Camera Anei a fost reamenajată în circa 3 zile cu ajutorul iscusitului meșter Vlad Tolea, care a zugrăvit pereții, a montat tapetul și corpurile de iluminat, iar mobila a fost ansamblată și montată la scurtă vreme (după circa o zi) de echipa SBS Mob. Costul total al reamenajării de la manoperă la decorațiuni a fost de circa 6000 de euro. Camera a ieșit așa cum și-a dorit Ana, iar acum se bucură de creativitate, de studiu în tihnă în fața ferestrelor, dar mai ales de senzația de ordine, ceea ce mă bucură enorm. Sper să te inspire și pe tine!

In DIY/ Inainte si dupa, Romania Mea

Camera Anei de la mansardă

Când se apropie vârsta adolescenței, copiii încep să-și dorească alte lucruri printre care și un alt ambient al propriei camere. Ana are aproape 12 ani. Este o fată drăguță și cu personalitate puternică, iubitoare și iubită de către părinți, care au vrut să-i facă o surpriză: reamenajarea camerei. Dar cum să procedezi ca părinte să poți face o surpriză, dar să fie și pe placul fetei tale mult timp de acum încolo? Ei bine, eu sunt de părere că orice copil de la vârsta de 5 ani trebuie implicat în amenajarea camerei lui. Adică în mediul sigur și protector al familiei e bine să fie inițiat în a se defini pe sine ca personalitate și în a-și asuma ceea ce-i place. Dacă greșește cu alegerile lui, mîcar greșește în familie, unde este iubit și acceptat indiferent de situație, dar unde are ocazia să învețe din greșeli, ceea ce este extrem de important.

Camera Anei așa cum era înainte de reamenajare cu pereți albi și mobilă albă.

Camera Anei așa cum era înainte de reamenajare cu pereți albi și mobilă albă.

Mie îmi place să-i întreb pe copii despre ei, despre prietenii lor, despre joacă, despre timpul petrecut în camera lor și deseori mă amuză să-i văd pe părinți surprinși de răspusurile lor, de fapt despre câte lucruri nu bănuiau despre juniori. Așa că am hotărât să avem o discuție cu toții, dar mai ales să aflu ce visează Ana, iar surpriza să fie perioada de amenajare, adică într-un weekend (stabilit după ce totul e pus la punct – de la proiectare la finisaje și obiecte) în care ea să nu fie acasă. Ana mi-a spus că ar vrea să doneze mobila pe care o avea în cameră, deci nu mai dorea să păstreze nimic din ceea ce avea. Apoi că visează la un loc de lectură, spații din plin pentru expunerea de obiecte și desene pe pereți – un fel de colaje le vedea ea și spații de depozitare pentru cărți, dar închise, fără rafturi la vedere. Și da, un birou mai bine organizat. Dulapurile de haine le are pe holul generos unde eist dressing.

Înainte de reamenajare, patul era dispus între cele două uși interioare, iar biroul era cu două mese pus într-un colț al camerei, dar destul de departe față de ferestre. Imediat după ușa camerei erau bilioteca și comoda tv. După reamenajare am avut în vedere ca mobila să nu fie pe verticală, ci la nivel inferioar, astfel ca încăperea să devină mai spațioasă, iar pereții liberi pentru colajele dorite de către Ana. De asemenea am schimbat poziția patului astfel ca să existe vedere către uța interioară, dar și către ferestre și evident televizor. Biroul l-am prevăzut în dreptul ferestrelor de mansardă.

Înainte de reamenajare, patul era dispus între cele două uși interioare, iar biroul era cu două mese pus într-un colț al camerei, dar destul de departe față de ferestre. Imediat după ușa camerei erau bilioteca și comoda tv. După reamenajare am avut în vedere ca mobila să nu fie pe verticală, ci la nivel inferior, astfel ca încăperea să devină mai spațioasă, iar pereții liberi pentru colajele dorite de către Ana. De asemenea am schimbat poziția patului astfel ca să existe vedere către uța interioară, dar și către ferestre și evident televizor. Biroul l-am prevăzut în dreptul ferestrelor de mansardă.

Deși camera ei era spațioasă, circa 26 metri pătrați, pereții erau pe două laturi oblici (și o diferență de nivel în dreptul lor de 10 cm înălțime și 50 cm lățime), iar ferestrele dispuse doar într-o parte a camerei. De asemenea, existau două uși interioare – una de acces în cameră și alta corespondentă băii. Am avut în vedere locurile prizelor, locul ușilor interioare și diferențele de nivel ale pardoselii, astfel ca transformarea să poată fi făcută repede și cu impact imediat, deși i-am arătat proiectul și știa cum urma să arate camera. După ce proiectul a fost finalizat și aprobat de către Ana, au fost comandate toate piesele de mobilier, corpurile de iluminat și decorațiunile, astfel ca într-un singur weekend să reușim să reamenajăm camera. Pardoseala a rămas aceeași, la fel și locul prizelor și al corpurilor de iluminat.

La intrarea în cameră, după reamenajare se vede patul și biroul. În spatele patului peretele este îmbrăcat cu un tapet de la Rebel Walls, iar mobila este gîndită pe diferența de nive l de 50 cm lățime. Practic, prin amplasarea mobilierului pe platforma îngustă am mascat diferențele de nivel ale pardoselii.

La intrarea în cameră, după reamenajare se vede patul și biroul. În spatele patului peretele este îmbrăcat cu un tapet de la Rebel Walls, iar mobila este gândită pe diferența de nivel de 10 cm înălțime și 50 cm lățime. Practic, prin amplasarea mobilierului pe platforma îngustă, am mascat diferențele de nivel ale pardoselii. Patul este de la Somproduct, baldachinul de la kika, așternutul de pat de la IKEA, iar mobila albă din toată camera este din MDF și realizată pe comandă, după proiectul meu, de către SBS Mob (ciprian@sbsmob.ro). Hexagoanele metalice discrete de pe perete sunt suporturi de la Pepco, iar corpurile de iluminat de la Eglo.

Biroul are un blat generos, lung pentru ca atunci când va crește, Ana să-l poată folosi și ca zonă de studiu, dar și ca masă de toaletă.

Biroul are un blat generos, lung pentru ca atunci când va crește, Ana să-l poată folosi și ca zonă de studiu, dar și ca masă de toaletă. Masa de birou preia și diferența de la nivelul pardoselii, astfel că sub el să existe loc pentru imprimantă, iar distanța de la scaun la platformă să devină sprijin pentru picioare. Scaunul de birou, coșul de sub birou sunt de la The Home, iar veioza de pe masa de birou este de la IKEA.

În zona dedicată locului de tv am prevăzut o comodă lungă, formată din mai multe corpuri cu sertare, ușor de manevrat și de vizualizat conținutul lor. Lateralele sunt libere din această comodă pentru a permite accesul la prizele existente.

În zona dedicată locului de tv am prevăzut o comodă realizată pe comandă de SBS Mob (ciprian@sbsmob.ro) lungă, formată din mai multe corpuri cu sertare, ușor de manevrat și de vizualizat conținutul lor. Corpurile din laterale sunt libere pentru a permite accesul la prizele existente. O structură din lemn, realizată pe comandă de SBS Mob, continuă linia plafonului, ea servind ca suport pentru sfori de care se pot prinde desene, postere, dar de care s-au suspendat și niște rafturi cu forme geometrice de la The Home în care Ana să-și poată realiza aranjamentele ei. Într-un colț al comodei câteva perne confortabile transformă locul într-o zonă de lectură, decorată cu ghirlande luminoase. Decorațiunile sunt de la Pepco.

Între ușile interioare, cea de acces în cameră și cea a băii, am prevăzut un panou din plasă de Buzău vopsit în alb care devine suport pentru desene și alte colaje cu obiecte. Spațiul de circulație este neobturat, dar din pat panourile sunt la vedere și îmbracă original pereții. Panoul din fier a fost făcut cu ajutorul Vison Design Deco, iar de el sunt agățate mici rafturi de la Pepco alături de desenele Anei.

Între ușile interioare, cea de acces în cameră și cea a băii, am prevăzut un panou din plasă de Buzău vopsit în alb, care devine suport pentru desene și alte colaje cu obiecte. Spațiul de circulație este neobturat, dar din pat panourile sunt la vedere și îmbracă original pereții. Panoul din fier a fost finisat și adaptat pentru prindere la distabță față de perete de către Vision Design Deco, iar de el sunt agățate mici rafturi de la Pepco alături de desenele Anei. Doi dintre pereți au fost vopsiți într-o nuanță de gri de la Dulux. Lampadarul este de la The Home.

Camera Anei a fost reamenajată în circa 3 zile cu ajutorul iscusitului meșter Vlad Tolea, care a zugrăvit pereții, a montat tapetul și corpurile de iluminat, iar mobila a fost ansamblată și montată la scurtă vreme (după circa o zi) de echipa SBS Mob. Costul total al reamenajării de la manoperă la decorațiuni a fost de circa 6000 de euro. Camera a ieșit așa cum și-a dorit Ana, iar acum se bucură de creativitate, de studiu în tihnă în fața ferestrelor, dar mai ales de senzația de ordine, ceea ce mă bucură enorm. Sper să te inspire și pe tine!

Camera Anei a fost reamenajată în circa 3 zile (de vineri până duminică seama) cu ajutorul iscusitului meșter Vlad Tolea, care a zugrăvit pereții, a montat tapetul și corpurile de iluminat, iar mobila a fost ansamblată și montată la scurtă vreme (după circa o zi) de echipa SBS Mob coordonată de Ciprian Ursu. Costul total al reamenajării de la manoperă, finisaje, mobilă la decorațiuni a fost de circa 6500 de euro. Camera a ieșit așa cum și-a dorit Ana, iar acum se bucură de creativitate, de studiu în tihnă în fața ferestrelor, dar mai ales de senzația de ordine, ceea ce mă bucură enorm. Sper să te inspire și pe tine!

Foto: Adela Pârvu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *