adelaparvu.com despre casa de munte rustica, casa norvegiana, Foto Per Erik Jaeger (11)

In Case, Design Interior

Au îmbinat la interiorul casei pasiunea pentru tradiție cu cea pentru schi

Poate fără să-și de seama din prima, familia care are această casă, a reușit să transpună în ambientul interior părticele din natura înconjurătoare. Da, este ridicată într-o zonă de munte și chiar dacă au extins-o, casa și-a păstrat farmecul de cuib, atât de râvnit de către orice familie. Ai să vezi la interior nuanțe și texturi care vorbesc despre munte, de la lemnul cald la tonurile de gri, bej și crem specifice stâncilor și accente de culoare care vorbesc despre artizanat și tradiție. Vechi și nou frumos îmbinate astfel încât povestea casei să fie una armonioasă pentru ei, dar și în relație cu peisajul de afară. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre casa de munte rustica, casa norvegiana, Foto Per Erik Jaeger (19)

Veneau de ceva vreme în această regiune pentru a schia și chiar își spuneau că le-ar fi plăcut să aibă o cabană în zonă unde să se strângă cu toată familia. Și știi cum e, atunci când îți dorești cu adevărat ceva, chiar se întâmplă. Au aflat despre o căsuță construită în anii 70 care era de vânzare. Au avut banii și au achiziționat-o în 2007 pentru că putea fi locuită imediat, dar interiorul și-l închipuiau altfel. Casa se află în Norvegia, la o altitudine de 900 metri față de nivelul mării, într-o zonă muntoasă din regiunea Hallingdal, cu pârtii de schi frecventate de familii.

adelaparvu.com despre casa de munte rustica, casa norvegiana, Foto Per Erik Jaeger (12)

E foarte greu să găsești exact, dar exact ceea ce-ți dorești, însă e mult mai ușor când știi cum arată visul tău pentru ca să poți vedea potențialul a ceea ce găsești. Apoi, nu uita că ceea ce găsești poate fi transformat precum în visele tale. Și-au luat timp să amenajeze casa și au căutat mult idei ca în final să iasă pe sufletul lor. Mai exact au căutat idei în reviste de amenajări interioare, cărți și muzee tradiționale circa trei ani de zile pentru că-și doreau ca această casă să aibă atât un aer tradițional, în acord cu natura, dar și să le ofere suficient spațiu și confort actual.

adelaparvu.com despre casa de munte rustica, casa norvegiana, Foto Per Erik Jaeger (20)

Când au cumpărat-o, casa avea circa 40 de metri pătrați la interior, iar acum a ajuns să aibă circa 105 metri pătrați. Au extins-o în lateral, spre stânga, cu o cameră de zi, două dormitoare, două băi, dintre care una e și spălătorie, hol și loc la mansardă. Inger și Per, proprietarii casei, au adus aici piese de mobilă și obiecte tradiționale norvegiene colecționate de către tatăl ei și le-au integrat foarte frumos. În camera de zi ai să vezi canapeaua actuală într-o nuanță neutră de bej (ca de pietriș) alături de un tablou vechi și perne cusute manual. Merită să observi suporturile lampadarelor decorate cu pietre găurite sau suportul de perne din dormitor. În sufragerie ai să vezi mobilă rustică alături de mobila din bucătărie făcută pe comandă cu dotări actuale. Uită-te cu atenție la decorațiuni și ai să descoperi idei frumoase. Tare mi-a plăcut casa asta. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa de munte rustica, casa norvegiana, Foto Per Erik Jaeger (15)

adelaparvu.com despre casa de munte rustica, casa norvegiana, Foto Per Erik Jaeger (1)

adelaparvu.com despre casa de munte rustica, casa norvegiana, Foto Per Erik Jaeger (16)

adelaparvu.com despre casa de munte rustica, casa norvegiana, Foto Per Erik Jaeger (10)

adelaparvu.com despre casa de munte rustica, casa norvegiana, Foto Per Erik Jaeger (13)

adelaparvu.com despre casa de munte rustica, casa norvegiana, Foto Per Erik Jaeger (11)

adelaparvu.com despre casa de munte rustica, casa norvegiana, Foto Per Erik Jaeger (17)

adelaparvu.com despre casa de munte rustica, casa norvegiana, Foto Per Erik Jaeger (14)
Foto: Per Erik Jaeger

7 raspunsuri pentru Au îmbinat la interiorul casei pasiunea pentru tradiție cu cea pentru schi

 1. vasile spune:

  Superb, sa tot petreci vacanta de iarna in asemenea minunatii.

 2. rabbyt spune:

  Ideală pentru sărbători.

 3. STELUTA spune:

  SUPERB . UN ADEVARAT RASFAT PENTRU PETRECEREA FIECARUI WEEKEND …..

 4. adriana spune:

  De vis!

 5. shorinn spune:

  Poate cel mai frumos mi se pare semineul care imprastie seara o magie prin toate camera.
  Echilibrul dintre toate elementele din camera este foarte bine pus la punct. Are multe elemente interesante, dar totusi nu pare supraincarcata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *