adelaparvu.com despre casa in stil mediteranean cu obiecte marocane, designer Jessica Helgerson, foto Lincoln Barbour (12)

In Case, Design Interior

Toată reamenajarea casei a pornit de bucătărie

Proprietarii acestei case din cărămidă și-au dorit o remodelare a bucătăriei și pentru că nu știau cum să procedeze au apelat la un designer de interioare. Casa construită la 1920 într-un stil mediteranean avea spații luminoase și ample, dar arhitectura ei este și acum surprinzătoare pentru orașul american Porland unde se află. Proprietarii și-au dorit ca aerul mediteranean să se simtă din plin peste tot, în special la bucătărie, care initițial era mobilată cu piese închise la culoare. Designerul Jessica Helgerson a prevăzut în primul rând deschiderea încăperii către zona de sufragerie, dar a configurat și un loc de luat masa în bucătărie. Și evident că după ce clienții au văzut propunerile i-au cerut sfatul și pentru restul zonelor. Așa s-a ajuns ca de la bucătărie fiecare cameră să capete personalitate prin mici accente de culoare. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre casa in stil mediteranean cu obiecte marocane, designer Jessica Helgerson, foto Lincoln Barbour (7)

Inițial, pe lângă mobila închisă la culoare din bucătărie, această încăpere era și divizată prin prezența unei mese insulă. Ce a făcut designerul? A debarasat spațiul și a creat o singură cameră amplă, cu mobila dispusă de-o parte și de alta a camerei. Asta ajută la fluiditate, la trafic, mai ales că prin noua arcadă deschisă între bucătărie și sufragerie se poate ajunge ușor din zona de zi înspre curte, bucătăria având o deschidere directă către grădină. Pentru a amplifica luminozitatea, designerul a folosit mult alb pe suprafețele pereților. Chiar și faianța aleasă cu un model de cărămidă abia se vede, fiind foarte discretă în ambient. Și modelul cărămizilor nu a fost ales întâmplător, ci este asortat cu fațadele, căci din bucătărie se văd și zidurile exterioare. Un loc generos de depozitare a fost creat în jurul frigiderului, iar zona de spălat a fost dispusă față-n față cu cea de gătit. Pe jos a ales plăci ceramice lucrate manual de la un atelier local, dar într-o culoare contrastantă cu albul. Și arată totul foarte elegant, mai ales că nuanța închisă se află și la nivelul blaturilor din lemn de nuc.

adelaparvu.com despre casa in stil mediteranean cu obiecte marocane, designer Jessica Helgerson, foto Lincoln Barbour (10)

Și după ce bucătătria a fost finalizată proprietarii și-au dorit și camera de zi asortată. Soluția? Designerul a folosit ceea ce exista, adică piesele de mobilă, dar le-a revitalizat cu tapițerii noi, colorate pe care le-a asortat cu covoarele de artizanat pe care le aveau deja clienții ei. A adăugat perdele noi din in care înglobează un brâu realizat manual de către meșteri locali. Așa a adus tușe rustice care se potrivesc frumos cu aerul mediteranean al casei. Pe ici pe colo a montat copruri de iluminat noi, unele și cu scop decorativ în hol sau în zona de birou din dormitor. Ușile existente în casă erau foarte frumoase și ele au fost o sursă de inspirație pentru designer, care a ales lustrele și lămpi în acord cu ornamentele din metalice prezente în acestea. În living proprietarii și-au dorit ceva ca un copac, un accent decorativ, iar Jessica le-a creat, din plăci de placaj recuperat, o piesă montată acum pe perete cu o alură ce aduce cu obiectele marocane prezente la interior. Acum casa are un aer special, foarte plăcut. Deși simplă, are o eleganță aparte, iar accentele de culoare o scot din anonimat. Mi-a plăcut cum arată. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa in stil mediteranean cu obiecte marocane, designer Jessica Helgerson, foto Lincoln Barbour (5)

adelaparvu.com despre casa in stil mediteranean cu obiecte marocane, designer Jessica Helgerson, foto Lincoln Barbour (6)

adelaparvu.com despre casa in stil mediteranean cu obiecte marocane, designer Jessica Helgerson, foto Lincoln Barbour (9)

adelaparvu.com despre casa in stil mediteranean cu obiecte marocane, designer Jessica Helgerson, foto Lincoln Barbour (8)

adelaparvu.com despre casa in stil mediteranean cu obiecte marocane, designer Jessica Helgerson, foto Lincoln Barbour (11)

adelaparvu.com despre casa in stil mediteranean cu obiecte marocane, designer Jessica Helgerson, foto Lincoln Barbour (3)

adelaparvu.com despre casa in stil mediteranean cu obiecte marocane, designer Jessica Helgerson, foto Lincoln Barbour (12)

adelaparvu.com despre casa in stil mediteranean cu obiecte marocane, designer Jessica Helgerson, foto Lincoln Barbour (13)

adelaparvu.com despre casa in stil mediteranean cu obiecte marocane, designer Jessica Helgerson, foto Lincoln Barbour (4)

adelaparvu.com despre casa in stil mediteranean cu obiecte marocane, designer Jessica Helgerson, foto Lincoln Barbour (2)

adelaparvu.com despre casa in stil mediteranean cu obiecte marocane, designer Jessica Helgerson, foto Lincoln Barbour (1)
Sursa foto: JHInteriorDesign – Lincoln Barbour

5 raspunsuri pentru Toată reamenajarea casei a pornit de bucătărie

 1. ELENA spune:

  Super tare. Cu mare gust si rafinament. Imi place totul !

 2. Mrs. Mona spune:

  Asa de spatios si elegant ca devine ca un spatiu ZEN 😉

 3. Martha Pavel spune:

  Superb : usi, culori, covoare, mobilier, decoratiuni, lumini,umbre etc. Tot imi place!

 4. silvia spune:

  Superbe usile. Mi se pare mie sau arcurile de cerc chiar nu merg cu cathedral cilling Probabile este doar o chestiune de gust ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *