adelaparvu.com despre The wedding Company 2017, designer Nicu Bocancea, Floraria Iris, Foro Carli Marian, iarna (1)

In Design floral

VIDEO. Tendințele 2018 în aranjamente florale pentru nuntă, The Wedding Gallery

Carli Marian, designer florist si inginer horticol

Carli Marian, designer florist si inginer horticol

 

 

 

 

 

 

 

Renumitul designer florist Nicu Bocancea și echipa sa de la Florăria Iris și-au proprus ca în fiecare toamnă să surprindă tendințele din domeniul aranjamentelor florale și să creioneze pentru publicul român modul cum ar putea fi decorate cu flori spațiile dedicate nunților în anul ce urmează. Dacă anul trecut Adela Pârvu a fost acolo la prima ediție, la cea de-a doua am mers eu. Mi-a plăcut din start și tema generală a expoziției denumită „O dată ca niciodată” organizată în magicul atelier Iris din Calea Călărașilor 34 și pot spune fără să exagerez că designerul florist Nicu Bocancea și echipa sa au reușit să creeze povești transpuse în decoruri florale minunate care să vorbească despre cele patru anotimpuri. Spun povești, deoarece tema acestei expoziții florale a fost sărbătoarea nunții, atunci când prințul își duce aleasa la altar, într-un cadru floral de excepție. Mi-a plăcut foarte mult ideea de a vedea aranjamente florale specifice acestui eveniment înrămate în cele 4 anotimpuri.

adelaparvu.com despre The wedding Company 2017, designer Nicu Bocancea, Floraria Iris, Foro Carli Marian, toamna (1)

De cum am pășit pragul atelierului, să știi că am simțit toamna sub picioare, deoarece toată pardoseala a fost invadată de frunze uscate. Am simțit atmosfera acestui anotimp prin flori de garoafe, astilbe, trandafiri, orhidee cymbidium, toate de culoarea marsala și multe accente metalice de alamă. Toamna am văzut-o în toată opulența și rodnicia ei, am simțit-o prin foșnetul frunzelor presate sub tălpile mele și printr-un fond muzical perfect acordat. Ce să mai spun, dacă ești un îndrăgostit de toamnă, decorul de nuntă creat de cei de la Floraria Iris cu siguranță va completa emoția amintirii nunții tale.

adelaparvu.com despre The wedding Company 2017, designer Nicu Bocancea, Floraria Iris, Foro Carli Marian, toamna (4)

adelaparvu.com despre The wedding Company 2017, designer Nicu Bocancea, Floraria Iris, Foro Carli Marian, toamna (5)

adelaparvu.com despre The wedding Company 2017, designer Nicu Bocancea, Floraria Iris, Foro Carli Marian, toamna (2)

adelaparvu.com despre The wedding Company 2017, designer Nicu Bocancea, Floraria Iris, Foro Carli Marian, toamna (3)

adelaparvu.com despre The wedding Company 2017, designer Nicu Bocancea, Floraria Iris, Foro Carli Marian, toamna (6)

Sub îndrumarea ghidului nostru Alex (reprezenat vânzări Florăria Iris) am ajuns și în mijlocul iernii, un spațiu de poveste cu aranjamente florale construite cu migală și cu o atenție desăvârșită la detaliu. Parfumul de pin, florile albe, nelipsitul șemineu, într-un cuvânt sublim!

adelaparvu.com despre The wedding Company 2017, designer Nicu Bocancea, Floraria Iris, Foro Carli Marian, iarna (2)

adelaparvu.com despre The wedding Company 2017, designer Nicu Bocancea, Floraria Iris, Foro Carli Marian, iarna (1)

adelaparvu.com despre The wedding Company 2017, designer Nicu Bocancea, Floraria Iris, Foro Carli Marian, iarna (4)

adelaparvu.com despre The wedding Company 2017, designer Nicu Bocancea, Floraria Iris, Foro Carli Marian, iarna (3)

Când scriu aceste cuvinte să știi că îmi vine foarte greu să găsesc corespondentul imaginilor și senzațiilor trăite, dar mă simt dator să trec mai departe și să-ți povestesc cum primăvara era de-a dreptul copleșitoare prin simplitate și combinația redusă de culori, dar în fapt atât de complexă și cu multe nuanțe. Ramurile de salcie, florile de Ranunculus, zambilele, lalelele, scabiosa sunt vedetele acestui sezon. Instalațiile create din ramurile de salcie erau parcă desprinse dintr-o poveste, iar culoarea roz- dulce învăluia întregul decor de nuntă. Cu siguranță dacă ești o fire romantică într-un asemenea cadru te vei simți ca o prințesă la palat.

adelaparvu.com despre The wedding Company 2017, designer Nicu Bocancea, Floraria Iris, Foro Carli Marian, pimavara (2)

adelaparvu.com despre The wedding Company 2017, designer Nicu Bocancea, Floraria Iris, Foro Carli Marian, pimavara (1)

Fară să zăbovesc prea mult timp pe holurile atelierului, m-am grăbit să văd cu a fost surprinsă vara. Aici mi-a fost greu să mă decid cu ce să încep, un perete verde exotic, care mă ducea cu gândul la luna de miere, mi-a atras atenția încă de la intrarea în încăpere. Apoi, trei variante de decoruri florale pentru masă împreună cu un aranjament de masă special, stăteau liniștite așteptându-mă să le admir. Flori de orhidee Phalaenopsis, Vanda, Echeveria, Protea, Trandafiri, hortensii, toate în culori prăfuite, culori ce te făceau să crezi că florile sunt artificiale. Dacă mă întrebai care dintre variantele pregătite pentru o nuntă în toiul verii mi-a plăcut mai mult, cu greu aș fi putut da un răspuns, întrucât fiecare avea o specificitatea anume, în funcție de preferințele beneficiarului. Periplul meu printre anotimpurile nunții s-a încheiat prin alegerea unei flori la fir, cu răvaș de către doamna mea.

adelaparvu.com despre The wedding Company 2017, designer Nicu Bocancea, Floraria Iris, Foro Carli Marian, vara (2)

adelaparvu.com despre The wedding Company 2017, designer Nicu Bocancea, Floraria Iris, Foro Carli Marian, vara (1)

adelaparvu.com despre The wedding Company 2017, designer Nicu Bocancea, Floraria Iris, Foro Carli Marian, vara (4)

adelaparvu.com despre The wedding Company 2017, designer Nicu Bocancea, Floraria Iris, Foro Carli Marian, vara (5)

adelaparvu.com despre The wedding Company 2017, designer Nicu Bocancea, Floraria Iris, Foro Carli Marian, vara (3)

La final recunosc că-mi venea să mai fac o tură, dar mi-am spus că mă voi mulțumi cu fotografiile și filmările făcute. Mai jos am atașat câteva mostre de maximă creație florală, care să întregească cuvintele mele și care să te inspire!

2 raspunsuri pentru VIDEO. Tendințele 2018 în aranjamente florale pentru nuntă, The Wedding Gallery

  1. Cristina spune:

    Foarte frumos scris articolul…o incantare sa pasesc alaturi, in gand, pe frunze. Si cat de bine este ca, impreuna cu oameni ca Nicu Bocancea, incet dar sigur incepem sa construim si noi modelele noastre, romanesc-originale ca sa zic asa, intr-o lume in care diferenta conteaza din ce in ce mai mult in toate domeniile.

  2. Casa Anke spune:

    Un articol cu adevarat incantator. Am citit cu mare drag fiecare rand 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *