adelaparvu.com despre apartament 3 camere, Polonia, Design Saje Architekci, Foto foto&mohito (16)

In apartamente, Design Interior

Apartament de 3 camere actual amenajat pentru o familie tânără

Când îți dorești ceva simplu și modern la interiorul locuinței tale, cel mai ușor este să-ți stabilești o temă de amenajare. Și mai departe, să te gândești la nevoi, la un strict necesar pe care să-l obții prin mobilare și dotarea casei. Proprietarii apartamentului de față și-au cumpărat locuința într-un ansamblu nou situat lângă parc natural. Fiind părinții unui băiețel mic, și-au dorit să aibă un parc generos în apropiere pentru plimbări, dar și aerul să fie mai curat. Și o parte din verdeața parcului și-au dorit-o cumva și la interiorul casei, dar totodată și-ar fi dorit să îmbine tema naturii cu pasiunea lor pentru călătorii. Și pentru că nu știau cum să le combine, au apelat la arhitecții de la biroul polonez Saje Architekci, care le-au gândit o locuință plăcută, aerisită și funcțională.

adelaparvu.com despre apartament 3 camere, Polonia, Design Saje Architekci, Foto foto&mohito (2)Pe holul de la intrarea în casă a fost montat un tapet, inclusiv pe ușa camerei de baie. Astfel s-a atenuat imaginea de hol lung și banal, fiind fragmentat de această imagine, care conferă o perspectivă ce subliniază adâncimea.

Imediat, în lateralul ușii de intrare, în casă a fost realizată o mobilă la comandă care are rolul de cuier. Peretele din zonă a fost îmbrăcat cu tapet cu nume de orașe. Acest tapet poate fi observat și din spațiul zonei de zi pentru că în fața lui este montată o oglindă generoasă, care aduce un plus de luminozitate în hol și mai diminuează efectul de spațiu lung și îngust al acestuia.

adelaparvu.com despre apartament 3 camere, Polonia, Design Saje Architekci, Foto foto&mohito (3)

Apartamentul de trei camere este situat bine, dar avea un inconvenient: livingul și zona de bucătărie se aflau în capătul locuinței. De la intrarea în casă și până în zona de zi se traversa un hol lung și îngust din care se deschideau restul încăperilor, respectiv cele două dormitoare și baia. Apoi, nu știau cum să procedeze în privința configurării un loc de studiu acasă, să aibă practic un loc de birou pentru laptop și loc pentru cărți. În zona de zi ferestrele mari dădeau înspre parc, dar erau prea puține suprafețe de perete libere pentru a amplasa o bibliotecă.

adelaparvu.com despre apartament 3 camere, Polonia, Design Saje Architekci, Foto foto&mohito (18)
Arhitecții au reorganizat zona de zi pentru ca toate nevoile lor să fie îndeplinite. Au unit bucătăria cu livingul pentru a obține un spațiu mai amplu și luminos și au separat holul lung de zona de zi prin intermediul unei etajere care include și locul de birou. Biblioteca este configurată și la nivelul superior deasupra loculul de tv, prin acest elemente obținându-se un ansamblu coerent, legat între comoda tv și locul de birou.

adelaparvu.com despre apartament 3 camere, Polonia, Design Saje Architekci, Foto foto&mohito (19)
Verdele folosit prin intermediul tapetului din living aduce la interiorul casei o parte din nuanțele vegetației parcului. Un tapet în dungi este folosit în zona care marchează locul de tv, dar și cel de gătit în bucătărie. De asemenea, corpurile suspendate care încorporează hota bucătăriei sunt accentuate într-o nuanță de verde primăvăratic. Finisajele cu texturi din lemn de la nivelul pardoselii și al mobilierului vin să amplifice senzația de natural, iar în rest mobila este albă pentru un plus de luminozitate.

adelaparvu.com despre apartament 3 camere, Polonia, Design Saje Architekci, Foto foto&mohito (17)

Locul de luat masa este legat de mobila de bucătărie și astfel totul devine unitar. La nevoie, masa poate fi detașată și repoziționată, deși pare un blat în continuarea bucătăriei.

adelaparvu.com despre apartament 3 camere, Polonia, Design Saje Architekci, Foto foto&mohito (1)
Preferința pentru călătorii a proprietarilor este sugerată prin folosirea unui tapet cu nume de orașe și capitale, lucru care se regăsește și în zona blatului de lucru din bucătăriei. De asemenea, în spatele canapelei din living, peste tapet, a fost montat un panou ce are o hartă a luminii decupată 3D, care conferă textură și volum în zonă.

adelaparvu.com despre apartament 3 camere, Polonia, Design Saje Architekci, Foto foto&mohito (16)
În zona de zi funcțiunile comunică între ele. Practic, bucătăria este separată de locul de ședere din living prin prezența mesei.

adelaparvu.com despre apartament 3 camere, Polonia, Design Saje Architekci, Foto foto&mohito (7)

Dormitorul matirmonial are prevăzute și două etajere de bibliotecă ce încadrează fereastra, dar și un loc de birou pentru laptop în lateralul patului. Simetria obținută prin amplasarea bibliotecilor, ca și structura din gips carton ce include spoturi, coborâtă deasupra patului, conferă dormitorului un aspect ordonat.

adelaparvu.com despre apartament 3 camere, Polonia, Design Saje Architekci, Foto foto&mohito (8)

Tapetul este montat în dormitor în zonă tăbliei patului și continuat pe pereții cu dulapul încastrat și ușa de acces. Astfel s-a obținut o personalizare și colorare a spațiului de dormit, dar au și fost legate armonios zonele între ele. Pentru eficiență, dar și o imagine ordonată, în locul draperiilor și perdelelor s-a optat pentru jaluzele orizontale.

adelaparvu.com despre apartament 3 camere, Polonia, Design Saje Architekci, Foto foto&mohito (9)

adelaparvu.com despre apartament 3 camere, Polonia, Design Saje Architekci, Foto foto&mohito (10)

Pentru ca dulapul să nu devină prea prezent în dormitor, s-a ales varianta unui dressing înzidit, iar fețele acestuia sunt decorate sugestiv cu mânere grafice.

adelaparvu.com despre apartament 3 camere, Polonia, Design Saje Architekci, Foto foto&mohito (20)

adelaparvu.com despre apartament 3 camere, Polonia, Design Saje Architekci, Foto foto&mohito (11)Pentru dormitorul băiețelului s-a ales o temă marină, cumva în relație și cu parcul din apropiere unde există un lac navigabil. Dar pentru ca încăperea să nu fie prea rece folosindu-se numai nuanțe reci de albastru, arhitecții au prevăzut o combinație cu roșu, care dinamizează atmosfera. Obiectele de aici sunt temporare, cu excepția finisajelor, căci pe măsură ce băiețelul va crește și camera lui va fi remobilată cu cele necesare pentru activitățile lui.

adelaparvu.com despre apartament 3 camere, Polonia, Design Saje Architekci, Foto foto&mohito (12)

adelaparvu.com despre apartament 3 camere, Polonia, Design Saje Architekci, Foto foto&mohito (14)

adelaparvu.com despre apartament 3 camere, Polonia, Design Saje Architekci, Foto foto&mohito (15)

adelaparvu.com despre apartament 3 camere, Polonia, Design Saje Architekci, Foto foto&mohito (13)

adelaparvu.com despre apartament 3 camere, Polonia, Design Saje Architekci, Foto foto&mohito (4)

Camera de baie este una deosebit amenajată, în ton cu tema naturii abordată și în zona de zi. Aici plăcile ceramice care imită lemnul sunt folosite pentru îmbrăcarea structurii ce ascunde rezervorul îngropat al vasului wc, dar și pentru zona căzii de baie. La nivelul plafonului sunt create structuri care includ și iluminat cu LED, iar în lateralul vasului wc a fost folosit un fototapet a cărui prezență este amplificată de montarea unei oglinzi. O locuință plăcută, aerisită, cu un strict necesar armonios configurat. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre apartament 3 camere, Polonia, Design Saje Architekci, Foto foto&mohito (5)

adelaparvu.com despre apartament 3 camere, Polonia, Design Saje Architekci, Foto foto&mohito (6)

 

16 raspunsuri pentru Apartament de 3 camere actual amenajat pentru o familie tânără

 1. ANDRADA spune:

  Adela blogul tau este chiar cea mai minunata sursa de inspiratie!!!Pe langa sutele de poze cu amenajari am putut gasi nenumarate „ponturi” despre magazine si site-uri de unde imi voi achizitiona mobilierul chi decoratiunile pt renovarea care va urma in scurt timp. Pt ca bugetul nu imi permite sa apelez la un designer, m-am apucat singura momentan de „panoul dorintelor” mele care deja cuprinde cateva slide-uri bune de Power Point :).Mult succes in continuare

  • Adela Parvu spune:

   Este cel mai important pas cel cu panoul de idei (mood board) pentru că vei ști ce să alegi și ce-ți place cu adevărat. Succes Andrada! Sunt sigură că vei reuși să amenajezi frumos locuința ta!

 2. Elena spune:

  Buna, Adela! Am ramas placut surprinsa de acest articol. M-am regasit in acest apt ptr ca seamana destul de bine cu cel in care locuiesc cu familia mea, in Constanta. Pana si detaliile cu privire la calatorii sunt asemanatoare :)) Wow! Felicitari pentru tot ceea ce faci!

 3. nelusabau spune:

  Interesanta treaba. Zi faina, Adela/Frumusela. Salutari baietilor.

 4. Nicoleta spune:

  Buna Adela. Îmi place ideea cu geamul acela în dreptul căzii. Se poate găsi geamul acela în magazine gen Dedeman sau intr-unele specializate? Mi-ar place și mie așa ceva. Urmăresc cu interes articolele, sunt o sursa de inspirație! O zi frumoasa!

 5. TDF spune:

  Un articol foarte bun, cu multe idei interesante!

 6. Rodica spune:

  O adevărată comoară blogul tău, Adela! Mulțumesc! Și. …….felicitări!

 7. Corina spune:

  Am achizitionat si noi de curand o casa cu putin teren in spate si nu prea stiu cum sa o aranjez. Sotul vrea foisor si gratar, copilul vrea leagan si eu un pic de gradina….complicat…aici am gasit cateva idei…dar tot mi ar prinde bine un sfat de specialist!!

 8. Marius spune:

  Baia imi place cel mai mult insa restul nu

 9. Scrisu Daniela spune:

  Buna Adela!Blogul tau este o adevarata comoara pentru amenajarea unui apartament!Eu impreuna cu familia mea vom cumpara un apartament la sfarsitul anului. Pentru amenajarea lui m-am insipirat din fotografiile si sfaturile tale!Iti doresc numai bine si te voi urmari incontinuare pe blog!!

 10. Anamaria Baciu spune:

  Buna, Adela! Imi place tare mult foto tapetul de pe holul apartamentului. Avem si noi un hol lung si banal, iar soluția aceasta e foarte inspirata. Imi poți spune unde sa caut un tapet asemanator?

 11. roxana spune:

  buna
  de unde se pot achizitiona manarele cu HIS/HERS

  multumesc

 12. Oana claudia spune:

  Faci o treabă excelenta .sunt mare fana a ta . Imi plac foarte mult articolele tale si imi plac si accesoriile tale de par .❤

 13. Roxana spune:

  Buna Adela! De unde este achizitionat tapetul pentru hol? Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *