adelaparvu.com despre terasa in gradina mica cu pergola din fier, peisagist Javier Álvarez de Eulate (8)

In Amenajari Gradina, Gradina

Colț romantic în grădină sub pergolă din fier

Și o grădină mică poate deveni o oază de plăcere și relaxare dacă e bine gândită și frumos amenajată. Mi-a plăcut tare mult soluția pentru această grădină urbană creionată în tușe romantice, dar, deși e elegantă, n-ai să vezi nimic opulent sau foarte pretențios. Are un aer de familie, e adevărat elegant, dar accesibil. Elementul care definește stilul amenajării romantice este pergola din fier și mobilierul asortat. În rest atmosfera este conferită de decorațiuni. Însă merită să vezi elementele de construcție alese, respectiv aleile și locul terasei pavat cu lemn (deck), precum și încadrarea cu borduri simple a zonelor pentru vegetația înaltă, preponderent arbuști. De asemenea, contează mult alegerea corpurilor de iluminat exterioare (aici cu LED) cu ajutorul cărora se pot crea adevărate scenografii peisagistice pe timp de noapte.

adelaparvu.com despre terasa in gradina mica cu pergola din fier, peisagist Javier Álvarez de Eulate (2)

Când ai o grădină mică merită să fii atent la împrejmuiri. Cu cât gardul este mai bine camuflat cu plante, cu atât senzația de oază verde va fi mai sporită. În plus, dacă poziționezi central o zonă de terasă toată vegetația înaltă din jur îți va da senzația că ai parte de intimitate. Aici terasa se vede frumos și din casă și ca atare a fost aleasă pentru a se asorta decorului romantic al acesteia. Deși ai crede că e făcută la comandă (cum ar fi la SuperFaber) să știi că pergola este un produs de serie din catalogul Unopiu, firmă specializată în mobilier și elemente pentru grădină. La noi poți găsi produsele Unopiu prin City Garden, dar trebuie să aștepți pentru ele pentru că nu sunt toate pe stoc. Dacă te întrebi cu ce este acoperită pergola pot să-ți spun că e vorba despre un material impermeabil din poliester și PVC rezistent la intemperii și care reflectă frumos lumina lumânărilor și LED-urilor pe timp de seară. În orice caz, dacă nu poți avea o grădină bogată într-o curte mică măcar îți poți amenaja un loc de terasă perfect pentru a savura mesele în familie din primăvară până toamna târziu. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre terasa in gradina mica cu pergola din fier, peisagist Javier Álvarez de Eulate (1)

adelaparvu.com despre terasa in gradina mica cu pergola din fier, peisagist Javier Álvarez de Eulate (6)

adelaparvu.com despre terasa in gradina mica cu pergola din fier, peisagist Javier Álvarez de Eulate (5)

adelaparvu.com despre terasa in gradina mica cu pergola din fier, peisagist Javier Álvarez de Eulate (4)

adelaparvu.com despre terasa in gradina mica cu pergola din fier, peisagist Javier Álvarez de Eulate (3)Sursa foto: ElMueble

7 raspunsuri pentru Colț romantic în grădină sub pergolă din fier

 1. Dana spune:

  Foarte romantic 🙂

 2. Alisie Ramona spune:

  Exact pe gustul meu! Perfect!

 3. mimi spune:

  Parca nici nu e real, foarte frumos!

 4. Elena spune:

  Buna ziua,exact asa o pergola mi-ar trebui si mie ptr.mini-gradina mea,am intrat pe site-urile indicate in articol dar nu am mai gasit produsul…se mai gaseste undeva,te rog frumos!?

 5. […] ceva speicific montan. Apoi, mai aproape de casă există un chioșc de grădină inedit, un soi de pergolă cu acoperiș semicircular, care pe timp de vară este îmbrăcat în vegetație. Da, există și […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *