adelaparvu.com despre Epic Society, Timisoara, Romania, designeri Alexandra Avram si Valentin Vidaicu (2)

In Design Interior, Designeri si Arhitecti, Horeca, Oameni talentati, Romania Mea

În Timișoara se află cel mai frumos spațiu public din România

Poate că te întrebi cu ce te ajută pe tine, pentru decorul casei, ca să afli care e cea mai bună amenajare a unui spațiu public din România. Ei bine, influența spațiilor publice asupra stării noastre de bine, dar și asupra gusturilor noastre este covârșitoare. În momentul în care spațiile publice, fie ele magazine, showroomuri, hoteluri, cluburi, restaurante, cafenele sunt frumos amenajate asta ne educă și pe noi, ne încărcăm cu idei, ne inspiră confort, ne imprimă o atitudine civilizată și ne ține ancorați în conteporaneitate. În 2014, la gala Elle Decoration Romanian Design Awards, organizată de către una dintre cele mai prestigioase reviste de design interior din lume, a fost selectat, din zeci de proiecte, la capitolul cea mai bună amenajare unui spațiu public, cel conceput de designerii timișoreni Alexandra Avram și Valentin Vidaicu. Este vorba despre amenajarea Epic Society, un club de noapte din Timișoara. Hai să-ți spun două vorbe despre designul interior de aici.

adelaparvu.com despre Epic Society, designeri Alexandra Avram si Valentin Vidaicu (10)Trofeul și diploma Elle Decoration Romanian Design Awards pentru cea mai bună amenajare a unui spațiu public au fost câștigate de designerii Alexandra Avram și Valentin Vidaicu pentru amenajarea clubului Epic Society din Timișoara.

Practic, amenajarea de față fost o lucrare de modificare a unui spațiu existent. După reorganizarea acestuia s-a ajuns la o suprafață de 300 de metri pătrați împărțiti într-o sală centrală generoasă în care se accede dintr-un hol amplu, unde sunt situate și două băi lungi și înguste. Designerii Alexandra Avram și Valentin Vidaicu au fost atenți la cerințele proprietarului care și-a dorit un club a cărui amenajare să inspire libertate, căldură, socializare, dar să includă și zone mai intime. Toate acestea în condițiile în care un club este un loc de regulă cu multă vivacitate, muzică și locuri de disctacție. Designerii și-au concetrat atenția asupra punctelor de atracție într-un club: pupitrul DJ-ului și barul central. În jurul acestora, căci acolo se strânge lumea, au conceput și organizarea celorlalte zone.

adelaparvu.com despre Epic Society, Timisoara, Romania, designeri Alexandra Avram si Valentin Vidaicu (1)

Designerii au fost atenți la fluxul de oameni, la zonele de trafic și în funcție de acestea au ales să creeze și spațiile mai restrase, care pot oferi posibilitatea unor discuții mai confortabile în jurul meselor. Sursa de inspirația a constituit-o natura, pe care aici designerii au integrat-o într-un mediul high-tech, plin de dotări de ultimă oră, foarte actuale. Așa au ajuns la o combinație de natural cu electronic, de vechi și nou, dacă vrei. Pe lângă elemente naturale s-au adăugat accente vintage. Conceptul a fost transpus în practică prin utilizarea unor materiale precum lemnul masiv de mesteacăn, stejar, sfoară, fier, sticlă, fibră de sticlă, plexiglas. Din aceste materiale cele mai multe piese, mobilier și structuri decorative au fost create pe comandă, deci nu le găsești de-a gata nicăieri. De la panourile din lemn cu nituri ce îmbracă pereții la numele clubului din hol scris cu litere decupate în oglizi, atmosfera de la Epic Society te transpune într-o lume ludică, plină de viață. Dacă ajungi prin Timișoara, poate dai și tu o raită pe acolo. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre Epic Society, Timisoara, Romania, designeri Alexandra Avram si Valentin Vidaicu (2)

adelaparvu.com despre Epic Society, Timisoara, Romania, designeri Alexandra Avram si Valentin Vidaicu (6)

adelaparvu.com despre Epic Society, Timisoara, Romania, designeri Alexandra Avram si Valentin Vidaicu (4)

adelaparvu.com despre Epic Society, Timisoara, Romania, designeri Alexandra Avram si Valentin Vidaicu (3)

adelaparvu.com despre Epic Society, Timisoara, Romania, designeri Alexandra Avram si Valentin Vidaicu(5)

adelaparvu.com despre Epic Society, Timisoara, Romania, designeri Alexandra Avram si Valentin Vidaicu (9)

adelaparvu.com despre Epic Society, Timisoara, Romania, designeri Alexandra Avram si Valentin Vidaicu(7)

adelaparvu.com despre Epic Society, Timisoara, Romania, designeri Alexandra Avram si Valentin Vidaicu (8)

adelaparvu.com despre Epic Society, Timisoara, Romania, designeri Alexandra Avram si Valentin Vidaicu (11)

2 raspunsuri pentru În Timișoara se află cel mai frumos spațiu public din România

  1. Georgiana spune:

    Foarte frumoasa amenajarea. De unde se pot procura mestecenii pentru utilizarea in design interior? Presupun ca trebuie tratat lemnul, si pregatit inainte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *