adelaparvu.com despre Garage Garden, Senri Sensei Garden, peisagist Kazuyuki Ishihara (1)

In Amenajari Gradina, Gradina

Grădina garaj, amenajare peisagistică premiată

Cu siguranță amenajarea de față va fi pe placul celor care-și iubesc automobilul sau care sunt colecționari de automobile de epocă. De ce? Pentru că tot conceptul grădinii se leagă de această pasiune. Practic, peisagistul Kazuyuki Ishihara (cel mai apreciat peisagist din Japonia) a gândit o grădină în jurulmașinii și nu o grădină în care să fie loc pentru mașină. Deci amenajarea este menită să pună în evidență vehiculul, asta cu gândul la un colecționar înrăit care ar dori să-și admire automobilul preferat și atunci când își petrece timpul liber în grădina proprie. Este o amenajare care la categoria Artisan Garden a câștigat medalia de aur în cadrul competiție RHS Chelsea Flower Show 2016, unul dintre cele mai importante evenimente din domeniu.

adelaparvu.com despre Garage Garden, Senri Sensei Garden, peisagist Kazuyuki Ishihara (2)
Perspectivă randată din faza de proiect a amenajării

Mie mi-a atras atenția nu doar conceptul de grădină în jurul automobilului, ci crearea unui spațiu verde pe două niveluri, unde terasa la care ajungi prin intermediul scării este destinată vegetației și nu omului. Dacă ai face abstracție de mașină, locul ei ar putea foarte bine folosit pentru o sufragerie în aer liber. Poți considera această ideea de amenajare ca un altfel de foișor, ca să spun așa, unde poți sta la răcoare vara și protejat de intemperii pe timp de primăvară și toamnă. Grădina de față a fost sponsorizată de către Henri Sentei Project și construită cu ajutorul firmei Ishihara Kazuyuki Design Laboratory. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre Garage Garden, Senri Sensei Garden, peisagist Kazuyuki Ishihara (6)

adelaparvu.com despre Garage Garden, Senri Sensei Garden, peisagist Kazuyuki Ishihara (1)

adelaparvu.com despre Garage Garden, Senri Sensei Garden, peisagist Kazuyuki Ishihara, Foto Reuters (4)

adelaparvu.com despre Garage Garden, Senri Sensei Garden, peisagist Kazuyuki Ishihara (7)

adelaparvu.com despre Garage Garden, Senri Sensei Garden, peisagist Kazuyuki Ishihara (3)

adelaparvu.com despre Garage Garden, Senri Sensei Garden, peisagist Kazuyuki Ishihara (5)

5 raspunsuri pentru Grădina garaj, amenajare peisagistică premiată

 1. Ioana spune:

  Felicitari pentru articol, aceasta e o gradina de vis. Dar pentru iluminat, pe timp de noapte al gradinii ce recomandati? ce putem folosi? Ar fi in regula, ca design, turn de lumina portabil, ca de ex http://www.cel.ro/turnuri-de-lumina/ Din pacate nu stiu unde putem gasi materiale sa ne amenajam astfel gradina.

 2. silvialuli spune:

  Superbe culori si o textura deosebita data de varietatea plantelor, a pietrei si metalului scarii.

 3. igor spune:

  Frumoase. Și gradina și articolul. Ar fi interesant sa vedem mai multe articole despre design-ul japonez. Sunt printre cei mai buni din lume. Avem multe de învățat de la ei. Designerii și arhitecții japonezi au reușit sa ridice simplitatea la nivel de arta. Este o opinie personala.

 4. Lili spune:

  Ce minunatie!

 5. Laurie spune:

  Un Oh.K sincer cred ca e „suficient” pentru un loc EXCELENT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *