Proprietarii acestei case din cărămidă și-au dorit o remodelare a bucătăriei și pentru că nu știau cum să procedeze au apelat la un designer de interioare. Casa construită la 1920 într-un stil mediteranean avea spații luminoase și ample, dar arhitectura ei este și acum surprinzătoare pentru orașul american Porland unde se află. Proprietarii și-au dorit ca aerul mediteranean să se simtă din plin peste tot, în special la bucătărie, care initițial era mobilată cu piese închise la culoare. Designerul Jessica Helgerson a prevăzut în primul rând deschiderea încăperii către zona de sufragerie, dar a configurat și un loc de luat masa în bucătărie. Și evident că după ce clienții au văzut propunerile i-au cerut sfatul și pentru restul zonelor. Așa s-a ajuns ca de la bucătărie fiecare cameră să capete personalitate prin mici accente de culoare. Dar hai să-ți spun mai multe.
Inițial, pe lângă mobila închisă la culoare din bucătărie, această încăpere era și divizată prin prezența unei mese insulă. Ce a făcut designerul? A debarasat spațiul și a creat o singură cameră amplă, cu mobila dispusă de-o parte și de alta a camerei. Asta ajută la fluiditate, la trafic, mai ales că prin noua arcadă deschisă între bucătărie și sufragerie se poate ajunge ușor din zona de zi înspre curte, bucătăria având o deschidere directă către grădină. Pentru a amplifica luminozitatea, designerul a folosit mult alb pe suprafețele pereților. Chiar și faianța aleasă cu un model de cărămidă abia se vede, fiind foarte discretă în ambient. Și modelul cărămizilor nu a fost ales întâmplător, ci este asortat cu fațadele, căci din bucătărie se văd și zidurile exterioare. Un loc generos de depozitare a fost creat în jurul frigiderului, iar zona de spălat a fost dispusă față-n față cu cea de gătit. Pe jos a ales plăci ceramice lucrate manual de la un atelier local, dar într-o culoare contrastantă cu albul. Și arată totul foarte elegant, mai ales că nuanța închisă se află și la nivelul blaturilor din lemn de nuc.
Și după ce bucătătria a fost finalizată proprietarii și-au dorit și camera de zi asortată. Soluția? Designerul a folosit ceea ce exista, adică piesele de mobilă, dar le-a revitalizat cu tapițerii noi, colorate pe care le-a asortat cu covoarele de artizanat pe care le aveau deja clienții ei. A adăugat perdele noi din in care înglobează un brâu realizat manual de către meșteri locali. Așa a adus tușe rustice care se potrivesc frumos cu aerul mediteranean al casei. Pe ici pe colo a montat copruri de iluminat noi, unele și cu scop decorativ în hol sau în zona de birou din dormitor. Ușile existente în casă erau foarte frumoase și ele au fost o sursă de inspirație pentru designer, care a ales lustrele și lămpi în acord cu ornamentele din metalice prezente în acestea. În living proprietarii și-au dorit ceva ca un copac, un accent decorativ, iar Jessica le-a creat, din plăci de placaj recuperat, o piesă montată acum pe perete cu o alură ce aduce cu obiectele marocane prezente la interior. Acum casa are un aer special, foarte plăcut. Deși simplă, are o eleganță aparte, iar accentele de culoare o scot din anonimat. Mi-a plăcut cum arată. Sper să te inspire și pe tine!
Super tare. Cu mare gust si rafinament. Imi place totul !
Asa de spatios si elegant ca devine ca un spatiu ZEN 😉
Si mie mi-a placut luminozitatea acestei case!
Superb : usi, culori, covoare, mobilier, decoratiuni, lumini,umbre etc. Tot imi place!
Superbe usile. Mi se pare mie sau arcurile de cerc chiar nu merg cu cathedral cilling Probabile este doar o chestiune de gust ?