mai mare și mai luminos.Suprafețe albe sunt prezente exact unde sunt și obiectele sanitare (vas de toaletă și lavoar) tocmai pentru a estompa prezența acestora.

Baia este amenajată funcțional și colorat cu mobila încastrată în nișa de aici. Dușul s-a dorit mai spațios, ca atare lavoarul ales este unul de mici dimensiuni. Oglinda supradimensionată dă senzația de spațiu mai mare și mai luminos. Suprafețe albe sunt prezente exact unde sunt și obiectele sanitare (vas de toaletă și lavoar) tocmai pentru a estompa prezența acestora.

Pardosela ca și peretele din zona dușului sunt îmbrăcate cu faianță colorată de tip patchwork ceea ce dă un aer vivace băii. Dușul nu a putut fi făcut cu rigola îngropată, ca atare s-a ales o cădiță de duș slim.

Pardoseala ca și peretele din zona dușului sunt îmbrăcate cu faianță colorată de tip patchwork ceea ce dă un aer vivace băii. Dușul nu a putut fi făcut cu rigola îngropată, ca atare s-a ales o cădiță de duș slim cu un panou de sticlă fix. Pereții unde sunt bateria și radiatorul sunt albi, tocmai pentru a fi în relația cu cădița, dar și pentru a camufla mai bine prezența acestor dotări.

Baia de serviciu cu vas de toaletă și lavoar este inspirat amenajată în tema vacanțelor. Oglinda este pusă pe toată lățimea disponibilă a băii de serviciu, iar pe ceilalți pereți de la înălțimea de 115 cm (cît are rezervorul îngropat) s-a prevăzut un tapet cu păsări. Modelul tapetului se reflectă în olgindă și conferă un efect interesant. Pentur a pune în evidență totul, designerii au prevăzut ca tavanul băii să fie vopsit într-o nuanță de albastru închis. Un apartament plăcut, funcțional gîndit, cu spații de depozitare peste tot și un al doilea dormitor încă nedecorat pentru că va deveni camera copilului. Dar o temă de vacanță bine punctată prin accente de culoare, iar partea funcțională gândită printr-o amplasare bună a mobilierului, având în vedere forma spațiului. Finisaje simple și deschise pe suprafețe mari, piese de mobilier mici care nu încarcă spațiul, corpuri de iluminat bine alese. Sper să te inspire și pe tine!

Baia de serviciu cu vas de toaletă și lavoar este inspirat amenajată în tema vacanțelor. Oglinda este pusă pe toată lățimea disponibilă a băii de serviciu, iar pe ceilalți pereți de la înălțimea de 115 cm (cît are rezervorul îngropat) s-a prevăzut un tapet cu păsări. Modelul tapetului se reflectă în olgindă și conferă un efect interesant. Pentur a pune în evidență totul, designerii au prevăzut ca tavanul băii să fie vopsit într-o nuanță de albastru închis. Un apartament plăcut, funcțional gîndit, cu spații de depozitare peste tot și un al doilea dormitor încă nedecorat pentru că va deveni camera copilului. Dar o temă de vacanță bine punctată prin accente de culoare, iar partea funcțională gândită printr-o amplasare bună a mobilierului, având în vedere forma spațiului. Finisaje simple și deschise pe suprafețe mari, piese de mobilier mici care nu încarcă spațiul, corpuri de iluminat bine alese. Sper să te inspire și pe tine!

Foto: KODO

Un raspuns pentru Apartament de 70 mp colorat ambientat

  1. Claudia spune:

    Felicitari! De bun gust, in tonuri placute, neutre dar si culori accent bine alese!
    Îmi place in special mobila de bucatariein doua tonuri si dormitorul.
    Holul pune in valoare chitaril eintr-un mod inedit si elegant.
    Este un apartament in care m-as simti ca acasa 🙂
    Multumim pt idei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *