Se apropie Floriile, sărbătoare mare și prilej de-a oferi flori pentru cei dragi cu nume frumoase. Ca atare suntem cu ochii deja după buchete și aranjamente deosebite. Irina Anghel, colaborator al acestui blog, a dat peste oameni talentați care fac buchete bogate la prețuri bune. Uite, în continuare îți povestește ea ce și cum a găsit. Sper să te inspire și pe tine!
Recent mi-a atras atenţia un comentariu on-line referitor la buchetele trimise prin firme de curierat. Coincidenţa face ca, în trecere prin zona Unirii Shopping Center, să remarc aranjamentele expuse de Florăria Cati. Sunt proaspete, dichisite şi ingenios închegate, de-a dreptul robuste, emană prosperitate, se detaşează prin clasă. Plus că, preţurile sunt decente, 80 lei majoritatea, iar cele cu orhidee, 100 lei. Credeţi-mă că, în preajma sărbătorilor creştine, am văzut aranjamente în coşuri împletite şi boluri de sticlă, care nu le egalau pe cele de faţă, nici prin ingeniozitate şi nici prin… mărinimie. Pentru că, atunci când dăruieşti, trebuie să o faci cu inima deschisă, nu din obligaţie sau pentru că impune vreo modă. Ori, a face economie la florile tăiate, mi se pare cel mai meschin gest posibil.
Eleganţa este dată de un fir solitar, care se impune prin înălţime şi sănătatea pe care o emană şi o transmite către destinatar, să-i bucure zile de-a rândul. Dar când pregăteşti un buchet, acesta se încheagă ori în jurul unei flori „vedetă”, ori practic fiecare plantă le susţine reciproc pe celelalte, ca în echipele noastre sportive sau munca de la birou. Creatorii mi-au spus că pot realiza buchete în funcţie de pretenţiile clientului, atât compoziţional, cât şi volumetric. Mi-au declarat cu mândrie că au pregătit pergola pentru nunta unui domn foarte cunoscut în showbiz, dar căruia o să-i protejez identitatea.
Ca de fiecare dată, când am un dialog în premieră, mă gândesc ce beneficiu am de pe urma lui, dacă m-am ales cu o experienţă nouă, cu învăţăminte. Ei, da, am aflat diferenţa dintre procesul de colorare a florilor cu pigmenţi artificiali prin injectare şi cel de acoperire cu spray. Prima metodă îmbătrâneşte rapid planta, în timp ce a doua este facilă şi dă mai puţine rebuturi, ca să folosesc un termen ingineresc. Cu o săptămână înainte de Florii, sper ca fotografiile ataşate acestui articol, pe care le-a făcut ce-i drept în grabă la fața locului, să vă transmită parfumul pasiunii cu care semenii de-ai noştri, fără a avea studii pretenţioase de horticultură, ne fac viaţa să palpite. Sunt oameni care ne reiterează că se pot clădi chiar şi instalaţii efemere, din dragoste pentru oameni! Sper să te inspire și pe tine!
1