KIKA
adelaparvu.com
recomandă kika.ro
KIKA
La intrarea în locuință, pe peretele comun al livingului cu grupul sanitar de serviciu a fost  prevăzută o comodă, care să fie armonios integrată în ambientul zonei de zi. Texturile și culorile sunt neutre, arhitecții fiind cei care au propus și finisajele, respectiv parchetul și nuanțele vopselurilor lavabile pentru pereți.

In apartamente, Design Interior, Romania Mea

Apartament de 63 mp în Oradea funcțional amenajat

Cea mai spinoasă problemă în locuințele de bloc este cea a depozitării pentru că încăperile de tipul cămărilor, debaralelor nu mai sunt prezente, iar spațiile dormitoarelor de regulă sunt la limita normativelor, adică foarte rar mai mari de 12 mp. Și cum procedezi pentru a optimiza spațiul disponibil? Ei bine, te poți ghida după sugestiile dezvoltatorului imobiliar ori poți apela la un arhitect sau designer. Un cuplu de tineri din Oradea a hotărât să apeleze la serviciile celor de la biroul orădean Davidsign pentru că nu le erau pe plan finisajele, dar și pentru că-și doreau o amenajare coerentă, funcțională și armonioasă din punct de vedere vizual. Rezultatul? Un apartament de 63 de metri pătrați în tonuri neutre unde petele de culoare sunt la nivelul obiectelor mici și multe spații de depozitare obținute prin mobilare pe comandă. Dar hai să-ți spun mai multe nu înainte de a-ți posta planul locuinței, așa cum arată după amenajare.

Intrarea în locuință se face printr-un mic hol deschis către zona de zi, respectiv living care comunică cu bucătăria.

Intrarea în locuință se face printr-un mic hol deschis către zona de zi, respectiv living care comunică cu bucătăria.

Configurația inițială a locuinței a rămas aceeași, dar arhitecții au prevăzut o compartimentare parțială cu mobilier în zona bucătăriei, astfel ca blatul de lucru să nu fie în totalitate la vedere. De asemenea, au mărit suprafața de depozitare din bucătărie prelungind mobilierul și sub fereastra de aici. În rest, arhitecții au prevăzut în holul către dormitoare un ansamblu generos de mobilă care să preia cea mai mare parte din nevoia de depozitare, dar și să mascheze în interiorul lor locul mașinii de spălat rufe.

Configurația inițială a locuinței a rămas aceeași, dar arhitecții de la Davidsign au prevăzut o compartimentare parțială cu mobilier în zona bucătăriei, astfel ca blatul de lucru să nu fie în totalitate la vedere. De asemenea, au mărit suprafața de depozitare din bucătărie prelungind mobilierul și sub fereastra de aici. În rest, arhitecții au prevăzut în holul către dormitoare un ansamblu generos de mobilă care să preia cea mai mare parte din nevoia de depozitare, dar și să mascheze în interiorul lor locul mașinii de spălat rufe.

La intrarea în locuință, pe peretele comun al livingului cu grupul sanitar de serviciu a fost prevăzută o comodă, care să fie armonios integrată în ambientul zonei de zi. Texturile și culorile sunt neutre, arhitecții fiind cei care au propus și finisajele, respectiv parchetul și nuanțele vopselurilor lavabile pentru pereți.

La intrarea în locuință, pe peretele comun al livingului cu grupul sanitar de serviciu a fost prevăzută o comodă, care să fie armonios integrată în ambientul zonei de zi. Texturile și culorile sunt neutre, arhitecții fiind cei care au propus și finisajele, respectiv parchetul și nuanțele vopselurilor lavabile pentru pereți.

Spațiul zonei de zi, care este lung și îngust, a fost gândit pentru loc de conversație cu canapea, dar și loc de masă (sufragerie). Nuanțele pe suprafețe mari sunt neutre, in gama griurilor calde, completate cu accente de culoare prin obiecte mici de la perne decorative la tapițeria scaunelor.

Spațiul zonei de zi, care este lung și îngust, a fost gândit pentru loc de conversație cu canapea, dar și loc de masă (sufragerie). Nuanțele pe suprafețe mari sunt neutre, in gama griurilor calde, completate cu accente de culoare prin obiecte mici de la perne decorative la tapițeria scaunelor.

Locul de tv este configurat astfel încât să mascheze parțial bucătăria și mai ales combina frigorifică voluminoasă. Arhitecții au prevăzut o nuanță închisă pe zona de perete pe care este suspendat televizorul pentru a integra mai ușor culoarea închisă a acestuia. Comoda de sub televizor este suspendată pentru ca pardoseala să fie liberă, ceea ce dă impresia de spațiu mai generos.

Locul de tv este configurat astfel încât să mascheze parțial bucătăria și mai ales combina frigorifică voluminoasă. Arhitecții au prevăzut o nuanță închisă pe zona de perete pe care este suspendat televizorul pentru a integra mai ușor culoarea închisă a acestuia. Comoda de sub televizor este suspendată pentru ca pardoseala să fie liberă, ceea ce dă impresia de spațiu mai generos.

Pentru ca ansamblul zonei de zi să fie cât mai armonios, arhitecții au prevăzut același tip de pardoseală peste tot, adică parchet înclusiv în bucătărie.

Pentru ca ansamblul zonei de zi să fie cât mai armonios, arhitecții au prevăzut același tip de pardoseală peste tot, adică parchet inclusiv în bucătărie. Parchetul laminat cu grosime de 10 mm care se pretează pentru spații cu trafic intens este potrivit și în bucătărie, fără probleme, nefiind afectat de apă, pete pentru că este rezistent la uzură.

Toată mobila de bucătărie este albă pentru ca spațiul mic, dar parțial vizibil din living să nu iasă în evidență, ci să dea un plus de luminozitate. Ca atare ușile dulapurilor și sertarelor sunt prevăzute fără mânere, cu sisteme push, pentru a atenua caracterul tehnic al bucătăriei. Centrala termică este mascată prin mobilier care coboară la nivelul blatului ce se întoarce sub fereastră. De asemenea, caloriferul este integrat în mobilierul de sub fereastră.

Toată mobila de bucătărie, realizată pe comandă la Saramob, este albă pentru ca spațiul mic, dar parțial vizibil din living să nu iasă în evidență, ci să dea un plus de luminozitate. Ca atare ușile dulapurilor și sertarelor sunt prevăzute fără mânere aplicate, ci cu sisteme push și mânere frezate, pentru a atenua caracterul tehnic al bucătăriei. Centrala termică este mascată prin mobilier care coboară la nivelul blatului ce se întoarce sub fereastră. De asemenea, caloriferul este integrat în mobilierul de sub fereastră, dar au fost configurate grile de aerisire în dreptul geamurilor.

Blatul de lucru din bucătărie este minimal, ca atare arhitecții au avut în vedere dispunerea dotărilor astfel ca lucrul ăn bucătărie să fie cât mai eficient. Pentru ca aspectul bucătăriei să fie cât mai curat, ordonat, în locul faianței s-a placat cu panouri termorezistente, folosite de regulă ca blaturi.

Blatul de lucru din bucătărie este minimal, ca atare arhitecții au avut în vedere dispunerea dotărilor astfel ca lucrul în bucătărie să fie cât mai eficient (cu spațiu între chiuvetă și plită) Pentru ca aspectul bucătăriei să fie cât mai curat, ordonat, în locul faianței s-a placat cu panouri din sticlă termorezistente, în ton cu aspectul combinei frigorifice. Totul gândit în alb și negru și cu electrocasnicele mai mici încorporate.

Grinda dintre living și bucătărie a fost vopsită în aceeași nuanță ca și pereții, astfel că ea apare ca element de delimitare între funcțiuni, iar țeava de gaze în aceeași culoare este mult atentuată ca și prezență. Ferestrele au fost lăsate cît mai libere, cu perdele albe și stor alb, ăncadrate de draperii daor în living pentru a accentua înălțimea.

Grinda dintre living și bucătărie a fost vopsită în aceeași nuanță ca și pereții, astfel că ea apare ca element de delimitare între funcțiuni, iar țeava de gaze în aceeași culoare este mult atentuată ca și prezență. Ferestrele au fost lăsate cât mai libere, cu perdele albe și stor alb în bucătărie, încadrate de draperii doar în living pentru a accentua înălțimea. Plintele albe conferă un aspect curat, elegant locuinței.

Holul către dormitoare a fost folosit ca și spațiu de dezpozitare, având în vedere faptul că dormitoarele nu sunt foarte generoase ca și dimensiuni. Întregul mobilier a fost realizat pe comandă, după proiectul arhitecților, la firma orădeana Saramob.

Holul către dormitoare a fost folosit ca și spațiu de depozitare, având în vedere faptul că dormitoarele nu sunt foarte generoase ca și dimensiuni. Întregul mobilier din hol, dar și din apartament, a fost realizat pe comandă, după proiectul arhitecților, la firma orădeană Saramob. Aproape de holul de la intrare a fost poziționată o oglindă generoasă.

Pentru mai multă funcționalitate, dulapurile din hol au în partea de jos o plintă restrasă, iar ușile dulapurilor au mînere aplicate pentru ca aspectul final să fie similar unei placări.

Pentru mai multă funcționalitate, dulapurile din hol au în partea de jos o plintă restrasă, iar ușile dulapurilor, gândite până sus la nivelul plafonului, au mânere aplicate pentru ca aspectul final să fie similar unei placări. Oglinda este utilă, dar ea ajută ca spațiul să nu se simtă prea strâmt. Iluminatul a fost ales cu spoturi reglabile pentru a asigura vizibilitate maximă pe toată lungimea holului.

Dormitorul matrimonial este simplu, dar plăcut amenajat într-un contrast de culori cald-rece. Patul de la IKEA a fost integrat într-un ansamblu realizat pe comandă, respectiv completare de tăblie cu noptiere și iluminat local cu aplice integrat. Totul făcut după proiectul arhitecților.

Dormitorul matrimonial este simplu, dar plăcut amenajat într-un contrast de culori cald-rece. Patul de la IKEA a fost integrat într-un ansamblu realizat pe comandă, respectiv completare de tăblie cu noptiere și iluminat local cu aplice integrate. Totul făcut după proiectul arhitecților.

Pentru ca la intrarea în cameră dulapul prezent aici să nu dea impresia de obiect voluminos, în lateralul lui, pe culoarul de acces, arhitecții au prevăzut o bibliotecă cu rafturi deschise.

Pentru ca la intrarea în cameră dulapul prezent aici să nu dea impresia de obiect voluminos, în lateralul lui, pe culoarul de acces, arhitecții au prevăzut o bibliotecă cu rafturi deschise. Cu ajutorul firmei de mobilier Saramob din Oradea, arhitecții au reușit să obțină, conform proiectului, prezența prizelor și a aplicelor pe fața placărilor ce ncadrează tăblia patului și de asemenea poziționarea de benzi LED a căror lumină se proiectează pe suprafața peretelui vopsită în verde.

Dulapul din dormitorul matrimonial, gândit pe verticală până sus în tavan, are fețele cu oglinzi pentru ca spațiul mic să nu se simtă claustrofobic. Peretele din fața patului a fost lăsat simplu, liber, cu televizorul suspendat pentru a nu încărca spațiul.

Dulapul din dormitorul matrimonial, gândit pe verticală până sus în tavan, are fețele cu oglinzi pentru ca spațiul mic să nu se simtă claustrofobic. Peretele din fața patului a fost lăsat simplu, liber, cu televizorul suspendat pentru a nu încărca spațiul.

Baia mai mare are mobilier integrat deasupra rezervorului îngropat al vasului de toaletă, de asemenea mobilierul ce înglobează lavoarul a fost gîndit cu spații de depozitare închise în partea de jos și deschise sub lavoar. Astfel, s-a obținut maximum de loc de dezpozitare într-o baie de circa 3,9 mp.

Baia are mobilier integrat deasupra rezervorului îngropat al vasului de toaletă, de asemenea mobilierul ce înglobează lavoarul a fost gândit cu spații de depozitare închise în partea de jos și deschise sub lavoar. Deasupra lavoarului este un alt corp de mobilier ale cărui fețe formează oglinda generoasă din baie. Astfel, s-a obținut maximum de loc de dezpozitare într-o baie de circa 3,9 mp.

Baia de serviciu este un spațiu mici de circa 2,06 mp, dar cochet amenajat. Arhitecții au propus finisaje în nuanțe închise, care dau senzația de adâncime, deci păcălesc vizual asupra dimensiunilor reale, iar prin obiectele sanitare, în special lavoar au imprimat un plus de eleganță.

Grupul sanitar de serviciu este un spațiu mici de circa 2,06 mp, dar cochet amenajat. Arhitecții au propus finisaje în nuanțe închise, care dau senzația de adâncime, deci păcălesc vizual asupra dimensiunilor reale, iar prin obiectele sanitare, în special lavoar au imprimat un plus de eleganță. Într-un spațiu mic, ca acesta, este recomandat ca finisajele verticale să fie unele cu model mărunt, cum este în acest caz mozaicul.

Amenajarea locuinței a durat circa patru luni de zile, de la proiectare și până la implementare, unde mobila a fost realizată pe comandă, iar finisajele și dotările alese de către arhitecții de la Davidsign. Costurile totale pentru amenajare au fost de circa 30.000 de euro și au inclus prețurile de la proiectare, materiale, manoperă și până la decorațiuni textile și obiecte decorative, adică tot ce se vede în imagini. Locuința arată acum coerent, spațiile de depozitare mult dorite sunt bine poziționate și totul poate fi păstrat în ordine, iar personalizarea se poate face foarte ușor cu fotografii, tablouri, dar tinerii care locuiesc aici sunt foarte mulțumiti de colaborarea cu arhitecții orădeni. Sper să te inspire și pe tine amenajarea de față!

Foto: Andreea Iancu

10 raspunsuri pentru Apartament de 63 mp în Oradea funcțional amenajat

  1. Marcela spune:

    Salut Adela, oare ai idee de unde ar fi cumparat covorul din living? E exact ce ne-ar completa si noua livingul. Mersi!

  2. Diana spune:

    Buna ziua,

    Superb apartament!
    Imi puteti spune, va rog, roleta de la geamul din bucatarie de unde este?

  3. Adina spune:

    Buna, m-ar interesa cum se face iluminarea din spatele oglinzii de la baia de serviciu. Am vazut oglinzi cu leduri aplicate, dar nu imi plac. Multumesc mult.

  4. Maria spune:

    Buna Adela,
    Imi poti spune te rog ce latime are holul catre dormitoare?
    Multumesc
    Maria

  5. Victoria spune:

    Foarte frumos amenajat! Imi puteti indica unde pot gasi scaune similare pt living!
    Multumesc

  6. Corina spune:

    Buna ziua! Imi puteti spune de unde au cumparat oglinda de pe hol? Sau unde pot gasi un astfel de model? Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *