adelaparvu.com despre brad din crengute de brad, text Carli Marian (5)

In Design floral, Gradina

Cum să faci un brăduț de Crăciun din crenguțe de brad

Carli Marian, inginer horticol si designer florist

Carli Marian, inginer horticol si designer florist

Dacă nu ai spaţiu disponibil pentru un brad mare de Crăciun, dar totuşi îţi doreşti să împodobeşti măcar un braduţ mai mic, uite ce idee ţi-am pregătit. Nici măcar nu trebuie să-ţi cumperi unul deoarece îl vei confecţiona chiar acasă. Dacă ai grădină s-ar putea ca materia primă să fie deja la îndemâna ta, ai nevoie de ceva conifere de la care să tai câteva rămurele. Dacă stai la bloc atunci dă fuga în cea mai apropiată piață şi acolo vei găsi materie primă din belşug, căci crenguțele sunt mult mai accesibile ca preț, ca să nu mai spun că fără să-ți fie jenă poți recupera bucăți rupte din brazii alfați la vânzare.

Odată ce ai strâns materia primă, pasul următor presupune să achiziţionezi o bucată de burete vegetal, pe care îl vei găsi în florării, piaţa de flori sau în magazinele de bricolaj, sub formă de cărămidă. Pe lângă burete mai ai nevoie şi de un vas roşu sau verde care să reprezinte baza aranjamentului tău. În momentul în care ai strâns toate cele necesare poţi începe să te apuci de lucru.

Mai întâi va trebui să sculptezi buretele sub forma unui con, cu ajutorul unui cutter. Odată finalizată forma o vei fixa în vasul ales şi o vei umezi din abundenţă. După care vei începe să înfigi direct în buretele vegetal crenguţele cele mai mari. Ai grijă ca acestea să nu depăşească în lungime diametrul de la baza conului. Aşezarea crenguţelor de conifere o vei face prin adăugarea lor una peste alta, în funcţie de mărime, de jos în sus, aşa cum se aşază tigla pe casă, până vei ajunge în vârf.

Ultimele crenguţe din vârf nu se mai înfig în burete, ci doar le vei lega codiţele cu ceva sârmă şi va fi ceva în genul unei căciuliţe pe care o vei lipi cu un adeziv. Legătura rezultată în final o vei masca cu un ornament de vârf, fie o steluţă mică, fie un globuleţ. Acum după construcţia brăduţului poţi trece la etapa finală ce presupune decorarea cu ornamente de Crăciun. În final îţi garantez că vei avea o satisfacţie maximă, iar prieteni te vor asalta cu cereri pentru un asemenea brăduţ! Crăciun fericit!

adelaparvu.com despre brad din crengute de brad, text Carli Marian (2)

adelaparvu.com despre brad din crengute de brad, text Carli Marian (3)

adelaparvu.com despre brad din crengute de brad, text Carli Marian (1)

6 raspunsuri pentru Cum să faci un brăduț de Crăciun din crenguțe de brad

 1. Daniela spune:

  Foarte frumos!

 2. Marina spune:

  Sau, infigem o creanga din orice pom 50-60 cm, dreapta intr-un cub de lemn(gaura cu bormasina si lipit cu aracet), cu latura 20/20,30/30, cat vreti sa fie de mare, in marginile cubului,batem cuisoare, 8, cate 4 in colturi si cate 1 la fiecare jumatate de latura si punem sarma, de jur imprejur, apoi venim cu sarma(subtire)din varf pana la fiecare cuisor, imbracam cubul din lemn in catifea rosie, sau in ce vreti si astfel am construit baza, de fapt tot un con dar din sarma. Din ramurele de brad si sarma subtire confectionam o ghirlanda lunga, pe care o rotim, incepand de la baza in jurul suportului creat si prindem din loc in loc cu bucati mici de sarma, pana ajungem in varf. Confectionam dintr-un manunchi de ramurele un varf si le prinem invers atfel incat chiar sa avem un varf de brad si gata, puteti sa-l impodobiti cum vreti.Va asigur ca e f. elaborat si arata superb.Sper ca am explicat cat sa intelegeti, imi pare rau ca nu am poze sa va arat.

 3. attia spune:

  uite asa economisim banuti 😀

 4. mihaela spune:

  Sau cu ajutorul unui suport de brad si o teava facem ceva ca aici http://mykybackyardgarden.blogspot.ro/2014/12/ornamente-de-craciun.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *