adelaparvu.com despre Daniel Toma, mic mobilier hand made (7)

In Artisti, artizani, handmade, Decoratiuni, Oameni talentati, Shopping

Piese mici de mobilier făcute de designerul Daniel Toma

Designerul Daniel Toma

Designerul Daniel Toma

Eu le-am spus și prietenilor mei, așa că-ți spun și ție – fii pe fază cu ce-i place copilului tău să facă pentru că oriunde l-ai ghida, orice școală l-ai pune să facă, pânâ la urmă tot la pasiunea lui va ajunge. Doar că va ajunge mai greu și va avea mai puțină încredere în forțele proprii pentru că nu a fost încurajat. Acum am să-ți spun despre Daniel Toma, care este un om creativ. A absolvit UNArte și visul său era să devină designer de obiect, dar viața profesională l-a purtat prin agenții de publicitate. Când a găsit timp, a mai amenajat și locuințe și au ieșit minunat. Una dintre ele am prezentat-o într-una din revistele pe care le-am creat. Dar s-a lăsat pradă rutinei, adică același tip de slujbă ani de zile, până anul acesta, în aprilie, când a părăsit domeniul publicității. Tată a doi copii și minte creativă, normal că n-a putut sta degeaba și a început să-și materializeze o parte din idei. Eu am zis că merită să-ți scriu despre el ca să aibă parte și de părerea ta pentru că asta o să-i prindă bine să știe încotro își canalizează energia.

adelaparvu.com despre Daniel Toma, mic mobilier hand made (11)

adelaparvu.com despre Daniel Toma, mic mobilier hand made (8)

Ai să vezi că obiectele pe care le-a făcut sunt mai aproape de hand-made decât de design propriu zis, deși așa se nasc ideile bune, dar reține că nu este tâmplar, ci un designer creativ. Uite, spre exemplu a reinterpretat o valiză de militărie și a transformat-o într-o măsuță de living, care are evident spațiu de depozitare. Lăzile pe care le-a personalizat cu steaguri pot fi folosite și ca banchete și ca locuri de depozitare. Mi-a plăcut cum s-a jucat cu motivele tradiționale și le-a modernizat, aducându-le la o imagine de pixeli supradimensionați, dar care decorează taburete și blidare cu aspect rustic. Mi se par în genul celor urban folk. A mai făcut și mici panouri cu litere, da, tot hand-made antichizate și pictate. Ți-am postat și o imagine cu câteva sticle de plastic transformate de el în figurine pentru copiii lui numai ca să-ți dai seama cum o minte creativă vede ceva interesant în obiecte ce par bune de aruncat. Știi ce? Eu zic să-l suni (0741.268.211) și să-l provoci să vezi ce poate face pentru tine, fie că e vorba despre amenajarea unei case sau pensiuni, vreunui magazin sau alt gen de spațiu public. Și da, poate să-ți creeze piese de mobilă altfel. Uite aici și adresa lui de mail [email protected]. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre Daniel Toma, mic mobilier hand made (14)

adelaparvu.com despre Daniel Toma, mic mobilier hand made (5)

adelaparvu.com despre Daniel Toma, mic mobilier hand made (6)

adelaparvu.com despre Daniel Toma, mic mobilier hand made (13)

adelaparvu.com despre Daniel Toma, mic mobilier hand made (2)

adelaparvu.com despre Daniel Toma, mic mobilier hand made (9)

adelaparvu.com despre Daniel Toma, mic mobilier hand made (4)

adelaparvu.com despre Daniel Toma, mic mobilier hand made (10)

adelaparvu.com despre Daniel Toma, mic mobilier hand made (7)

adelaparvu.com despre Daniel Toma, mic mobilier hand made (1)

3 raspunsuri pentru Piese mici de mobilier făcute de designerul Daniel Toma

 1. cristina spune:

  foaaarte frumoase ! 🙂 am si eu o intrebare, intrucat am incercat sa pictez ceva lemn.. cum (se) reuseste trasarea liniilor atat de drepte ? mai ales ca lemnul nu este prea fin… 🙂 Ti-as multumi tare pt raspuns. Zi faina! 🙂

  • Adela Parvu spune:

   Cristina, am publicat numarul de telefon a lui Daniel si ai si mailul lui. Te invit sa-l suni sau sa-i scrii direct ca sa-ti explice mai bine 🙂

  • Doina spune:

   Incearca sa pui benzi de scotch din hartie, lipind bine marginile, in jurul liniilor/formelor pe care vrei sa le trasezi; in felul acesta, maschezi practic suprafata din jurul formei, lasind-o pe aceasta libera pentru pictat. Incearca sa lipesti scotch-ul in asa fel incit sa „intre” si in denivelari. Vopseaua o poti aplica fie cu rol, fie cu pensula – important este sa nu fie foarte diluata, sa depasesti putin marginile mastii din scotch si, cel mai important, sa o lasi sa se usuce bine inainte sa dezlipesti masca.
   Succes 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *