adelaparvu.com despre atelierul designerului florist Nicu Bocancea

In Design floral, Magazine, targuri, expozitii, Romania Mea

Absolut superb atelierul designerului florist Nicu Bocancea

Am fost foarte curioasă să văd ce se întâmplă de 8 Martie în atelierul celui mai renumit designer florist din România. Da, este vorba despre Nicu Bocancea, cel care ne uimește de fiecare dată la expozițiile cu temă florală sau dedicate evenimentelor și cel care este prezent an de an cu lucrările sale în prestigiosul album Floral Art. Pentru designerul florist și echipa sa a fost un weekend de foc, care a debutat cu aranjamentele pentru Balul Vienez organizat la Palatul Parlamentului din București și a culminat cu onorarea comenzilor speciale de Ziua Internațională a Femeii. Bănuiam că va fi frenezie, dar nu mi-aș fi imaginat că toată efervescența creativă se desfășoară într-un loc atât de frumos! După ce l-am văzut mi-am spus că aici îmi voi aduce prietenii care vin în vizită la București, căci e un loc cu adevărat special în capitala noastră. Dar hai să-ți spun mai multe și să te provoc să mergi să vezi și tu măcar ceea ce e deschis publicului la parter.

adelaparvu.com despre atelierul designerului florist Nicu Bocancea, Foraria Iris, design interior Pascal Delmotte (1)Designerul florist Nicu Bocancea

adelaparvu.com despre atelierul designerului florist Nicu Bocancea, Foraria Iris, design interior Pascal Delmotte (86)

adelaparvu.com despre atelierul designerului florist Nicu Bocancea, Foraria Iris, design interior Pascal Delmotte (73)

Clădirea veche, aflată la adresa Calea Moșilor 34, este la doi pași de Biserica Bărăția, deci foarte aproape și de punctul zero al Bucureștiului marcat de Biserica Sfântul Gheorghe Nou, ctitorie a lui Constantin Brâncoveanu. Construcție veche, una de patrimoniu, ea a adăpostit pe vremea comuniștilor mai multe familii, spațiile fiind grosolan împărțite, multe decoruri originale ascunse și din păcate și mai multe distruse. Nicu Bocancea, împreună cu fratele și părinții săi, căci vorbim despre o afacere de familie, au achiziționat casa veche într-o stare deplorabilă, dar au reușit să o transforme spectaculos pentru a amenaja aici centrul creativ și administrativ pentru ceea ce înseamnă acum Florăria Iris, un nume cunoscut românilor din 1970.

adelaparvu.com despre atelierul designerului florist Nicu Bocancea, Foraria Iris, design interior Pascal Delmotte (83)

adelaparvu.com despre atelierul designerului florist Nicu Bocancea, Foraria Iris, design interior Pascal Delmotte (84)

Nicu Bocancea mi-a povestit cum au scos tot molozul, cum au îndepărtat tencuieli și cum au reușit să scoată la iveală minunații stâlpi din fontă originali ai casei, îngropați sub straturi de zidărie. Cum au recuperat și remontat zidurile de cărămidă după ranforsarea clădirii și cum s-au minunat de scara elegantă, subțire și zveltă din piatră, pe ale cărei trepte se citesc urmele de dălți ale meșterilor care au manufacturat-o. Așa am aflat și despre arhitectul Leonida Negrescu, care a conceput arhitectura clădirii la final de secol XIX și care era de-a dreptul obsedat de scări. După cum mi-a povestit designerul, acest arhitect ar fi creat și scara de la Ateneul Român. Și scara leagă nivelurile clădirii și duce către cele două etaje și mai departe la mansardă. Am mai remarcat și tavanele boltite, care se văd la parter, dar și la subsol, unde totul e organizat pentru a adăposti coșuri, sfori, ghiceve și alte materiale necesare pentru aranjamentele florale.

adelaparvu.com despre atelierul designerului florist Nicu Bocancea, Foraria Iris, design interior Pascal Delmotte (82)

adelaparvu.com despre atelierul designerului florist Nicu Bocancea, Foraria Iris, design interior Pascal Delmotte (85)

adelaparvu.com despre atelierul designerului florist Nicu Bocancea, Foraria Iris, design interior Pascal Delmotte (76)

După ce am făcut un tur al clădirii, unde la fiecare pas mai zărești câte ceva, fie că e vorba despre aranjamente cu crengi sau corpuri de iluminat cu lustre sculpturale create de Nicu, am poposit în spațiul rezervat întâlnirilor cu clienții. Trei încăperi surprinzătoare în care detaliile îți atrag atenția și pentru amenajarea cărora Nicu Bocancea a apelat la prietenul său, designerul Pascal Delmotte. Dacă în prima încăpere biblioteca, șemineul și peretele tapetat cu cotoare de cărți te provoacă să atingi suprafețele, în cea de-a doua cameră zidul verde, verde și viu, căci e cu plante, te face să inspiri mai adânc. De aici, de la masa rotundă, zărești un birou mai mic, șarmant decorat cu mobilă în stilul anilor 60, cu tapet ce pare să ordoneze căsuțe de păsărele, cu un covor țesut manual, o bibliotecă încăpătoare și, undeva, în fundal, icoana, ce parcă veghează totul.

adelaparvu.com despre atelierul designerului florist Nicu Bocancea, Foraria Iris, design interior Pascal Delmotte (7)

adelaparvu.com despre atelierul designerului florist Nicu Bocancea, Foraria Iris, design interior Pascal Delmotte (9)

adelaparvu.com despre atelierul designerului florist Nicu Bocancea, Foraria Iris, design interior Pascal Delmotte (54)

Înainte să pășești pragul spațiului de la mansardă, o instalație cu pahare, montată precum un candelabru, tronează deasupra scării. Și-a găsit locul aici după ce a fost vedeta unei expoziții de la începutul anului 2015 la salonul de nunți de la Marriott. În generoasa încăpere de sub acoperiș, frumos iluminată, am găsit rafturi de flori și folii pe jos care să protejeze parchetul alb decorat cu motive ample. În mansardă, spune Nicu Bocancea, urmează să țină cursurile pentru cei dornici să profeseze în fascinanta lume a designului floral. M-a bucurat enorm să aflu că va face asta, că va împărtăși din experiența și viziunea lui mai departe. Desigur, am să te anunț când vor fi organizate cursurile, dar până atunci poți vedea că locul e pregătit.

adelaparvu.com despre atelierul designerului florist Nicu Bocancea, Foraria Iris, design interior Pascal Delmotte (51)

adelaparvu.com despre atelierul designerului florist Nicu Bocancea, Foraria Iris, design interior Pascal Delmotte (55)

Am revenit la parter, unde există și o supantă, un loc mai ferit, perfect pentru birouri. De aici, de la balconul interiorul, spectacolul este sublim. De sus vezi și partea superioară a camerei frigorifice, dar și pe cei din echipă care transportă zeci de buchete, aranjamente, artiștii care creează în jurul meselor, unii veniți din alte țări, clienții care ridică flori, fetele care se ocupă de facturi, fotograful care întreabă de următoare vedetă florală ce urmează a fi imortalizată. Culoare, parfum, frenezie, viață!

adelaparvu.com despre atelierul designerului florist Nicu Bocancea, Foraria Iris, design interior Pascal Delmotte (80)

Mi-a rămas în minte mirosul de plante, de frunze, de flori, de prospețime și când am ieșit am făcut-o cu regretul că am stat prea puțin. Aș mai fi zăbovit, căci e o lume frumoasă, unde fiecare rest, fiecare frunză sau petală căzută pe pardoseală parcă spune un vers, creionează un crâmpei de tablou. Asta e România mea, una cu oameni luminoși și locuri de poveste, cu oameni muncitori și creativi care clădesc frumosul. Nicu Bocancea, alături de familia și echipa sa, nu doar că a transformat un loc dărăpănat într-unul de basm, dar prin lucrările sale, publicate în cea mai prestigioasă revistă dedicată designului floral, reprezintă România în topul profesioniștilor din domeniu. Și uite că un creator aflat în elita mondială a designului floral a reușit să-și facă și un atelier pe măsură. Felicitări din tot sufletul pentru această realizare! Merită să mergi și tu să arunci un ochi pentru a te încărca de frumos. Până atunci vezi aici site-ul de comenzi florariairis.ro, site-ul de prezentare www.florariairis.ro/florariairis/ și pagina de Facebook/florariairis. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre atelierul designerului florist Nicu Bocancea, Foraria Iris

adelaparvu.com despre atelierul designerului florist Nicu Bocancea, Foraria Iris, design interior Pascal Delmotte (16)

adelaparvu.com despre atelierul designerului florist Nicu Bocancea, Foraria Iris, design interior Pascal Delmotte (17)

adelaparvu.com despre atelierul designerului florist Nicu Bocancea, Foraria Iris, design interior Pascal Delmotte (44)

adelaparvu.com despre atelierul designerului florist Nicu Bocancea, Foraria Iris, design interior Pascal Delmotte (47)

adelaparvu.com despre atelierul designerului florist Nicu Bocancea, Foraria Iris, design interior Pascal Delmotte (46)

adelaparvu.com despre atelierul designerului florist Nicu Bocancea, Foraria Iris, design interior Pascal Delmotte (48)

adelaparvu.com despre atelierul designerului florist Nicu Bocancea, Foraria Iris, design interior Pascal Delmotte (45)

adelaparvu.com despre atelierul designerului florist Nicu Bocancea, Foraria Iris, design interior Pascal Delmotte (52)

adelaparvu.com despre atelierul designerului florist Nicu Bocancea, Foraria Iris, design interior Pascal Delmotte (62)

adelaparvu.com despre atelierul designerului florist Nicu Bocancea, Foraria Iris, design interior Pascal Delmotte (12)

adelaparvu.com despre atelierul designerului florist Nicu Bocancea, Foraria Iris, design interior Pascal Delmotte (61)

adelaparvu.com despre atelierul designerului florist Nicu Bocancea, Foraria Iris, design interior Pascal Delmotte (67)

adelaparvu.com despre atelierul designerului florist Nicu Bocancea, Foraria Iris, design interior Pascal Delmotte (14)

adelaparvu.com despre atelierul designerului florist Nicu Bocancea, Foraria Iris, design interior Pascal Delmotte (13)

adelaparvu.com despre atelierul designerului florist Nicu Bocancea, Foraria Iris, design interior Pascal Delmotte (65)

adelaparvu.com despre atelierul designerului florist Nicu Bocancea, Foraria Iris, design interior Pascal Delmotte (64)

adelaparvu.com despre atelierul designerului florist Nicu Bocancea, Foraria Iris, design interior Pascal Delmotte (66)

adelaparvu.com despre atelierul designerului florist Nicu Bocancea, Foraria Iris, design interior Pascal Delmotte (68)

adelaparvu.com despre atelierul designerului florist Nicu Bocancea, Foraria Iris, design interior Pascal Delmotte (69)

adelaparvu.com despre atelierul designerului florist Nicu Bocancea, Foraria Iris, design interior Pascal Delmotte (75)

adelaparvu.com despre atelierul designerului florist Nicu Bocancea, Foraria Iris, design interior Pascal Delmotte (74)

adelaparvu.com despre atelierul designerului florist Nicu Bocancea, Foraria Iris, design interior Pascal Delmotte (11)

adelaparvu.com despre atelierul designerului florist Nicu Bocancea, Foraria Iris, design interior Pascal Delmotte (70)

adelaparvu.com despre atelierul designerului florist Nicu Bocancea, Foraria Iris, design interior Pascal Delmotte (72)

adelaparvu.com despre atelierul designerului florist Nicu Bocancea, Foraria Iris, design interior Pascal Delmotte (49)

adelaparvu.com despre atelierul designerului florist Nicu Bocancea, Foraria Iris, design interior Pascal Delmotte (50)

adelaparvu.com despre atelierul designerului florist Nicu Bocancea, Foraria Iris, design interior Pascal Delmotte (23)

adelaparvu.com despre atelierul designerului florist Nicu Bocancea, Foraria Iris, design interior Pascal Delmotte (53)

adelaparvu.com despre atelierul designerului florist Nicu Bocancea, Foraria Iris, design interior Pascal Delmotte (10)

adelaparvu.com despre atelierul designerului florist Nicu Bocancea, Foraria Iris, design interior Pascal Delmotte (56)

adelaparvu.com despre atelierul designerului florist Nicu Bocancea, Foraria Iris, design interior Pascal Delmotte (57)

adelaparvu.com despre atelierul designerului florist Nicu Bocancea, Foraria Iris, design interior Pascal Delmotte (60)

adelaparvu.com despre atelierul designerului florist Nicu Bocancea, Foraria Iris, design interior Pascal Delmotte (58)

adelaparvu.com despre atelierul designerului florist Nicu Bocancea, Foraria Iris, design interior Pascal Delmotte (59)

adelaparvu.com despre atelierul designerului florist Nicu Bocancea, Foraria Iris, design interior Pascal Delmotte (39)

adelaparvu.com despre atelierul designerului florist Nicu Bocancea, Foraria Iris, design interior Pascal Delmotte (40)

adelaparvu.com despre atelierul designerului florist Nicu Bocancea, Foraria Iris, design interior Pascal Delmotte (42)

adelaparvu.com despre atelierul designerului florist Nicu Bocancea, Foraria Iris, design interior Pascal Delmotte (43)

adelaparvu.com despre atelierul designerului florist Nicu Bocancea, Foraria Iris, design interior Pascal Delmotte (37)

adelaparvu.com despre atelierul designerului florist Nicu Bocancea, Foraria Iris, design interior Pascal Delmotte (30)

adelaparvu.com despre atelierul designerului florist Nicu Bocancea, Foraria Iris, design interior Pascal Delmotte (28)

adelaparvu.com despre atelierul designerului florist Nicu Bocancea, Foraria Iris, design interior Pascal Delmotte (29)

adelaparvu.com despre atelierul designerului florist Nicu Bocancea, Foraria Iris, design interior Pascal Delmotte (27)

adelaparvu.com despre atelierul designerului florist Nicu Bocancea, Foraria Iris, design interior Pascal Delmotte (26)

adelaparvu.com despre atelierul designerului florist Nicu Bocancea, Foraria Iris, design interior Pascal Delmotte (25)

adelaparvu.com despre atelierul designerului florist Nicu Bocancea, Foraria Iris, design interior Pascal Delmotte (24)

adelaparvu.com despre atelierul designerului florist Nicu Bocancea, Foraria Iris, design interior Pascal Delmotte (81)

adelaparvu.com despre atelierul designerului florist Nicu Bocancea, Foraria Iris, design interior Pascal Delmotte (77)

adelaparvu.com despre atelierul designerului florist Nicu Bocancea, Foraria Iris, design interior Pascal Delmotte (80)

adelaparvu.com despre atelierul designerului florist Nicu Bocancea, Foraria Iris, design interior Pascal Delmotte (78)

adelaparvu.com despre atelierul designerului florist Nicu Bocancea, Foraria Iris, design interior Pascal Delmotte (3)

adelaparvu.com despre atelierul designerului florist Nicu Bocancea, Foraria Iris, design interior Pascal Delmotte (41)

adelaparvu.com despre atelierul designerului florist Nicu Bocancea, Foraria Iris, design interior Pascal Delmotte (36)

adelaparvu.com despre atelierul designerului florist Nicu Bocancea, Foraria Iris, design interior Pascal Delmotte (32)

adelaparvu.com despre atelierul designerului florist Nicu Bocancea, Foraria Iris, design interior Pascal Delmotte (34)

adelaparvu.com despre atelierul designerului florist Nicu Bocancea, Foraria Iris, design interior Pascal Delmotte (4)

adelaparvu.com despre atelierul designerului florist Nicu Bocancea, Foraria Iris, design interior Pascal Delmotte (33)

adelaparvu.com despre atelierul designerului florist Nicu Bocancea, Foraria Iris, design interior Pascal Delmotte (31)

adelaparvu.com despre atelierul designerului florist Nicu Bocancea, Foraria Iris, design interior Pascal Delmotte (22)

adelaparvu.com despre atelierul designerului florist Nicu Bocancea, Foraria Iris, design interior Pascal Delmotte (21)

adelaparvu.com despre atelierul designerului florist Nicu Bocancea, Foraria Iris, design interior Pascal Delmotte (19)

adelaparvu.com despre atelierul designerului florist Nicu Bocancea, Foraria Iris, design interior Pascal Delmotte (18)

adelaparvu.com despre atelierul designerului florist Nicu Bocancea, Foraria Iris, design interior Pascal Delmotte (5)

adelaparvu.com despre atelierul designerului florist Nicu Bocancea, Foraria Iris, design interior Pascal Delmotte (87)

adelaparvu.com despre atelierul designerului florist Nicu Bocancea, Foraria Iris, design interior Pascal Delmotte (71)Foto: Ștefan Pârvu, Lucian Pârvu – Gemenii11

36 Responses to Absolut superb atelierul designerului florist Nicu Bocancea

 1. Bratoveanu Carmen spune:

  Absolut fantastic.Fantezia dusa la limita ei de sus.Am revazut materialul de doua ori,ca sa-mi bucur privirea.Felicitari.

  • Roxana Pitis spune:

   Am avut placerea sa ajung recent in acel spatiu cu ocazia unui interviu. Cunoasteam brand-ul dar nu mi-as fi imaginat vreodata ca ascunde un concept si un sistem de lucru ridicat la sublim. Am savurat fiecare moment petrecut acolo cat si informatiile primite si nu regret momentul de gratie in care am cazut fara voia mea, lucru total neindicat la un interviu. Va felicit pentru acest material publicat si pot sa confirm ca nu exista suficiente cuvinte pentru a descrie rezultatul muncii acestor oameni.

 2. Bratoveanu Carmen spune:

  Ideile sunt originale si ingenioase.Realizarea perfecta. Am privit ca la un vernisaj al exponatelor de flori si de prospetime a gandului.

 3. Aurora spune:

  Excelent ! Sigur voi urma cursul.

 4. vali spune:

  frumos totul, inspirat, armonios, ingenios,foarte, foarte frumos!

 5. Ana spune:

  Pentru ca si eu am un mic business in bransa, urmaresc de mult activitatea lui Nicu, insa pana acum nu am ajuns la Bucuresti sa-i fac o vizita. Multumesc Adela ca m-ai ajutat cu o mica incursiune in lumea lui si cu siguranta ma intereseaza date despre cursurile sale. Zi frumoasa!

 6. Lumi spune:

  Cand frumosul , pasiunea si natura se imbina cu utilul apare ceea ce ne-ai prezentat tu ,mai sus, Adela! Este absolut superb!! Asteptam cu nerabdare informatiile despre cursuri!

 7. Dragos Boldea spune:

  chiar e de petrecut timp mult si serios acolo!

 8. Mariana Oancea spune:

  Mirific! Nimic mai frumos decat „sa lucrezi” cu florile! Arta, talent!
  Nu am stiut despre aceasta „fabricuta”,ii voi vizita curand. Multam Adela!

 9. Lacatus Nicoleta spune:

  Va rog sa ma angajati si pe mine !! Macar doua ore pe zi !! Nici nu am nevoie de bani ! Doar sa fiu pe langa plante !! Poate sunt si eu de folos !! Daca nu pot mai mult… macar sa strang gunoiul !!!

 10. […] Adela Parvu Am fost foarte curioasă să văd ce se întâmplă de 8 Martie în atelierul celui mai renumit […]

 11. cris spune:

  nu stiu cum sunt aranjamentele florale, insa spatiul este o varza, o alaturare de obiecte nepotrivite intre ele, un decor lipsit de gust si armonie. insa este normal ca plantele sa creeze un sentiment placut, de aici impresia de frumos pe care o are un necunoscator..

 12. Magda spune:

  ce bucurie sa vezi asa ceva si la tine in tara,…cand voi merge la Bucuresti am sa vizitez floraria. Fellicitari si succes dlui Bocancea.

 13. DianaB spune:

  Wow, când ești la început de drum, și vezi cât de departe se poate ajunge, parcă nici nu există limite ale frumosului! Prin prisma facultății am intrat și eu în contact cu designul floral, și pe zi ce trece e tot mai captivant!

  Mulțumesc pentru articol, chiar m-a făcut să am încredere că designul floral, dincolo de binecunoscutele buchete și aranjamente, este apreciat!

 14. Fani Rarinca spune:

  Foarte util si interesant articolul.
  Te astept si pe http://fanautodidact.ro sa citesti ce scriu si postez pentru tine.
  La inscriere poti descarca gratuit ebook-ul numit Aminteste-ti cum sa fii fericit!

 15. That’s the most beautiful flower Shop in BUC that I’ve ever seen.

  Good luck & I love your ideas
  for decoration

 16. Madalina Iftimi spune:

  Buna ziua,

  se stiu cumva datele cursurilor?

  Multumesc!

 17. […] pricepe mult mai bine Adela Pârvu la asta, iar dacă te interesează aspectul, îl poţi aprofunda aici. Iată nişte foto de la […]

 18. Dana Ivan spune:

  Au început cumva cursurile? 🙂

 19. […] dintre cele mai frumoase locuri din București și-a primit oaspeții și clienții în decor de sărbătoare, în straiele toamnei, plin de […]

 20. ivascumariana spune:

  Pozele sunt absolut superbe. imi plac foarte mult. si aranjamentele florale sunt deosebite. Si eu lucrez in acelasi domeniu. fac aranjamente florale pentru cei de la http://www.theflowersociety.ro/ dar acum dupa ce am vazut acest articol imi dau seama cat de mult mai am de invatat.

 21. […] Desigur ai nevoie de un designer florist cu viziune și cred că te-ai convins până acum că Nicu Bocancea este foarte talentat. Ei bine, merită să-ți vezi decorul floral pe care tocmai l-a finalizat […]

 22. […] elita mondială din domeniu. Și o demonstrează cu fiecare prilej la care participă în numele Florăriei Iris, cum a fost cazul recent, la Palatul Parlamentului, unde la final de martie, a fost organizat un […]

 23. […] Designerii au reconfigurat compartimentarea interioară, au retrasat pereții astfel încât să rezulte o bucătărie mare deschisă către living, iar masa, ca loc de reunire a familiei, să fie așezată central. Mai mult, designerii au atras atenția asupra mesei prin alegerea unei nuanțe de galben pentru suporturile metalice, precum și prin poziționarea unui corp de iluminat suspendat, care coboară deasupra ei (și care are și rolul de suport pentru plante). […]

 24. […] rămas impresionată de ingeniozitatea și rafinamentul aranjamentelor deja prezentate. Designerul Nicu Bocancea, unul dintre ei mai buni din domeniu la nivel european și mondial, recunoscut prin numeroasele […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *