adelaparvu.com despre amenajare apartament Bucuresti, MRS Residence, proiect arh.Andreea Besliu, Adela Parvu, Alderamin Studio, FoTo FreshView (2)

In apartamente, Design Interior

VIDEO. Apartament spațios, cu două dressinguri, amenajat în București

Dincolo de suprafață, apartamentele pot fi bine și frumos organizate când numărul ferestrelor este generos. Cu cât ai mai multe ferestre, cu atât mai bine, pentru că asta înseamnă mai multă lumină naturală, mai multă ventilație naturală, dar și posibilitatea de a gândi recompartimentări. Dar, partea cu ferestre multe poate fi și provocatoare la partea de mobilare, mai ales când de o parte și de alta a ferestrelor nu este suficient loc pentru lățimea unui mobilier. Am ales să-ți exemplific azi o amenajare făcută împreună cu partenera mea arh. Andreea Beșliu, în ansamblul MRS Residence din București, un apartament generos, dar bine compartimentat încă din faza de proiect a clădirii. Și totuși, provocările au existat, mai ales la partea de organizare prin mobilare a încăperilor. Dar hai să afli puțin mai multe.

adelaparvu.com despre amenajare apartament Bucuresti, MRS Residence, proiect arh.Andreea Besliu, Adela Parvu, Alderamin Studio, FoTo FreshView (1)

Care au fost provocările în acest apartament? Mobilarea și mascarea dotărilor din zona de zi (aparat aer condiționat, integrare șemineu cu bioetanol), respectiv în living a trebuit găsită o soluție pentru amplasarea canapelelor și a locului de tv, dar și a unei mese generoase în relație cu bucătăria învecinată. Apoi, organizarea bucătăriei cu formă lungă și îngustă. Dormitorul matrimonial, deși generos a trebuit gândit astfel ca spațiul să fie împărțit între loc de dormit și dressing, dar tot aici să fie acomodat loc de lectură și un loc de masă de toaletă. De asemenea, în dormitor, locul de tv a fost o reală provocare, având în vedere suprafața generoasă, practic pe un întreg perete, a ferestrelor. Și da, nevoia de depozitare trebuia satisfăcută, respectiv dulapuri pentru haine și alte articole vestimentare nu doar în dormitorul matrimonial, ca atare un al doilea dressing a fost eficient mobilat în condițiile în care era o cameră de sine stătătoare. Sigur modul de organizare al dressingurilor te vor inspira. Poți vedea întregul apartament în materialul video de mai jos, iar pentru referințe vizavi de plan, produse și soluții vezi articolul de prezentare publicat de arh.Andreea Beșliu pe blogul ei AICI. Sper să te inspire și pe tine!

Amenajare: AlderaminRo/ Foto-Video: FreshView

5 raspunsuri pentru VIDEO. Apartament spațios, cu două dressinguri, amenajat în București

 1. mos spune:

  Buna ziua, sunt intr o dilema,sper sa ma poti ajuta.Am un living de apartament cu dimensiunea de 3.35/5.30 si nu stiu ce sa cumpar un coltar in L, sau set 3,2 1? Pe un perete va fi o mobila tip dressing de aproximativ 5.25cm, iar pe celalat este dilema mea, ce sa fac.Am facut foarte multe greseli in acest apartament, care apoi au costat bani multi.Multumesc tare mult.Sa ne auzim sanatosi.

 2. paula spune:

  Buna, Adela! Am mare nevoie de un sfat privind amenajarea unei sufragerii. Este un open space(balconul este spart); am avut un coltar, dar imi ingusta spatiul obtinut prin spargerea balconului(de fapt, renuntarea la geam si usa de balcon). Crezi ca s-ar potrivi mai bine o canapea in locul coltarului? Multumesc mult!

  • Adela Parvu spune:

   Bună Paula! Da, cu siguranță e mai bine canapea, fără șezlog. Și măsoară bine înainte spațiul ca să știi exact ce să cauți în magazine (ca și dimensiuni în primul rând).

 3. ORBOCEA Mihaela spune:

  Buna ziua,

  Sunt interesata de gardurile cu plante gata crescute pe ele,sunt superbe.
  Daca se poate sa-mi spuneti cum se procedeaza pentru o comanda,cat timp dureaza si daca se fac si pe anumite dimensiuni.
  Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *