adelaparvu.com despre casa din lemn si piatra SUA, Bozeman, Montana, arhitectuta Locati Architects, Foto Roger Wade Studio (6)

In Case, Design Interior

Impresionantă casă din lemn și piatră înconjurată de o superbă grădină

Am vorbit singură în fața imaginilor acestei case impozante, imaginându-mă pe una dintre generoase ei terase orientată către peisajele de vis. M-au uimit structurile de lemn masiv și frumusețea construcției, încadrarea ei în teren, minunata grădină cu iazuri, cascade, flori și vegetație joasă care lasă privirii libertatea să atingă vârfurile muntoase care se zăresc în zilele senine. Da, din lemn, cherestrea, metal și piatră se pot face niște case absolut năucitoare și după ce vezi una de genul acesta stai și te întrebi cum au reușit să ridice și s-o aranjeze atât de reușit. Cu siguranță e prea mare pentru gustul meu, dar sunt convinsă că și la o scară mai mică ar fi la fel de impresionantă. Dar hai să ne delectăm puțin și să ne clătim ochii cu ceva frumos.

adelaparvu.com despre casa din lemn si piatra SUA, Bozeman, Montana, arhitectuta Locati Architects, Foto Roger Wade Studio

adelaparvu.com despre casa din lemn si piatra SUA, Bozeman, Montana, arhitectuta Locati Architects, Foto Roger Wade Studio

Proprietatea de aici este una generoasă, măsurând 20 de acri într-o vale de munte din Bozeman, statul Montana din SUA, iar proprietarii Kari și Jerry Locati, mari iubitori de natură au stat pe gânduri un an de zile dacă să achiziționeze sau nu terenul. Și asta nu pentru că ar fi fost vreo problemă cu construcția casei, ci pentru că s-au gândit cum ar urma să-și materializeze aici visul. Jerry Locati este nu doar proprietar, ci și unul dintre arhitecții biroului Locati Architects pe care-l conduce împreună cu frații săi. Pentru el casa aceasta, a treia pe care a construit-o pentru familia sa, reprezintă mai mult decât un cămin, este o referință pentru viitorii săi clienți. Îți dai seama că pentru un arhitect e cu atât mai provocator să-și ridice o casă frumoasă cu cât este mai obsedat de fiecare detaliu. Dar cert este că în cazul de față a reușit să fie mai mult decât migălos cu fiecare colțisor al proprietății.

adelaparvu.com despre casa din lemn si piatra SUA, Bozeman, Montana, arhitectuta Locati Architects, Foto Roger Wade Studio

adelaparvu.com despre casa din lemn si piatra SUA, Bozeman, Montana, arhitectuta Locati Architects, Foto Roger Wade Studio (4)

Și-au dorit o casă așadar pentru familie și prieteni, dar și una etalon pentru clienți. Este mult mai ușor să arăți unui viitor proprietar ce se poate face pe un teren vast decât să-i arăți niște schițe. Jerry Locati a ales să lucreze cu cei mai buni profesioniști pe care-i cunoaștea, astfel încât de la interior la ultimul fir de iarbă de la exterior totul să arate de vis. Astfel, dacă pentru ridicarea casei a apelat la firma Schlauch Bottcher Construction, care lucrează cu meșteri taletați și pricepuți și care folosește lemn recuperat, al cărui patină este practic garantată, pentru grădină a apelat la alți specialiști. Este vorba despre peisagiștii de la Lone Pine Landscaping și Mayville Landscaping, iar pentru iazuri și cascade la acvariștii Jim Urbani și Jim Saunders. Da, ca să obții o minunăție ca aici ai nevoie nu doar de bani, ci și de profesioniști. Jerry se bucură acum nu numai de iazuri și cascade, ci își uimește invitații cu păstrăvii pe care-i pescuiește practic din pârâurile amenajate în grădină.

adelaparvu.com despre casa din lemn si piatra SUA, Bozeman, Montana, arhitectuta Locati Architects, Foto Roger Wade Studio

Ca și mărime, la interior, n-am cum să mă exprim altfel decât că e o casă nesimțit de mare, dar vezi că în ciuda dimensiunilor există o senzație de căldură și confort familiar. Da, și în ciuda mobilierului de-a dreptul luxos și a obiectelor cu iz clasic ce creionează ambientele. Jerry și Kati și-au dorit și un refugiu pentru lucrările de artă preferate și au găsit loc din plin pentru ele aici. Mi-a plăcut foarte mult cum au lăsat ferestrele libere de orice draperii și perdele în zona de zi, căci gemurile devin ochiuri către fabuloase peisaje montane. La fel m-a încântat să descopăr biblioteca în rafturile căreia se ițesc ochiul de geam, un spațiu în care reverberează și muzica de pian. Jerry Locati spune că dacă un arhitect își permite să-și facă propriul vis, propriul Disneyland de ce n-ar face-o? Și chiar așa este. Un adevărat tărâm al fanteziei devenit realitate. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa din lemn si piatra SUA, Bozeman, Montana, arhitectuta Locati Architects, Foto Roger Wade Studio (18)

adelaparvu.com despre casa din lemn si piatra SUA, Bozeman, Montana, arhitectuta Locati Architects, Foto Roger Wade Studio (16)

adelaparvu.com despre casa din lemn si piatra SUA, Bozeman, Montana, arhitectuta Locati Architects, Foto Roger Wade Studio

adelaparvu.com despre casa din lemn si piatra SUA, Bozeman, Montana, arhitectuta Locati Architects, Foto Roger Wade Studio (9)

adelaparvu.com despre casa din lemn si piatra SUA, Bozeman, Montana, arhitectuta Locati Architects, Foto Roger Wade Studio

adelaparvu.com despre casa din lemn si piatra SUA, Bozeman, Montana, arhitectuta Locati Architects, Foto Roger Wade Studio (14)

adelaparvu.com despre casa din lemn si piatra SUA, Bozeman, Montana, arhitectuta Locati Architects, Foto Roger Wade Studio (15)

adelaparvu.com despre casa din lemn si piatra SUA, Bozeman, Montana, arhitectuta Locati Architects, Foto Roger Wade Studio (6)

adelaparvu.com despre casa din lemn si piatra SUA, Bozeman, Montana, arhitectuta Locati Architects, Foto Roger Wade Studio (7)

adelaparvu.com despre casa din lemn si piatra SUA, Bozeman, Montana, arhitectuta Locati Architects, Foto Roger Wade Studio (22)

adelaparvu.com despre casa din lemn si piatra SUA, Bozeman, Montana, arhitectuta Locati Architects, Foto Roger Wade Studio (21)

adelaparvu.com despre casa din lemn si piatra SUA, Bozeman, Montana, arhitectuta Locati Architects, Foto Roger Wade Studio (26)

adelaparvu.com despre casa din lemn si piatra SUA, Bozeman, Montana, arhitectuta Locati Architects, Foto Roger Wade Studio (25)

adelaparvu.com despre casa din lemn si piatra SUA, Bozeman, Montana, arhitectuta Locati Architects, Foto Roger Wade Studio (28)

adelaparvu.com despre casa din lemn si piatra SUA, Bozeman, Montana, arhitectuta Locati Architects, Foto Roger Wade Studio (24)

adelaparvu.com despre casa din lemn si piatra SUA, Bozeman, Montana, arhitectuta Locati Architects, Foto Roger Wade Studio (32)

adelaparvu.com despre casa din lemn si piatra SUA, Bozeman, Montana, arhitectuta Locati Architects, Foto Roger Wade Studio (29)

adelaparvu.com despre casa din lemn si piatra SUA, Bozeman, Montana, arhitectuta Locati Architects, Foto Roger Wade Studio (23)

adelaparvu.com despre casa din lemn si piatra SUA, Bozeman, Montana, arhitectuta Locati Architects, Foto Roger Wade Studio (30)

adelaparvu.com despre casa din lemn si piatra SUA, Bozeman, Montana, arhitectuta Locati Architects, Foto Roger Wade Studio (36)

adelaparvu.com despre casa din lemn si piatra SUA, Bozeman, Montana, arhitectuta Locati Architects, Foto Roger Wade Studio (31)

adelaparvu.com despre casa din lemn si piatra SUA, Bozeman, Montana, arhitectuta Locati Architects, Foto Roger Wade Studio (27)

adelaparvu.com despre casa din lemn si piatra SUA, Bozeman, Montana, arhitectuta Locati Architects, Foto Roger Wade Studio (35)

adelaparvu.com despre casa din lemn si piatra SUA, Bozeman, Montana, arhitectuta Locati Architects, Foto Roger Wade Studio (34)

adelaparvu.com despre casa din lemn si piatra SUA, Bozeman, Montana, arhitectuta Locati Architects, Foto Roger Wade Studio (38)

adelaparvu.com despre casa din lemn si piatra SUA, Bozeman, Montana, arhitectuta Locati Architects, Foto Roger Wade Studio (37)

adelaparvu.com despre casa din lemn si piatra SUA, Bozeman, Montana, arhitectuta Locati Architects, Foto Roger Wade Studio (20)

adelaparvu.com despre casa din lemn si piatra SUA, Bozeman, Montana, arhitectuta Locati Architects, Foto Roger Wade Studio (33)

adelaparvu.com despre casa din lemn si piatra SUA, Bozeman, Montana, arhitectuta Locati Architects, Foto Roger Wade Studio (19)

adelaparvu.com despre casa din lemn si piatra SUA, Bozeman, Montana, arhitectuta Locati Architects, Foto Roger Wade Studio

adelaparvu.com despre casa din lemn si piatra SUA, Bozeman, Montana, arhitectuta Locati Architects, Foto Roger Wade Studio (1)

adelaparvu.com despre casa din lemn si piatra SUA, Bozeman, Montana, arhitectuta Locati Architects, Foto Roger Wade Studio
Foto: Roger Wade Studio pentru Locati Architects

18 raspunsuri pentru Impresionantă casă din lemn și piatră înconjurată de o superbă grădină

 1. Aliz spune:

  Grinzile arcuite <3
  De fapt toata casa <3

 2. Iuliana spune:

  Bine zici Adela,nesimțit de mare!Dar superba!Iubesc lemnul,in special cel recuperat si oricât as încerca sa privesc totul in fotografii acesta îmi fura privirea!

 3. estera spune:

  Superb,un vis doar pentru noi

 4. Rodica Clitan spune:

  Gradina e minunata!Dar si terenul de dimensiuni generoase a permis-o! Peisagistii au facut o treaba extraordinara, imi place mult aspectul natural…n-ai zice ca toate sunt create de mana omului! 🙂

 5. Elena MB spune:

  FRUMOASA ??? Putin spus !!! Este raiul sub forma de camin, este de o combinatie de materiale si culori infiorator de frumoase si bine gandite. Baia este superba, „biblioteca” din trepte, crama, bucataria, zona de dining … tot, tot, tot este intr-o armonie desavarsita. Cat despre peisajul exterior, la fel. AMAZING !!!!!!

 6. Mala spune:

  Exceptionala! Greu sa descri totul….
  E o casa care copleseste si cred ca nu ma insel daca spun ca proprietarii sunt pe masura casei.

 7. silvia spune:

  Privind fotografiile incerc sa ma vizualizez plimbandu-ma prin camerele frumos decorate si sunt ca o printesa intr-un castel si….ma simt atat de bine!!!

 8. Ar trebui sa fiu ipocrita sa spun ca este mai putin decat senzationala intreaga casa, insa ceea ce mi s-a parut de-a dreptul fabulos au fost grinzile arcuite, baia, foisorul, paturile suprapuse, scara cu rafturi pentru carti, sezlongurile din fata casei…..Doamne! Ce imaginatie…o adevarata capodopera!

 9. Radu spune:

  E de-a dreptul impresionanta, parca vizitezi un muzeu!! O viata pentru detaliu, nu ?!

 10. radhacross spune:

  Pe artistul autentic il caracterizeaza,mai presus de fantezia debordanta,geniul esentialului si al masurii.Chiar daca fiecare idee este un copil iubit al spiritului sau,el stie si poate in final sa renunte la unele pentru proportia intregului.
  Hipertrofia egoului este o boala comuna a speciei umane si cu deosebire a creatorilor de arta de orice fel.Gesturile si operele,in general orice manifestare exterioara sunt o imagine fidela a celor dinlauntru.
  Tipic american.O placinta mare,totul cat mai mare,intotdeauna in prezenta obligatorie a unui creier cat mai bine spalat.
  Monstruos ! Nici nu pot privi asa ceva,dar sa mai si locuiesc in ea !
  Prefer absolut orice casa romaneasca traditionala,ori japoneza,ori scandinava – frumusete in stare pura si bun simt.
  Dar sunt indragostit de – proiectul deocamdata,finalizat – al casutei mele de 30 mp.
  Gurile rele vor spune : ”moare de invidie !”
  Dar gurile rele nu stiu ca atunci cand un mester autentic ca nea Petz de la Maramu’ pune mainile pe un bustean iese din el opera vie pentru generatii.

  • cora spune:

   Somptuos! Probabil ca se deplaseaza cu ceva motorizat pt a parcurge asemenea spatii. In privinta panoramei, detin un teren in zona deluroasa argeseana, incomparabi, foarte pitoresc, cu livada de unde se vad alte coline, si adiacent unui parau. Romania este frumoasa. Inca!..

 11. Marian spune:

  Superba, am nevoie de un architect pentru a realiza ceva similar la Pestera-Moieciu
  Ma puteti ajuta !?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *