adelaparvu.com despre aranjamente si brazi Craciun, designer Nicu Bocancea, Foto Floraria Iris (7)

In Design floral, Romania Mea

Brazi și aranjamente de Crăciun create de Nicu Bocancea

Dacă vrei să-ți cauți inspirația pentru decorul casei de Sărbători ori pentru un eveniment de la finalul anului cu tema Crăciunului, merită să vizitezi unul dintre cele mai frumoase locuri din București: Atelierul Florăriei Iris de pe Calea Moșilor nr 34, chiar în spatele magazinului Cocor. Este locul unde designerul florist Nicu Bocancea face unele dintre cele mai fermecătoare aranjamente, dar vei vedea și brazi foarte frumoși decorați cu generozitate expuși în vitrine. Secretul designerului florist? Combinația clasică de culori roșu-verde, folosirea de accesorii naturale, în special conuri, felii uscate de portocale, bețișoare de scorțișoară, toate condimentate cu luminițe discrete.

adelaparvu.com despre aranjamente si brazi Craciun, designer Nicu Bocancea, Foto Floraria Iris (4)

O imagine clasică și cu decorațiuni naturale îți va bucura privirea, dar te vor încânta și aromele fructelor uscate și al bețișoarelor de scorțișoară folosite ca și ornamente. Și da, pezența merelor este o trimitere clară către ceva tradițional nouă, românilor, mulți dintre bunicii noștri decorau brazii de Crăciun cu mere în loc de globuri.

adelaparvu.com despre aranjamente si brazi Craciun, designer Nicu Bocancea, Foto Floraria Iris (2)

Un cufăr din care se ițesc frunze și flori roșii, vaze înalte pline cu conuri, o alăturare de elemente și texturi naturale care pot decora frumos orice colț.

adelaparvu.com despre aranjamente si brazi Craciun, designer Nicu Bocancea, Foto Floraria Iris (5)

Cât mai puțin sclipici, mai puține culori, dar cât mai multă naturalețe pentru că în anotimpul rece exact asta ne lipsește: vegetația și bucuria e care ne-o oferă prospețime florilor. Propuneri armonioase, simple, dar de mare efect combinate, marca Nicu Bocancea.

adelaparvu.com despre aranjamente si brazi Craciun, designer Nicu Bocancea, Foto Floraria Iris (1)

Un aranjament similar unei instalații artistice pe care o poți păstra mult timp în casă. Auriu prezent ca simbol al Sărbătorii Crăciunului acompaniat de ghirlande din conuri de brad, crengușe și scorțișoară.

adelaparvu.com despre aranjamente si brazi Craciun, designer Nicu Bocancea, Foto Floraria Iris (3)

Steaua Crăciunului alături de trandafiri pe o masă poate înveseli sufrageria pe timp de sărbătoare. Și da, poți atârna ghirlande cu conuri de brad. Simplu, frumos, elegant!

adelaparvu.com despre aranjamente si brazi Craciun, designer Nicu Bocancea, Foto Floraria Iris (6)

Ce-ai zice ca în loc de beteală să ai crengi care parcă îmbrățișează frumos bradul? Cu globuri ce parcă se ițesc de sub crengi, fără să le încarce, ci să le pună în evidență. Da, e foarte probabil să ai senzația că oricât te-ai inspira din lucrările semnate de către Nicu Bocancea și colegii săi nu vei putea face aranjamente la fel de spectaculoase, așa că poți comanda online aranjamente deja realizate în atelierul floristului de către echipa sa creativă. Vezi aici pe site-ul florăriairis.ro propunerile pentru Crăciunul 2019. Sper să te inspire și pe tine!

Foto: Florăria Iris

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *