adelaparvu.com despre gradina cu aer salbatic, pensiune Polonia Willa Anna (2)

In Amenajari Gradina, Case, Gradina, Pensiuni

Grădina cu aer sălbatic completează șarmul casei vechi

Contează foarte mult locul unde îți ridici o casă și de acets lucru îți dai seama când observi cu atenție locuințele vechi. Atunci când vine vorba despre construcții vechi, fie că sunt în oraș sau undeva în natură, la marginea satelor, de fapt și de drept te atrage locul lor și spațiul verde care le înconjoară. De ce? Pentru că odată cu trecerea anilor și vegetația este mai matură și mai dezvoltată și ea este cea care creionează atmosfera. Și în cazul de față mi-a plăcut tare mult grădina, mai mult decât casa propriu-zisă, care e ridicată la 1844 în Polonia, aproape de granița cu Replublica Cehă și care a găzduit personalități importante în perioada interbelică. Dar această grădină e înconjurată de pădure, deci chiar dacă ar avut numai gazon și flori efemere de vară ar fi arătat bine. Merită însă să-ți atrag atenția asupra acestui aspect ca să știi și tu cum să procedezi dacă îți dorești o grădină cu aer sălbatic.

adelaparvu.com despre gradina cu aer salbatic, pensiune Polonia Willa Anna (10)

Ca să ajungi să ai un spațiu verde frumos în jurul casei primul lucru care ar trebui să te uiți ar fi vegetația dincolo de proprietatea ta. Cu cât aceasta este mai bogată și mai matură cu atât șansele să obții imaginea unei grădini frumoase. Acum pentru un aer aparent neglijent ai nevoie de zone de circulație în grădină cu alei din piatră care să pară veche, dacă nu cumva găsești chiar elemente recuperate care au deja patină proprie. După ce rezolvi cu infrastructura (alei, iluminat, irigații) ia în considerare arbuștii și arborii, căci aceștia îi vei avea mereu la vedere indiferent de anotimp. Ei sunt baza de la care pornești amenajarea spațiului verde și după ei completezi cu plante ornamentale și mult iubitele flori. De ce? Pentru că plantele cu flori sunt de cele mai multe ori anuale, deci nu sunt permanente, iar dacă alegi arbori și arbuști pentru florile lor gândește-te că perioada lor de înflorire este scurtă, de ordinul săptămânilor, în schimb foliajul lor contează pentru tot restul anului. Deci uită-te la frunze și forma coroanei înainte de-a te lăsa pradă frumuseții florilor lor.

adelaparvu.com despre gradina cu aer salbatic, pensiune Polonia Willa Anna (13)

Mi-a plăcut la această casă veche, transformată acum în pensiune, modul cum de la vegetația pădurii se face trecerea către spațiul verde al casei. Poți observa treptele de vegetație cum scad către casă, lăsând-o la vedere, dar și completând-o frumos. Pe lângă casă sunt grupuri frumoase de flori, deci unde există acces ușor și se poate lucra pentru cultivarea lor, căci trebuie îngrijite și schimbate. Apoi mi-a plăcut cum sunt delimitate cu garduri vii diferitele zone, de la locul de luat masa la foișor, iar acolo unde nu există vegetația s-au recurs la elemente din lemn – garduri, pergole, borduri, care aduc volum, textură și varietate în grădină. De asemenea, rocăria pe una din pantele terenului este în armonie cu treptele din piatră, deci nimic nu pare nelalocul lui, ci parcă totul e natural. Exact acel aer sălbatic al grădinilor care ne aduc aminte de casele bunicilor sau de drumețiile pe munte. Mi-a plăcut mult cum arată grădina, dar ți-am postat și câteva imagini de la interiorul casei ca să-ți dai seama cum vederile pe fereastre completează frumos și ambientele camerelor. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre gradina cu aer salbatic, pensiune Polonia Willa Anna (7)

adelaparvu.com despre gradina cu aer salbatic, pensiune Polonia Willa Anna (4)

adelaparvu.com despre gradina cu aer salbatic, pensiune Polonia Willa Anna (2)

adelaparvu.com despre gradina cu aer salbatic, pensiune Polonia Willa Anna (5)

adelaparvu.com despre gradina cu aer salbatic, pensiune Polonia Willa Anna (6)

adelaparvu.com despre gradina cu aer salbatic, pensiune Polonia Willa Anna (3)

adelaparvu.com despre gradina cu aer salbatic, pensiune Polonia Willa Anna (8)

adelaparvu.com despre gradina cu aer salbatic, pensiune Polonia Willa Anna (9)

adelaparvu.com despre gradina cu aer salbatic, pensiune Polonia Willa Anna (15)

adelaparvu.com despre gradina cu aer salbatic, pensiune Polonia Willa Anna (14)

adelaparvu.com despre gradina cu aer salbatic, pensiune Polonia Willa Anna (16)

adelaparvu.com despre gradina cu aer salbatic, pensiune Polonia Willa Anna (1)

adelaparvu.com despre gradina cu aer salbatic, pensiune Polonia Willa Anna (12)

adelaparvu.com despre gradina cu aer salbatic, pensiune Polonia Willa Anna (11)Foto: Willa Anna

Un raspuns pentru Grădina cu aer sălbatic completează șarmul casei vechi

  1. […] Adela Parvu Contează foarte mult locul unde îți ridici o casă și de acets lucru îți dai seama când […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *