adelaparvu.com despre locuinta frumos si practic amenajata, 80 mp, designer Marta Esteve, Foto ElMueble (1)

In Case, Design Interior

Frumoasă, dar și practică locuința asta

Da, contează să fie plăcut amenajată o locuință, dar este foarte important să fie și practică. În caz contrar, nu pot să-ți spun decât că frumusețea nu durează, căci în lipsa unei planificări funcționale oricât ar fi de șarmantă, casa devine repede gazda dezordinii. Acest apartament spațios, de 80 de metri pătrați nu doar că a fost conceput de către un designer de interior, dar autoarea amenajării locuiește și muncește aici. Marta Esteve se numește, iar din modul cum a creat decorul propriei locuinței s-ar putea să înveți câteva lucruri care-ți vor prinde bine.

adelaparvu.com despre locuinta frumos si practic amenajata, 80 mp, designer Marta Esteve, Foto ElMueble (2)

Cum faci ca totul să fie luminos în apartamentul tău și să potrivești lucruri diferite, cumpărate din perioade de timp diferite, poate chiar din țări diferite? Ei bine, creezi zone de interes care să capteze atenția. Uite, în livingul ei Marta s-a bazat pe tablouri și mici decorațiuni colorate. Ele atrag imediat privirea. De ce? Pentru că totul în rest, în ambient, este neutru, de la finisaje, la mobilă. Și pentru mai multă luminozitate husele canapelelor nu sunt întâmplător albe, la fel nici covoarele deschise la culoare. Toate acestea amplifică lumina. În plus, ușile interioare sunt glisante pentru a fi optimizat spațiul util, mai ales că în dormitoare nu este loc la fel de generos ca în zona de zi.

adelaparvu.com despre locuinta frumos si practic amenajata, 80 mp, designer Marta Esteve, Foto ElMueble (1)

Organizarea logică a funcțiunilor de la living, sufragerie la bucătărie și mai departe în zona de noapte, contează de asemenea (vezi planul la final). Sufrageria aici este una aflată în spațiul livingului, dar ea este și locul unde lucrează Marta și unde își primește clienții. Mai departe se face legătura cu bucătăria, o încăpere ce nu beneficiază de lumină naturală. Ca tare ușa glisantă este prevăzută cu geamuri. Dar în bucătărie să știi că ceea ce central, respectiv masa insulă, servește și ca loc de depozitare. Există un truc aici în bucătărie. Ușa de la cămară este mascată cu o draperie simplă. De ce? Pentru a da impresia că există o fereastră și asta face bine din punct de vedere psihologic.

adelaparvu.com despre locuinta frumos si practic amenajata, 80 mp, designer Marta Esteve, Foto ElMueble (3)

Ai să observi în dormitoare paturi cu baldachin și nu e deloc o alegere romantică. Da, arată frumos, dar Marta spune că albul voalului dă senzația de și mai multă luminozitate. În plus, separă clar zona de de dormit față de cea de lucru sau de dressing. Da, în dormitorul matrimonial există și loc de birou și atunci e parcă mai simplu să tragi perdelele baldachinului și să uiți că ești într-o cameră de odihnă. De asemenea dressingurile au fețele vopsite în nuanța deschisă a pereților tocmai pentru a masca masivitatea lor, faptul că ocupă o suprafață mare. Din același considerent Marta a ales ca și ușile dulapului să sugereze forma unor cadre de ferestre. Dar vezi că toate soluții sunt simple, dar atât de frumos rezolvate. Mi-a plăcut locuința asta. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre locuinta frumos si practic amenajata, 80 mp, designer Marta Esteve, Foto ElMueble (7)

adelaparvu.com despre locuinta frumos si practic amenajata, 80 mp, designer Marta Esteve, Foto ElMueble (4)

adelaparvu.com despre locuinta frumos si practic amenajata, 80 mp, designer Marta Esteve, Foto ElMueble (6)

adelaparvu.com despre locuinta frumos si practic amenajata, 80 mp, designer Marta Esteve, Foto ElMueble (5)

adelaparvu.com despre locuinta frumos si practic amenajata, 80 mp, designer Marta Esteve, Foto ElMueble (9)

adelaparvu.com despre locuinta frumos si practic amenajata, 80 mp, designer Marta Esteve, Foto ElMueble (10)

adelaparvu.com despre locuinta frumos si practic amenajata, 80 mp, designer Marta Esteve, Foto ElMueble (11)

adelaparvu.com despre locuinta frumos si practic amenajata, 80 mp, designer Marta Esteve, Foto ElMueble (8)

adelaparvu.com despre locuinta frumos si practic amenajata, 80 mp, designer Marta Esteve, Foto ElMueble (12)

Sursa foto: ElMueble

9 raspunsuri pentru Frumoasă, dar și practică locuința asta

 1. Ionel Stanica spune:

  Hristos a inviat ! Fara sa fiu patetic, la modul sincer, o spun: ani de zile am cautat sa gasesc la un loc toate cate le vad pe acest site ! Chiar sunt bucuros sa intru zilnic aici !

 2. Simona spune:

  Hristos a inviat!

  …Si sa stii ca nu este singura persoana care apreciaza munca si talentul tau de a aduna atitea sfaturi bune si fotografii care incinta sufletul.
  Multumim mult. Sa ai sanatate si putere sa poti contina frumoasele prezentari.

 3. BUZIANU MARIANA spune:

  Apreciez enorm această munca pe care o faceți ! Ne este de un real folos ! Să aveți sănătate și multă putere de muncă !

 4. Adela G. spune:

  O casa trebuie sa fie inainte de toate , practica ! Degeaba este elganta daca nu e functionala si nu te simti bine in ea. Imi place mult casa asta !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *