adelaparvu.com despre living lila Schoner Wohnen Foto Stefan Thurmann (1)

In Idei pentru acasa

Living modern in tonuri de lila

Dacă vrei să-ți reamenajezi livingul și să-i reînnoiești imaginea, cu siguranță amenajarea de față te poate inspira. Este vorba despre o cameră de zi unde s-a dorit extinderea spațiului de depozitare pentru că nu exista unul necesar pentru cărți și obiecte, dar și crearea unui loc de luat masa care să nu ocupe prea mult loc. De asemenea, s-a urmărit și așezarea mobilierului în așa fel încât să nu deranjeze accesul către balcon, dar nici accesul în cameră. Plus, o reîmprospătare a aspectului întregii încăperi.

Inainte si dupa amenajarea livingului

Inainte si dupa amenajarea livingului

Soluția pentru reamenajarea de față a venit de la designerul Ursula Maile care a ales piese de mobilă și decorațiuni contemporane. Este interesant faptul că mobila deschisă la culoare ajută foarte mult la percepția de spațiu generos într-o încăpere mică. Toți avem impresia că albul mărește – o prejudecată preluată din vestimentație. Într-o ambientare, albul pur și simplu reflectă lumina, deci amplifică impresia de spațiu luminos. Asta cu atât mai mult cu cât este în constrast cu o culoare frumoasă, cum este nuanța intensă de lila din paleta de culori Schoner Wohnen. Dar culoarea este aplicată în spatele canapelei, tocmai pentru a nu obosi privirea și se continuă frumos la nivelul pardoselii cu covorul mătăsos de la Floor to Heaven. Pe peretele opus celui lila este unul alb cu mobilă asemenea, care lasă spațiul degajat.

adelaparvu.com despre living lila Schoner Wohnen Foto Stefan Thurmann (1)

Toate obiectele folosite aici sunt de calitate și provin de la producători renumiți. Este interesant cum locul canapelei „Confluences” de la Ligne Roset este protejat față de intrarea în cameră cu biblioteca „SH05 Arie” de la e15 Design. Este creată și o separare discretă față de locul de luat masa dotat cu o masă simplă model „Rio” de la Habitat. Este frumoasă rezolvarea mobilierului de depozitare de lângă masă, cu corpurile joase, discrete, dar încăpătoare. Polița suspendată vine să ofere loc pentru decorațiuni, dar la nevoie și pentru veselă. Parchetul este și el de calitate de la Padador și e un finisaj ce conferă întregii încăperi o imagine unitară. Ceea ce-mi place mult este mascarea caloriferului cu un grilaj din lemn, care oferă o imagine ordonată locului de sub glaful lat al ferestrei. O amenajare reușită a cărei organizare o poți vedea AICI, respectiv planul camerei. Asta ca să ai și mai multe indicii despre cum poți așeza obiectele în cameră.

adelaparvu.com despre living lila Schoner Wohnen Foto Stefan Thurmann (2)

adelaparvu.com despre living lila Schoner Wohnen Foto Stefan Thurmann (4)

adelaparvu.com despre living lila Schoner Wohnen Foto Stefan Thurmann (3)

6 raspunsuri pentru Living modern in tonuri de lila

  1. Catalin ENACHE spune:

    Place, place, place.. 😉

  2. Nicoleta spune:

    Foarte frumos,culoare superbă.

  3. Alina spune:

    Acel corp de biblioteca l-am comandat si eu, dar nu de la e15 Design, ci de la un producator de mobilier din Bucuresti, Marcoshop. Costa in jur de 1000 lei (noiembrie 2019).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *