Dacă știi să asculți și să vezi cu sufletul, atunci n-ai cum să dai greș. De cele mai multe ori locul pentru viitoarea ta casă te face să vibrezi și așa s-a întâmplat și în cazul de față. Într-o zonă frumoasă, cu tradiție în creșterea cailor din Polonia, proprietarii au simțit că aici e locul lor și au hotărât să-și ridice casa la care au visat. Dar n-au făcut-o oricum, ci s-au inspirat din arhitectura rustică a zonei Masuria, unde se află terenul lor. Mai mult, au folosit pentru exteriorul casei multe materiale recuperate de la căsuțe vechi, cum e cazul țiglei de pe acoperiș și a cărămizilor pentru placarea fațadei. Când o privești ai spune că e ridicată cu multă vreme în urmă, dar de fapt e o construcție nouă, din lemn toată. Și lemnul îmbractă totul la interior. De aici și dilema lor cum să amenajeze camerele. Dar hai să-ți spun mai multe.
Și-au dorit neapărat ca a lor casă din lemn să aibă ferestre mari, care să le deschidă orizontul de la interior, să poată admira pajiștea întinsă și cai pe care-i iubesc. Lumină multă la interior, un spațiu de zi deschis, totul finisat în lemn. Cum să procedeze mai departe? Le place stilul rustic, dar nu și-au dorit neapărat asta la interior. Visau la ceva mai elegant. Așa că au apelat la designerul Aleksandra Miecznicka, care a înțeles că proprietarii își imaginau un ambient liniștit, cu accente clasice. Și pentru ca investiția în amenajarea interioară să fie cu cap făcută, iar proprietarii să-și lămurească preferințele, designerul le-a propus să meargă împreună la tîrgul Maison & Objet de la Paris, locul unde cei mai importanți producători de mobilă și decorațiuni vin să-și expună colecțiile. Aici au găsit cu toții ceea ce le-ar fi trebuit, plus că au aflat și de distribuitorii de la ei din țară a diverselor branduri.
Care a fost soluția pentru amenajarea interioară? O combinație de stiluri, de la mobila în stil francez cu linii Ludovic la tapetele și țesăturile englezești, toate comdimentate cu piese locale. Nuanțe de cremuri și bejuri, finisaje natur, cu lemn nebăițuit, astfel încât în timp patina naturală să fie cea care creionează tonurile de nuanțe. Chiar și piatra din zona șemineului a fost asortată cu lemnul finisajelor. Astfel, totul este liniștitor, iar petele de culoare, cum ar fi plantele decorative sau obiectele tapițate ies imediat în evidență.
Și da, alb din plin atât pentru mobila tapițată, cât și pentru desene și tablouri, care contribuie la atmosfera elegantă. În zona de zi, cu un asemenea decor liniștitor, atenția este direcționată către peisajul care se vede prin ferestre, adică exact ce și-au dorit și proprietarii. Și mobila a fost dispusă în așa fel încât atât din living, cât și din sufragerie să poți admira panorama.
În zona de noapte, situată la etaj, dormitoarele sunt amenajate cu strictul necesar, dar subliniate discret de tapițerii și lenjerii plăcute și puține decorațiuni, dar bine alese. Lumina este și ea mult mai blândă aici pentru că ferestrele sunt mai mici, de unde și atmosfera mai specială. Proprietarii s-au răsfățat cu o baie mai elaborată, dotată cu cadă pe picioare și candelabru cu cristale deasupra, iar pentru băile cu duș au ales marmură, dotări contemporane, dar designerul aintervenit cu rame decorative pentru oglinzi. O casă elegantă și specială, din a cărei amenajare interioară poți remarca faptul că se poate combina reușit o abordare rustică la nivel de exterior și finisaje interioare cu accente clasice franțuzești și englezești. Sper să te inspire și pe tine!
Impresionant!
Minunat!
Foarte frumoasa atmosfera creata de bejul si lemnul natur…
Ma intreb cum si de unde au procurat faianta/gresia din dreptul plitei ?
Faianta este cu model patchwork si gasesti asa ceva peste tot, atat la magazinele de bricolaj, cat si la magazinele specializate in comercializarea de gresie si faianta. Intreaba doar de faianta patchwork si vei gasi Mady 🙂