KIKA
adelaparvu.com
recomandă kika.ro
KIKA
adelaparvu.com despre apartament 50 mp cu bucatarie mare, interior design Natalia Zubizarreta, Foto Felipe Scheffel (5)

In apartamente, Design Interior

Bucătărie mai mare în apartamentul de 50 mp

Fiecare familie are propriile nevoi și obiceiuri, iar stilul de viață se reflectă și în amenajarea interioară. Pentru unii contează ca spațiul de depozitare pentru haine să fie mai mare, alții visează la o bibliotecă generoasă, iar unii sunt pasionați de gătit și nu concep o bucătărie fără loc de luat masa și spațiu pentru cele necesare gătitului. Am ales să-ți prezint azi un apartament, unde proprietarii și-au dorit o bucătărie mai spațioasă și luminoasă unde să  poată avea o masă, dar unde să poată încorpora și locul mașinii de spălat. Pentru acest lucru designerul, la care au apelat, le-a propus o soluție simplă: să sacrifice circa 60 cm lățime din spațiul livingului pentru ca în această adâncime mică să poată fi integrat mobilierul de bucătărie, lăsând loc pentru masa de aici. Mai departe, pentru ca livingul să nu se simtă prea strâmt, designerul a prevăzut deschiderea camerei către hol, încăperea fiind inițial separată cu pereți. A rezultat un apartament de 50 metri pătrați mai luminos, mai fluid și evident cu o bucătărie mai mare. Dar hai să afli mai multe.

Modificările făcute au fost mici, dar importante. Toate camerele erau inițial separate și se deschideau dintr-un hol lung și îngust. Designerul Natalia Zubizarreta a propus ca bucătăria să fie ușor mărită pe lungime, respectiv cu 60 de cm, pentru ca între corpurile de mobilă din bucătărie să existe un spațiu liber de circa 150 cm care să permită instalarea unei mese în spațiul de gătit. Apoi, pentru că livingul a fost ușor micșorat pe lățime acesta a fost deschis către hol. Prin această deschidere și spațiul holului a devenit mai luminos, dar a fost loc și pentru amplasarea unei piese vechi de mobilier preferată de către proprietari.

Modificările făcute au fost mici, dar importante. Toate camerele erau inițial separate și se deschideau dintr-un hol lung și îngust. Designerul Natalia Zubizarreta a propus ca bucătăria să fie ușor mărită pe lățime, respectiv cu 60 de cm, pentru ca între corpurile de mobilă din bucătărie să existe un spațiu liber de circa 180 cm care să permită instalarea unei mese în spațiul de gătit. Apoi, pentru că livingul a fost ușor micșorat pe lățime acesta a fost deschis către hol. Prin această deschidere și spațiul holului a devenit mai luminos, dar a fost loc și pentru amplasarea unei piese vechi de mobilier preferată de către proprietari.

Intrarea în locuință se face pe un hol , care intițial era foarte lung, dinacest spațiu de trecere deschizându-se toate camerele. Pentru ca bucătăria să fie și mai luminoasă, peretele dinspre hol a fost decupat cu o fereastră falsă, iar ușa interioară a fost comandată cu sticlă. Un truc decorativ aplicat de către designer a fost decopertarea grinzilor și finisarea lor cu lac mat pentru a aduce un plus de textură și a sublinia lățimea holului lung și îngust.

Intrarea în locuință se face pe un hol, care inițial era foarte lung, din acest spațiu de trecere deschizându-se toate camerele. Pentru ca bucătăria să fie și mai luminoasă, peretele dinspre hol a fost decupat cu o fereastră falsă, iar ușa interioară a fost comandată cu sticlă. Un truc decorativ aplicat de către designer a fost decopertarea grinzilor și finisarea lor cu lac mat pentru a aduce un plus de textură și a sublinia lățimea holului lung și îngust.

Deschiderea bucătăriei către hol dă impresia de spațiu mai mare în bucătărie. Separarea s-a făcut cu tîmplărie din lemn cu geamuri.

Deschiderea bucătăriei către hol dă impresia de spațiu mai mare în bucătărie. Separarea s-a făcut cu tâmplărie din lemn cu geamuri, soluție potrivită mai ales că în bucătărie plita este electrică, deci nu există flacără deschisă.

Bucătăria are spații de depozitare din plin fiind organizată cu un dulap generos opus blatului de lucru, dulap n care sunt încorporate electrocasnicele mari - combina grigorifică și cuptoarele.

Bucătăria are spații de depozitare din plin fiind organizată cu un dulap generos situat opus blatului de lucru, dulap în care sunt încorporate electrocasnicele mari – combina frigorifică și cuptoarele. Acest lucru a permis ca sub blatul de lucru mobila bucătăriei să fie ordonată, fără fragmentări cu electrocasnice. Mobila este simplă, albă cu mânere frezate și cu dotările încorporate.

O parte din pereții bucătăriei, respectiv grinda de deasupra mobilierului și în laterale, designerul a prevăzut tapet vinilic. Deși poate fi mai sensibil acest material în bucătărie, el conferă un aer mai plăcut, mai cald, iar designerul l-a ales aici știind că există o fereastră generoasă pentru ventilare naturală, dar și că zonele cu tapet sunt departe de zona de gătit.

O parte din pereții bucătăriei, respectiv grinda de deasupra mobilierului și în laterale, designerul a prevăzut tapet vinilic. Deși poate fi mai sensibil acest material în bucătărie, el conferă un aer mai plăcut, mai cald, iar designerul l-a ales aici știind că există o fereastră generoasă pentru ventilare naturală, dar și că zonele cu tapet sunt departe de zona de gătit.

Pentru locul de luat masa s-a căștigat spațiu important, deși nu ai crede că doar 60 de centimetri pot face diferența dintre o bucătărie simplă și una cu loc pentru masă. Modul de ambientare contează și el în felul în care se simte bucătăria (mobilier de grădină pentru zona de masă), dar și faptul că fereastra este generoasă, practic până jos, partea inferioară fiind cu sticlă mată.

Pentru locul de luat masa s-a câștigat spațiu important, deși nu ai crede că doar 60 de centimetri pot face diferența dintre o bucătărie simplă și una cu loc pentru masă. Modul de ambientare contează și el în felul în care se simte bucătăria (mobilier de grădină pentru zona de masă), dar și faptul că fereastra este generoasă, practic până jos, partea inferioară fiind cu sticlă mată.

Livingul a fost deschis către hol, ca atare a devenit mai luminos și mai spațios, compensându-se suprafața sacrificată pentru extinderea bucătăriei. Mai mult a fost loc pentru amplasarea unor piese vechi, masive, preferate de către proprietari.

Livingul a fost deschis către hol, ca atare a devenit mai luminos și mai spațios, compensându-se suprafața sacrificată pentru extinderea bucătăriei. Mai mult a fost loc pentru amplasarea unor piese vechi, masive, preferate de către proprietari.

Camera de zi este confortabil ambientată cu locuri de ședere din plin. Pentru senzația de ordine, designerul a prevăzut o așezare simetrică de o parte și de alta a canapelei cu măsuțe și veioze.

Camera de zi este confortabil ambientată cu locuri de ședere din plin. Pentru senzația de ordine, designerul a prevăzut o așezare simetrică de o parte și de alta a canapelei cu măsuțe și veioze. Pentru a suplini locurile de ședere, dar spațiul să nu se simtă sufocat, designerul a aplicat două trucuri: 1. a ales un covor deschis al culoare care să dea impresia de mai mult spațiu și mai multă lumină. 2. a ales piese de mobilier joase, respectiv taburete și o măsuță cu picioare zvelte, care să nu încarce spațiul.

Canapeaua are tapițerie albă pentru ca în relație cu peretele alb din spate să nu se creeze un contrast prea mare. Astfel, cea mai mare piesă de mobilier din cameră destinată șederii nu pare masivă, deși este o piesă voluminoasă.

Canapeaua are tapițerie albă pentru ca în relație cu peretele alb din spate să nu se creeze un contrast prea mare (contrastul de culoare este anihilat, dar există un contrast de textură). Astfel, cea mai mare piesă de mobilier din cameră destinată șederii nu pare masivă, deși este o piesă voluminoasă.

Biblioteca ce ocupă un perete întreg are partea de jos închisă, exact cât să creeze fundalul neutru pentru piesele joase (taburete, măsuță), dar și cât să ofere spațiu de depozitare. Inițial proprietarii se gândeau să mai închidă din rafturile cu cărți, dar designerul le-a sugerat un truc simplu: să întoarcă volumele de cărți dacă se simt prea agasați de culorile cotoarelor de coperte.

Biblioteca ce ocupă un perete întreg are partea de jos închisă, exact cât să creeze fundalul neutru pentru piesele joase (taburete, măsuță), dar și cât să ofere spațiu de depozitare. Inițial proprietarii se gândeau să mai închidă din rafturile cu cărți, dar designerul le-a sugerat un truc simplu: să întoarcă volumele de cărți dacă se simt prea agasați de culorile lor.

Grinzile lăsate parțial la vedere în hol dău o notă originală locuinței, dar este și o soluție simplă pentru a integra în spațiul fostului hol piese de mobilă vechi.

Grinzile lăsate parțial la vedere în hol dau o notă originală locuinței, dar este și o soluție simplă pentru a integra în spațiul fostului hol piese de mobilă vechi.

Dormitorul matrimonial este simplu și funcțional amenajat, dar atmosfera lui poate fi ușor schimbată cu ajutorul lenjeriei de pat, a cuverturilor, pernelor decorative și a micilor carpete. Deși mobila și draperiile sunt aceleași, prin schimbarea decorațiunilor textile pare că și culorile din dormitor sunt diferite.

Dormitorul matrimonial este simplu și funcțional amenajat, dar atmosfera lui poate fi ușor schimbată cu ajutorul lenjeriei de pat, a cuverturilor, pernelor decorative și a micilor carpete. Deși mobila și draperiile sunt aceleași, prin schimbarea decorațiunilor textile pare că și culorile din dormitor sunt diferite.

În lateralul patului a fost prevăzut locul pentru dulapul de haine. Pentru a căștiga însă spațiu suplimentar de depozitare, designerul a prevăzut în continuarea dulapului un corp cu adâncimea de 28 cm pentru pantofi. Acest corp de mobilier se continuă până în fața băii.

În lateralul patului a fost prevăzut locul pentru dulapul de haine. Pentru a câștiga însă spațiu suplimentar de depozitare, designerul a prevăzut în continuarea dulapului un corp cu adâncimea de 28 cm pentru pantofi. Acest corp de mobilier se continuă până în fața băii.

Camera de baie este finisată cu o gresie aleasă asortat cu parchetul din cameră, astfel că pardoseala pare că se continnuă. Pereți sunt placați cu plăci care imită desenul marmurei, iar oglinda supradimensionată dă impresia de spațiu mai amplu și luminos.

Camera de baie este finisată cu o gresie aleasă asortată cu parchetul din cameră, astfel că pardoseala pare că se continuă. Pereți sunt placați cu plăci care imită desenul marmurei, iar oglinda supradimensionată dă impresia de spațiu mai amplu și luminos. Spoturile instalate în fața oglinzii reflectă lumina lor și în oglindă, așa că este mult mai vizibil totul și pe timpul dimineții sau serii.

Pentru ca ambientul să nu fie prea monoton, deasupra vasului de toaletă și bideu a fost prevăzută o nișă marcată și prin finisare cu gresie cu textură de lemn. Totul bine organizat, ordonat, nuanțe luminoase, calde, care creionează un ambient mai fluid în toată locuința. Și da, dorințele proprietarilor au fost îndeplinite cu modificări mici, dar de mare efect. Sper să te inspire și pe tine!

Pentru ca ambientul să nu fie prea monoton, deasupra vasului de toaletă și bideu a fost prevăzută o nișă marcată și prin finisare cu gresie cu textură de lemn. Totul bine organizat, ordonat, nuanțe luminoase, calde, care creionează un ambient mai fluid în toată locuința. Și da, dorințele proprietarilor au fost îndeplinite cu modificări mici, dar de mare efect. Sper să te inspire și pe tine!

Foto: Felipe Scheffel

4 raspunsuri pentru Bucătărie mai mare în apartamentul de 50 mp

  1. DOINA TICUS spune:

    Totul este atat de frumos, de practic si in acelasi timp si elegant .
    As dori sa va cer si eu o parere in legatura cu amenajarea parterului de la o casa . As dori sa imi inchid bucataria si nu prea imi dau seama cum ar arata .

  2. Anda spune:

    Foarte frumos si practic

  3. Silvia spune:

    Buna Adela, ai idee cumva din ce material este realizat blatul gros alb pe care sta lavoarul? Mersi.

  4. Stela spune:

    Imi place foarte mult modul de amenajare a bucatarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *