adelaparvu.com despre casa rustica in Anglia, The Rosy Tea Company cottage (17)

In Case, Design Interior

Pasiunea de a colecționa porțelan vechi s-a transformat într-o mică afacere

Mi-a plăcut mult cu arată interiorul acestei căsuțe cu formă ciudată la exterior, o casă de la țară transformată în timp, a cărei proprietari au visat să locuiască în ea și și-au împlinit visul. El face vitralii și pictează pe sticlă, ea cofetar de profesie, mare pasionată de porțelan vechi și icoane ortodoxe. Da, din afară poți să-ți dai seama că nu e o casă de la noi, dar dacă ai vedea numai încăperile, unde ai da peste lucrări atât de familiare nouă, te-ai afla în dilemă. Așa că te lămuresc eu: este o căsuță din Anglia, mai exact din pitorescul Essex, unde în urmă cu vreo 22 de ani a ajuns Benjamin, soțul Georginei, adică cuplul care locuiește aici. Dar hai să-ți spun mai multe, căci cine știe ce idei îți mai vin după ce le afli povestea.

adelaparvu.com despre casa rustica in Anglia, The Rosy Tea Company cottage (19)

El a ajuns în partea asta cu treabă și a văzut într-o doară c[suță veche, care aducea mai mult una de grădină decât de locuit. I se părea de fiecare dată mai șarmantă cu când trecerea mai des pe lângă ea. Apoi a cunoscut-o pe Georgina și a cerut-o de soție și i-a arătat și ei căsuța. Amândoi au găsit că este exact ce le trebuie, așa că și-au luat inima în dinți și au găsit cale să o cumpere. Culmea culmilor este că s-au mutat în ea chiar în ziua nunții lor. De atunci și până acum casa a fost extinsă, modificată. căci au trecut peste 20 de ani, timp în care s-au bucurat să fie părinții a trei copii. Și să știi că multe dintre lucrările de reparare și lărgire a casei au făcut-o cu ajutorul voluntarilor. Da, contra masă și cazare prin programul WorkAway au deschisă casa și în 2015, deși dacă te uiți pe program vei vedea că mulți deja s-au cerut la ei în vacanță. Și asta e soluție să-ți faci casa, mai ales dacă locuiești într-un sat frumos, și știi vreo meserie pe care alții ar învăța-o cu drag sau măcar să rupi două vorbe într-o limbă străină. Ar veni și străinii să petreacă o vacanță altfel, mucind la tine în gospodărie.

adelaparvu.com despre casa rustica in Anglia, The Rosy Tea Company cottage (1)

Ei bine, Georgina a colecționat ani de zile veselă veche, primele servicii de porțelan mostenindu-le de la bunica ei. Dar pe măsură ce casa se umplea cu ele i-a venit o idee de afacere: să organizeze petreceri cu veselă vintage. Genial! Da, să le împrumute, să le decoreze cu flori, dar și cu delicioasele ei prăjituri și torturi ornate. Așa și-a deschis The Rosy Tea Company prin care oferă și consiliere pentru petreceri și ocazii festive. Cum la noi au apărut obiectede închiriat pentru nunți de ce n-ar apărea și genul acesta de servicii din partea unor cofetari pricepuți? Mi-a plăcut ideea aceasta de-a scoate din vitrină obiectele dragi și de a le pune la dispoziția celorlați, de a se bucura de ele. Vorba aia, o viață avem, nu le ducem după noi pe toate, dar momentele frumoase cu siguranță ne încarcă sufletul și le vom păstra cu noi pentru totdeauna.

adelaparvu.com despre casa rustica in Anglia, The Rosy Tea Company cottage (20)

Casa mi-a plăcut prin farmecul ei familiar, prin culorile vesele, imprimeurile florale și obiecte ce spun povești de demult. Ferestre largi și lumină din plin, mobilă exact câtă trebuie, fără prea multe sofisticării. Piese vechi pictate alături de alte noi mai practice, cuverturi și draperii cusute de mână, obiecte făcute de copii și de părinții lor, care toate compun un tablou personalizat al familiei Gardener. Și da, în decorul casei n-au cum să nu te izbească icoanele ortodoxe, prezente în fiecare colț al principalelor camere, căci dintr-o dată prin prezența lor distanțele dintre Vest și Est se estompează. O casă fără îndoială cu suflet, unde tradiția familiei este ca de Paști fiecare membru să picteze ouă așa cum îi vine, iar în memoria bunicii sale dragi, Georgina scoate din vitrină vesela moștenită ca să găzduiască noile opere fragile ce urmează a fi ciocnite. A colecționat mult timp veselă, acum cu ajutorul ei colecționează amintiri frumoase. Bravo lor! Sper să te inspire și pe tine povestea lor!

adelaparvu.com despre casa rustica in Anglia, The Rosy Tea Company cottage (11)

adelaparvu.com despre casa rustica in Anglia, The Rosy Tea Company cottage (9)

adelaparvu.com despre casa rustica in Anglia, The Rosy Tea Company cottage (22)

adelaparvu.com despre casa rustica in Anglia, The Rosy Tea Company cottage (13)

adelaparvu.com despre casa rustica in Anglia, The Rosy Tea Company cottage (4)

adelaparvu.com despre casa rustica in Anglia, The Rosy Tea Company cottage (21)

adelaparvu.com despre casa rustica in Anglia, The Rosy Tea Company cottage (2)

adelaparvu.com despre casa rustica in Anglia, The Rosy Tea Company cottage (3)

 

adelaparvu.com despre casa rustica in Anglia, The Rosy Tea Company cottage (14)

adelaparvu.com despre casa rustica in Anglia, The Rosy Tea Company cottage (15)

adelaparvu.com despre casa rustica in Anglia, The Rosy Tea Company cottage (18)

adelaparvu.com despre casa rustica in Anglia, The Rosy Tea Company cottage (17)

adelaparvu.com despre casa rustica in Anglia, The Rosy Tea Company cottage (7)

adelaparvu.com despre casa rustica in Anglia, The Rosy Tea Company cottage (12)

adelaparvu.com despre casa rustica in Anglia, The Rosy Tea Company cottage (16)

adelaparvu.com despre casa rustica in Anglia, The Rosy Tea Company cottage (8)

adelaparvu.com despre casa rustica in Anglia, The Rosy Tea Company cottage (5)

adelaparvu.com despre casa rustica in Anglia, The Rosy Tea Company cottage (6)

adelaparvu.com despre casa rustica in Anglia, The Rosy Tea Company cottage (10)
Foto: The Beautiful England/ Weranda Country

6 raspunsuri pentru Pasiunea de a colecționa porțelan vechi s-a transformat într-o mică afacere

 1. Magda spune:

  Imi place foarte mult chiar numai sa o privesc, imi imaginez ce placut este sa o locuiesti

 2. Mariana Oancea spune:

  Minunat! Vesel, colorat, luminos … Imi place mult!

 3. Tatiana spune:

  In sfarsit, o casa care pare locuita!!! Frumos, firesc, simti omul din ea, omul care nadajduieste, care crede si care iubeste si care mai spala si vase 🙂

 4. mariana bejan spune:

  prea bun, prea ca la tara…….

 5. Irina spune:

  Ce frumuseți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *