adelaparvu.com despre lampi si mobilier cu discuri din vinil, artizan Ciprian Bilis, Tuforjacom (13)

In Artisti, artizani, handmade, Oameni talentati, Romania Mea

Chiar interesante obiectele din discuri de vinil făcute de Ciprian Biliș

Dar și mai interesant este, pe lângă faptul că face obiecte cu discuri de vinil, faptul că Ciprian Biliș împreună cu soția sa locuiesc în Spania, la Barcelona, unde și-au deschis un mic atelier de manufacturat obiecte din fier forjat. Timp de circa 12 ani de zile Ciprian a lucrat pentru companii mari din domeniul IT, a fost, cum s-ar spune, corporatist dacă în CV-ul lui găsești nume precum Toshiba sau Fujitsu-Siemens. Apoi s-a angajat la o companie din domeniul iluminatului artificial, unde a dat peste lumea designerilor și a designului de obiect. Odată cu proiectele mari pe care le-a avut de onorat începând de la restaurante, hoteluri la locuințe private, imaginația lui Ciprian a prins aripi. După contactul cu arhitecții și designerii i-a încolțit în minte o idee îndrăzneață: să-și deschidă un mic atelier. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre lampi si mobilier cu discuri din vinil, artizan Ciprian Bilis, Tuforjacom (2)

Știi, e adevărată vorba aceea cu sângele apă nu se face. Degeaba mi-a spus Ciprian că l-au inspirat designerii pentru că bunicul lui avea un atelier de fier forjat. Așa că sunt sigură că de aici i s-a tras. După 18 ani ca și angajat al unor companii mari a decis să preia atelierul bunicului și să facă împreună cu soția lui obiecte realizate manual din fier forjat. A deschis și un magazin la Gura Humorului, dar parcă nimic nu se lega. În 2009 a mers în Spania în vacanță cu soția și s-au îndrăgostit de zona Costa Brava. Și nu doar că s-au îndrăgostit, dar au luat decizia radicală să închidă tot în România și să se mute acolo. Și chiar s-au mutat.

adelaparvu.com despre lampi si mobilier cu discuri din vinil, artizan Ciprian Bilis, Tuforjacom (3)

Ciprian spune că au fost două motive mari și late pentru care au decis să-și schimbe viața. Și n-are rost să mai reinterpretez eu spusele lui, ci am să ți le redau așa cum mi le-a spus :“Două motive au stat la baza acestei decizii: 1. Aici există o piață pentru handmade destul de dezvoltată (târguri de handmade în fiecare sfârșit de săptămână în toate localitățile și am văzut un potențial de creștere pentru noi). 2. Sistemul fiscal fără “piedici” și liberalismul pieței. Din 2012 activăm aici și încet încet ne-am integrat și am început să ne dezvoltăm și avem în plan deschiderea unui magazin în Barcelona în viitorul apropiat”.

adelaparvu.com despre lampi si mobilier cu discuri din vinil, artizan Ciprian Bilis, Tuforjacom (4)

Curajoși oameni! Și nu doar curajoși, ci și creativi (recilare creativă aș spune). Pe lângă nenumărate obiecte din fier, adică de la mici piese pentru flori la mobilier în toată regula, Ciprian a găsit și o cale de-a realiza pentru un studio muzical câteva obiecte cu discuri de vinil. De la scaune s-a apucat apoi să tot facă și lămpi și coșuri pentru fructe și mici măsuțe. Așa i-a ieșit o adevărată colecție și zău că e tare interesantă. Eu cred că ar fi avut și aici cereri, dacă lumea ar fi știut de el, dar sunt sigură că acolo îi merge de minune și mă bucur că-I văd fericit cu ceea ce face. Povestea lor mi se pare una tare faină, mai ales că și-au luat soarta în mâini și au găsit calea să creeze ceea ce-i face cu adevărat împliniți. Vă doresc mult succes oameni buni și frumoși! Uite aici pagina lor de Facebook/TuForja și site-ul lor tuforja.com ca să arunci un ochi peste ceea ce manufacturează. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre lampi si mobilier cu discuri din vinil, artizan Ciprian Bilis, Tuforjacom (12)Ciprian alături de soția sa.

adelaparvu.com despre lampi si mobilier cu discuri din vinil, artizan Ciprian Bilis, Tuforjacom (11)

adelaparvu.com despre lampi si mobilier cu discuri din vinil, artizan Ciprian Bilis, Tuforjacom (9)

adelaparvu.com despre lampi si mobilier cu discuri din vinil, artizan Ciprian Bilis, Tuforjacom (1)

adelaparvu.com despre lampi si mobilier cu discuri din vinil, artizan Ciprian Bilis, Tuforjacom (10)

adelaparvu.com despre lampi si mobilier cu discuri din vinil, artizan Ciprian Bilis, Tuforjacom (8)

adelaparvu.com despre lampi si mobilier cu discuri din vinil, artizan Ciprian Bilis, Tuforjacom (6)

adelaparvu.com despre lampi si mobilier cu discuri din vinil, artizan Ciprian Bilis, Tuforjacom (5)

adelaparvu.com despre lampi si mobilier cu discuri din vinil, artizan Ciprian Bilis, Tuforjacom (5)

adelaparvu.com despre lampi si mobilier cu discuri din vinil, artizan Ciprian Bilis, Tuforjacom (7)

7 raspunsuri pentru Chiar interesante obiectele din discuri de vinil făcute de Ciprian Biliș

 1. Paula spune:

  Felicitari. Sa auzim numai de bine!

 2. Irina Anghel spune:

  Este drept, ceasuri de perete am mai vazut, lucrate de un artist sovietic. Dar nu si mobilier ori alte piese decorative. Lampa de birou imi pare fascinanta pt un interior nostalgic pop-art, cafenele si camere de tineret. Felicitari, sunt…. dementiale, ar zice o amica!

 3. Aida spune:

  sunt lucruri foarte frumoase ! Ma bucur Geta pentru voi!

 4. matei spune:

  O barbarie la care au fost supuse discurile, rezultatul fiind un kitsch copilaresc.
  Asa or fi disparut si dinozaurii ?!?

 5. Mrs. Mona spune:

  sa reinventam , sa refolosim, sa prezentam si sa vindem ce reciclam este un concept vechi dar generatia noastra, care suntem 50 , fiindca conceptul a fost politicizat in timpul tineretii noastre de mici comunisti (utecisti) avem o aversiune instinctiva , precum dnul Matei , dar vad ca tinerii de azi, copiii nostri, apreciaza acest val de reciclare si creatie fiindca ei sunt mult mai ecolo ca noi fiindca au o cultura care acum se cheama ECOLO si este la moda si fiindca a fost prezentata ca ceva nou, chic, a la mode, este f bine primita in toata lumea civilizata. 😉

  • Adela Parvu spune:

   Mona, cred ca nu tine neaparat doar de moda, ci si ca reactie impotriva consumerismului. Pe de alta parte, e o mare satisfactie sa poti face ceva speciale din lucruri banale, ba chiar unele aruncate de altii 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *