adelaparvu-com-despre-brazi-artificiali-si-decoratiuni-craciun-la-leroy-merlin-1

In Magazine, targuri, expozitii, Shopping

Crezi că brazii artificiali sunt eco?

Am încercat și eu să iau un brad la ghiveci, gândindu-mă că-l voi replanta ulterior, dar mi s-a uscat și am plâns ca un copil după el, apoi mi-am luat brad artificial, dar mă tot foiam cu el prin casă să-l mut după Sărbători pentru că nu-i găseam locul. Evident că am exclus din start varianta cu bradul tăiat. Am ajuns să fac brazi sugerați cu bandă LED pe fereastra din camera gemenilor și să-mi pun decorațiuni de Crăciun prin casă, nu neapărat în brad. Dar sunt mulți care dezbat problema cu ecologia, dacă e mai prietenos naturii să cumperi brad tăiat, brad artificial sau brad la ghiveci. Cei de la Leroy Merlin pentru că tot sunt la capitolul “obișnuiește-te să plătești mai puțin” spun că un brad artificial ar fi mai eco pentru că e realizat din materiale reciclate, că poate fi la rândul său reciclat și că nu se mai taie copaci doar pentru împodobit. Ba mai mult, chiar dacă au brazi tăiați la vânzare, cei de la Leroy Merlin oferă un voucher în valoare de 25 de lei pentru fiecare brad tăiat cumpărat, dar care după sărbători este readus în magazine. Uite AICI regulamentul privind campania promoțională cu voucherul pentru brad.

adelaparvu-com-despre-brazi-artificiali-si-decoratiuni-craciun-la-leroy-merlin-12

adelaparvu-com-despre-brazi-artificiali-si-decoratiuni-craciun-la-leroy-merlin-16

Dacă nu știi ce să alegi și cum să-ți decorezi bradul, în catalogul Leroy Merlin ai câteva indicii, respectiv câteva modele de brad cu accesoriile aferente. Brazii artificiali sunt decorați pe diverse culori și tematici, iar prețul decorațiunile le ai fie pe bucată, fie la pachet mai ales când e vorba despre globuri, beteală sau decorațiuni similare. Desigur, în magazinele lor găsești și șemineuri electrice, luminițe pentru brad sau benzi și tuburi LED pentru exterior. Și da, sunt la prețuri bune. Totuși, eu revin la întrebarea mea din titlu: crezi că un brad articial este mai eco decât alte variante? Și ce părere ai despre brazii tăiați? Ai cumpăra unul chiar dacă după sărbători ai primi un voucher de 25 de lei pentru el?

adelaparvu-com-despre-brazi-artificiali-si-decoratiuni-craciun-la-leroy-merlin-4

adelaparvu-com-despre-brazi-artificiali-si-decoratiuni-craciun-la-leroy-merlin-3

adelaparvu-com-despre-brazi-artificiali-si-decoratiuni-craciun-la-leroy-merlin-15

adelaparvu-com-despre-brazi-artificiali-si-decoratiuni-craciun-la-leroy-merlin-14

adelaparvu-com-despre-brazi-artificiali-si-decoratiuni-craciun-la-leroy-merlin-13

adelaparvu-com-despre-brazi-artificiali-si-decoratiuni-craciun-la-leroy-merlin-10

adelaparvu-com-despre-brazi-artificiali-si-decoratiuni-craciun-la-leroy-merlin-9

adelaparvu-com-despre-brazi-artificiali-si-decoratiuni-craciun-la-leroy-merlin-6

adelaparvu-com-despre-brazi-artificiali-si-decoratiuni-craciun-la-leroy-merlin-18

adelaparvu-com-despre-brazi-artificiali-si-decoratiuni-craciun-la-leroy-merlin-19

adelaparvu-com-despre-brazi-artificiali-si-decoratiuni-craciun-la-leroy-merlin-8Foto în magazinul Leroy Merlin din Sun Plaza, București

15 raspunsuri pentru Crezi că brazii artificiali sunt eco?

  1. Lacrimioara Cosma spune:

    Eu ii prefer pe cei la ghiveci …

  2. Marghita spune:

    Varianta mea ar fi sa-mi aduc de la mine, de la munte, unde am brazi in curte, unul in ghiveci si apoi sa-l duc inapoi, dar sa-l tin pe balcon, unde sa fie cat mai rece. Brazii artificiali ar putea fi o varianta iar ultima un brad taiat, chiar daca sunt impotriva unui pom taiat, orice ar fi el. Desi, daca ne gandim bine, brazii taiati sunt cfrescuti special in pepiniere pentru a deveni Brazi de Craciun.

  3. Monica spune:

    Un brad artificial.

  4. Magda spune:

    Initial, am considerat ca e mai ok pentru natura sa cumpăr brad artificial. Apoi, citind diverse articole, mi-am zis ca poate nu e totuși cea mai eco varianta, reciclarea lor poluand si mai mult. Intre timp s-a născut fetita mea si pentru ca stăteam într-o garsoniera si am constatat ca bradul artificial era o sursa importanta care retinea praful, am renunțat la idee. Plus lipsa spațiului. Nici varianta unui brad la ghiveci nu mi-a fost străină, dar consider ca segmentul asta este putin încurajat din cauza preturilor mari.Cu părere de rău, dar cu gândul ca totuși nu tai un brad din pădure, ci unul crescut special pentru aceasta perioada, am trecut la bradul natural, căruia îi mulțumesc în fiecare an pentru bunătatea lui de a-mi împodobi casa.

    • Mariana spune:

      Am aceeasi parere despre toate variantele descrise. Bradul artificial nu este nici pe departe eco (consum de combustibil pentru realizarea lui, materiale care nu sunt neaparat eco, retine praful, etc.). Si e placut sa miroasa a brad in casa in combinatie cu micros de sarmale si cozonaci, poate si un vin fiert cu scortisoara!

  5. Daniela spune:

    Ideal este un brad in curte, in fata casei sau langa casa (varianta pentru cei care locuiesc la curte).
    Pentru cei care locuiesc la bloc in apartamente, ideal ar fi un brad in ghiveci de care sa se aiba grija si sa fie hranit pe toata perioada de sarbatori, dupa care sa fie plantat in gradina blocului (unde exista spatiu verde) sau donat la cineva care are curte si doreste sa planteze un brad.
    Nu sunt impotriva brazilor artificiali, dar nu cred ca sunt „eco”. Am avut asemenea brazi si nu am avut experiente prea placute, mai ales ca le „curgeau” acele (fiind foarte greu de curatat).

  6. Ana G. spune:

    Eu am unul artificial de foarte mulți ani. Tocmai ca să nu moară pentru mine un brăduț adevărat.

  7. Marina spune:

    Si eu am brad artificial, m-am gandit ca macar noi sa protejam natura daca statul nu o face, chestia cu sa am brad natural ca sa miroasa a brad in casa e o prostie, miroase 2 zile si cam atat, pt, asta poti sa-ti pui crengi de brad natural prin casa.Varianta de la L.M. cu bradul la ghiveci e foarte buna, dar incomoda, cu ce il duci acasa cu ce il aduci din nou la magazin????Asa ca raman la bradul meu artificial eco sau non-eco si la bradutul natural plantat in curte, care chiar a crescut, cam 20-25 cm/an si are acum 1,80 m.Va pup si va doresc Sarbatori fericite, luminoase si vesele!!!!!

  8. Elena spune:

    Eu am avut un brad artificial toata copilaria mea, acasa la parinti. Cand m-am casatorit, mi-am luat unul nou, mai mare si mai frumos. Consider ca am salvat de la taiere o multime de braduti. Acum, baietelul vrea un bradut in curte, e o varianta buna pentru viitor. Se incurajeaza foarte mult comertul lor in aceasta perioada scurta, preturile sunt mari, nu stim sigur daca toti sunt crescuti pentru sarbatori si sunt adusi din cealalta parte a Europei. Mai bine s-ar face o campanie de plantare a brazilor in aceasta perioada, decat de impodobire.

  9. Irina spune:

    Si totusi nu am inteles, ce se intampla cu brazii returnati magazinului? Sunt replantati sau nu?

  10. Bety spune:

    Multă vreme am fost adepta bradului viu, la ghiveci sau tăiat. La ghiveci am avut surpriza neplăcută să fie tăiată rădăcina centrală iar bradul sa nu se prindă. De cel tăiat ce să mai zic, ajungea la focul de la grătar așa ca am optat pentru varianta artificiala din materiale eco. Nu știu dacă salvez ceva dar măcar încerc.

  11. Adina spune:

    Problema „Brad artificial vs. Brad viu” mi-am pus-o sie eu si ma gindeam ca un brad artificial e mai ecologic. Am citit recent un articol pe aceasta tema, al biologului Clint Springer, de la Saint Joseph’s University Philadelphia, si mi-am schimbat total parerea. Nu locuiesc in Romania, aici brazii se planteaza in pepiniere, special pentru Craciun. Cei uscati se aduna dupa sarbatori, din ei se face rumegus care e folosit la placi presate pt. mobila.
    Ideea ca din acesti brazi ar creste o padure e eronata, daca nu ar fi cererea de Craciun ei nu ar fi plantati deloc. In afara de asta, brazii din plastic vin aproape in totalitate din China, unde sint produsi in conditii total neecologige, fara sa vorbim despre transportul in jurul lumii si poluarea produsa. Matria prima este Polyvinylchlorid, produs die Petrol, unecologic si toxic.
    Asadar este mai ecologic sa cumparam brazi crescuti in pepiniere locale, special pentru Craciun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *