adelaparvu.com despre apartament tineresc, București, design AlderaminRo, Foto Dragos Asaftei (6)

In apartamente, Design Interior, Romania Mea

Amenajarea gata înainte de Crăciun

Când vine vorba despre finalizarea unei amenajări, cei mai mulți își stabilesc ca totul să fie frumos înainte de o sărbătoare importantă, iar Crăciunul este clar una dintre ele. Și cum faci să termini totul când bugetul îți este măsurat? E bine să ai un plan pe baza căruia să-ți stabilești prioritățile, dar și să fii dispus să faci unele lucruri cu propriile mâini. Dragoș și Oana, cu un cuplu de tineri creativi, au apelat la sfaturile noastre, respectiv la biroul #AlderaminRo pe care-l am în parteneriat cu arhitect Andreea Beșliu. Pentru a rămîne în bugetul lor, tinerii au înțeles că vor fi necesare ca de unele lucrări, e adevărat mici, dar importante pentru ambientul final, să se ocupe singuri, astfel ca totul la final să fie funcțional și plăcut în apartamentul lor de trei camere cu suprafața de circa 77 metri pătrați. Dilema cea mai mare era în organizarea zonei de zi deschisă către holul de la intrare și în mobilarea bucătăriei cu formă lungă și îngustă, dar și a dormitorului, care avea multe uși. Dar hai să afli mai multe, nu înainte de a vedea mai jos planul locuinței.

adelaparvu.com despre apartament tineresc, București, design AlderaminRo, plan

Locuința a fost cumpărat cu finisajele și instalațiile deja trasate, așa cum au fost oferite de către dezvoltator și bine au făcut pentru că atunci când ai bugetul măsurat (în cazul de față 10.000 de euro), economisești foarte mult cu partea de manoperă în amenajarea locuinței. Da, și-au dorit personalizarea prin culoare a pereților, dar pentru asta au cumpărat vopseaua Dulux indicată de noi și au zugrăvit singuri toată locuința. Au economisit bani, dar vopsitul cu trafaleții, pe parcursul unui weekend, le-a oferit o mare satisfacție. Apoi, un alt lucru important prin care au economisit bani este că nu și-au dorit niciun fel de recompartimentare și au păstrat băile cu dotările și finisajele existente. Pentru asta ar fi avut nevoie și de autorizații, așa că atunci când tinerii au apelat la noi ne-am concentrat să folosim cât mai bine spațiul existent în funcție de dorințele și preferințele lor și am prevăzut foarte mici modificări, respectiv la zona de locului de luat masa pentru ca deasupra să existe un iluminat punctat. Desigur cea mai mare dilemă era a depozitării, dar din start holul de intrare le-a dat bătăi de cap. Soluția? Separarea holului prin mobilare. Apoi, în cazul bucătăriei clar le-am propus o mobilă pe comandă adaptată dimensiunilor spațiului, iar în dormitorul matrimonial i-am sfătuit să poziționeze patul mai atipic pe mijlocul camerei pentru ca în spatele lui să aibă un dulap încăpător.

adelaparvu.com despre apartament tineresc, București, design AlderaminRo, Foto Dragos Asaftei (17)

Holul de la intrare a fost format practic din mobilier cu ajutorul căruia am separat zona față de living. Pentru ca intrarea în locuință să nu fie claustrofobă am prevăzut pe o parte dulapuri închise, iar pentru cele vizibile dinspre living le-am indicat cu fețele din oglinzi. Pe partea opusă dulapurilor, un cuier cu banchetă, care deschide spațiul, dar este și folositor pentru acces rapid și depozitarea lucrurilor mici, ce se doresc la îndemână. Mobila a fost realizată pe comandă la MoviDesign.

adelaparvu.com despre apartament tineresc, București, design AlderaminRo, Foto Dragos Asaftei (7)

Evident că tinerii și-au dorit și un loc de luat masa, iar noi ne-am gândit că acesta să fie poziționat de cealaltă parte a locului de cuier. Practic, prin mobilare am reușit două lucruri: să separăm zonele, dar și să creăm spații de depozitare. Pe lângă corpurile verticale, în zona mesei o banchetă are și ea spații de depozitare.

adelaparvu.com despre apartament tineresc, București, design AlderaminRo, Foto Dragos Asaftei (4)

Mobila ce formează cuierul în hol, devine înspre cameră bibliotecă, unde sunt suficiente rafturi pentru volumele de cărți, dar care nu aglomerează vizual ambientul încăperii de zi. În partea superioară, biblioteca preia forma grinzii, dar și înălțimea ei cu niște corpuri închise, astfel ca dinspre cameră totul să se citească cât mai coordonat.

adelaparvu.com despre apartament tineresc, București, design AlderaminRo, Foto Dragos Asaftei (3)

Locul de luat masa este acum unul încăpător cu șase locuri de ședere, iar scaunele propuse sunt unele din gama mobilierului de grădină, astfel ca pe timpul verii, ele să poată fi folosite la nevoie și pe terasa locuinței. Bancheta este realizată pe comandă la Movi Design, inclusiv cu pernele pentru spătar și șezut.

adelaparvu.com despre apartament tineresc, București, design AlderaminRo, Foto Dragos Asaftei (5)

Combinația de nuanțe predominante a fost de albastru și alb, cu accente de galben. Așa că în zona canapelei (de la Euromobila) am prevăzut o draperie galbenă și perne în ton, dar albul conferă multă luminozitate pe fundalul nuanței de gri-albăstrui.

adelaparvu.com despre apartament tineresc, București, design AlderaminRo, Foto Dragos Asaftei (15)

Între zona locului de luat masa și cea a canapelei ne-am gândit să fie creat un traseu de circulație, binevenit în legătură cu holul, dar și cu bucătăria, ce poate fi accesată numai din living. Astfel, chiar dacă livingul era un spațiu lung și îngust cu ferestre generoase ce formează practic un perete vitrat, totul este bine organizat și ușor de folosit. Evident și locul de brad a fost la fix găsit între sufragerie și ușa interioară a bucătăriei.

adelaparvu.com despre apartament tineresc, București, design AlderaminRo, Foto Dragos Asaftei (1)

Bucătăria este un spațiu, cu lățimea de 1,60 metri și lungimea de circa 4,60 metri, pe care l-am prevăzut cu o mobilă pe comandă. Aici s-a dorit și un loc de luat masa, așa că din același tip de material care se regăsește în corpurile suspendate ale bucătăriei a fost realizată și o masă rabatabilă cu lățimea de 40 cm, astfel încât să rămână un culoar de acces în fața blatului de 60 cm. De asemenea, pentru un acces mai facil la nivelul inferior al mobilierului bucătăriei, masa a fost prevăzută la o înălțime de tip bar, mai potrivită într-un spațiu mic, astfel ca deschiderea ușilor bucătăriei să nu fie incomodă.

adelaparvu.com despre apartament tineresc, București, design AlderaminRo, Foto Dragos Asaftei (2)

adelaparvu.com despre apartament tineresc, București, design AlderaminRo, Foto Dragos Asaftei (28)

Bucătăria este realizată din două tipuri de materiale: MDF frezat în partea de jos și PAL pentru restul corpurilor. Astfel, combinația de materiale a dus și la un preț mai bun pentru mobilă. În plus, la corpurile suspendate cu aspect din lemn, ușile au fost prevăzute mai lungi față de corpuri, astfel că nu mai este nevoie de mânere. Tinerii și-au instalat o bandă LED cu lumină RGB, astfel că pot schimba nuanța luminii deasupra blatului în ce culoare doresc. Mobila este realizată pe comandă la firma Mobimex94 din București.

adelaparvu.com despre apartament tineresc, București, design AlderaminRo, Foto Dragos Asaftei (18)

Ușa bucătăriei dă în living, fragmentând peretele, ca atare am grupat funcțiunileîn funcție de ea, locul de tv fiind păstrat, conform instalației electrice deja trasate, între ușă și fereastră.

adelaparvu.com despre apartament tineresc, București, design AlderaminRo, Foto Dragos Asaftei (13)

Mici decorațiuni personalizează zona de tv, respectiv farfurii (de la Mobexpert) dintr-un set de veselă mai deosebit, dar care au fost montate pe perete. Le-am ales noi, dar Oana și Dragoș s-au ocupat să le fixeze așa cum le-a plăcut lor. Cine vine în vizită are impresia că este un soi de instalație, nici nu bănuiesc că ar fi vorba despre simple farfurii.

adelaparvu.com despre apartament tineresc, București, design AlderaminRo, Foto Dragos Asaftei (8)

Deasupra canapelei din living sunt fotografii realizate de către Dragoș, înrămate și cu paspartuu alb, care personalizează locul, astfel că la ieșirea din bucătărie, întotdeauna se vede ceva frumos.

adelaparvu.com despre apartament tineresc, București, design AlderaminRo, Foto Dragos Asaftei (14)

Livingul are tot ce și-au dorit tinerii: canapea confortabilă, loc de luat masa generos, bibliotecă, spații de depozitare, mici decorațiuni de impact, dar fără ca spațiul să se simtă aglomerat.

adelaparvu.com despre apartament tineresc, București, design AlderaminRo, Foto Dragos Asaftei (16)

Mobilarea dormitorului a fost o mare dilemă pentru tineri pentru că deja aveau patul, dar nu găseau un loc potrivit pentru un dulap. Chiar dacă exista dressing ca și încăpere (vezi plan), acesta a fost din start ales ca loc pentru mașina de spălat rufe, aspirator, masă de călcat, deci nu prea mai rămânea loc destinat garderobei. Așa că le-am propus o soluție mai atipică: să aibă patul pe mijlocul spațiului, unde nu ar incomoda manevrarea niciunei uși interioare. Astfel, pe peretele liber de uși a putut fi configurat un dulap generos pe care l-am prevăzut cu uși mai înguste și cu mânere lungi realizate din PAL cu finisaj auriu, astfel ca ansamblul să pară mai degrabă o placare. Evident, dulapul realizat pe comandă la MoviDesign.

adelaparvu.com despre apartament tineresc, București, design AlderaminRo, Foto Dragos Asaftei (10)

În fața patului a fost montat un raft îngust ( de la Mobexpert) pe care care tinerii îl folosesc pentru a-și încărca telefoanele sau a avea mici obiecte la îndemână. Au renunțat la tv, așa că în locul acestuia este o fotografie realizată de Dragos, frumos înrămată.

adelaparvu.com despre apartament tineresc, București, design AlderaminRo, Foto Dragos Asaftei (11)

adelaparvu.com despre apartament tineresc, București, design AlderaminRo, Foto Dragos Asaftei (12)

Al doilea dormitor a fost mobilat de către cei doi tineri pentru două funcțiuni: birou și cameră de oaspeți. Asta până când vor decide dacă și când vor avea copii.

adelaparvu.com despre apartament tineresc, București, design AlderaminRo, Foto Dragos Asaftei (6)

Da, apartamentul este gata pentru cei doi tineri, care și-au rezervat din timp pentru a zugrăvi singuri pentru a fixa singuri decorațiunile de la draperii, perdele la tablouri și fotografii, a cumpăra și transporta singuri piesele de mic mobilier, lucruri prin care au și reușit să ecomonisească bani și să se încadreze cu totul în bugetul lor care era de 10.000 de euro. Acum Oana și Dragoș au satisfacția să-și poată primi familia și prietenii în vizită de Crăciun pentru că totul este pus la punct. O locuință tinerească, plăcută, rezolvată din punct de vedere funcțional, dar cel mai importat că este pe gustul celor doi. Sper să te inspire și pe tine!

Foto: Dragoș Asaftei

15 raspunsuri pentru Amenajarea gata înainte de Crăciun

 1. Masha spune:

  Foarte frumos amenajat si bugetul a fost totusi unul rezonabil. Dar poze cu baia? 😀

 2. Lucian spune:

  Si eu am o sufragerie asemanatoare in care imi doresc mult un spatiu frumos de luat masa dar nu reuseam sa vizualizez cum sa o incadrez langa perete, mai ales ca prin apartamentele vazute de mine, in acea zona se pune un dulap imens ori eu inca nu am problema spatiului de depozitare. thank you for sharing!

 3. Anda spune:

  De unde este draperia galbena?

 4. Ana spune:

  Bugetul de 10000 a inclus si serviciile de deaign sau numai mobila? Nu am apelat inca la astfel de servicii, nu cunosc preturile. Multumesc anticipat.

 5. Frumos,tare as vrea si eu o amenajare la casa,contra cost

 6. Andrei spune:

  Bună!

  Ne poți arăta și câteva poze cu baia?

  Multumesc

 7. Diana spune:

  Frumos, elegant și foarte primitor apartament!

  Combinația albastru-galben este foarte reușită!

  Îmi place foarte mult culoarea pereților din living! Se poate sa-mi dați, va rog, un indiciu, de unde a fost achiziționat varul respectiv, ce gama, ce nuanță?

 8. Diana spune:

  Aceeași nuanță a fost folosita și în dormitor?

 9. Andi spune:

  Bună,

  Corpurile de iluminat de unde au fost luate ?

  Merci

 10. Andrei spune:

  Bună,

  Îmi poți spune de unde au fost achiziționate corpurile de iluminat?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *