adelaparvu.com despre casa 130 mp Polonia, Designer Ana Serafin, Foto foto&mohito (5)

In Case, Design Interior

Interiorul primitor al unei case de 130 mp

Deși mulți oameni visează la un spațiu cât mai larg și aerisit în casa lor, de cele mai multe ori acest spațiu ajunge să fie ticsit cu obiecte ori, din contră, să rămână gol. De ce? Pentru că în lipsa unei experiențe a ceea ce înseamnă spațiu larg și aerist, fiecare om are altă percepție asupra dimensiunilor. O casă la curte de până în 150 mp este tot ce trebuie pentru o familie. Nu e nici prea mare, nici prea mică, poate fi bine organizată, ușor menținută curată și costurile pentru întreținere sub control. Și da, aceste case pot avea acel aer plăcut, relaxat, dar totodată familiar. Și ca să-ți exemplific despre ceea ce vorbesc, am ales să-ți prezint azi interiorul unei case poloneze de 130 de metri pătrați, amenajată de designerul Anaa Serafin, unde parterul are zona de zi deschisă, dar unde ambientul este unul primitor.

adelaparvu.com despre casa 130 mp Polonia, Designer Ana Serafin, Foto foto&mohito (8)

Într-o casă cu spații echilibrate obiectele sunt mai apropiate unele de altele. Da, nu mai există loc amplu între diferitele funcțiuni, ci se creează o legătură între ele. Aici, spre exemplu, încă de la intrarea în casă se poate observa livingul, sufrageria, iar ulterior, parcă ascunsă într-o nișă mai amplă bucătăria. Deși spațiul nu este unul foarte mare fiecare colț are un aer plăcut, piesele de mobilă sunt poziționate logic, într-o ordine firească a folosirii lor. Poate pentru unii par prea apropiate, dar pentru alții asta înseamnă că piesele de mobilă sunt pur și simplu la îndemâna familiei. În orice scenariu de viață reală, cum ar fi acela când vii de la cumpărături sau de la școală împreună cu cei mici, întotdeauna ai ceva de cărat, de la șacoșe la ghiozdane sau genți. Îți și poți închipui într-o asemenea casă cum ajungi, unde lași obiectele și cum te desfășori mai departe. Funcțiunile fiind grupate, e ușor și comod să așezi totul la locul lui și să păstrezi ordinea.

adelaparvu.com despre casa 130 mp Polonia, Designer Ana Serafin, Foto foto&mohito (1)

Deși în amenajarea de față sunt elemente din registre diferite de stil, combinația lor este una plăcută. De ce? Pentru că există o armonie cromatică, contraste de efect (nuanțe de lemn auriu, de coniac și albastru la nivelul pieselor mici), dar și prezența unor texturi odihnitoare. Amenajarea inspiră confort, nu ți-e teamă că poți sctrica sau murdări ceva și nici nu te împiedică nimic să atingi obiectele. Dacă zona de șemineu din living și cornișele, plintele sunt cu alură clasică, modul de iluminat cu spoturi, canapeaua sunt actuale.

adelaparvu.com despre casa 130 mp Polonia, Designer Ana Serafin, Foto foto&mohito (2)

În loc de perdele și draperii în living sunt alese doar ultimele, care subliniază înălțimea camerei, lăsând grădina din spatele casei la vedere prin ferestrele largi. Lumina naturală ajută foarte mult în a percepe spațiul ca fiind aerisit, chiar și atunci când dimensiunile lui nu sunt generoase. Apoi, ceea ce este pe suprafețe mai mari, cum e biblioteca, este tratat în nuanțe luminoase, deschise. Tot ce este culoare mai intensă e la nivelul privirii când stai așezat – canapea, comode din lemn, iar în rest câteva tablouri fac legătura dintre diversele zone, dar totodată sunt în vizor, privirea odihnindu-se când le întâlnește.

adelaparvu.com despre casa 130 mp Polonia, Designer Ana Serafin, Foto foto&mohito (3)

 

Zona de sufragerie, locul de luat masa, este marcat ca centrul de interese al parterului prin legătura pe care o face între livingul relaxant și bucătăria funcțională. Corpul de iluminat este ca un accent elegant, masa este solidă, prezentă finisată ca și mobila de bucătărie, în partea inferioară în aceeași nuanță cu cea fronturilor dulapurilor și cu un blat din lemn similar celor din zona de gătit. Scaunele sunt accente de culoare, moderne, cu picioare similare blatului.

adelaparvu.com despre casa 130 mp Polonia, Designer Ana Serafin, Foto foto&mohito (4)

Bucătăria, la rândul ei, are majoritatea electrocasnicelor mari ascunse privirii dinspre living și sufragerie. Și da, este evident că a fost realizată la comandă pe dimensiunile existente aici. La vedere este un dulap suspendat care înglobează hota, iar faianța este discretă și prezentă doar unde este nevoie. În rest, totul e grupat într-un ansamblu generos de mobilă pe partea opusă, cu frigiderul înspre sufragerie pentru a putea fi repede și ușor accesat.

adelaparvu.com despre casa 130 mp Polonia, Designer Ana Serafin, Foto foto&mohito (6)

adelaparvu.com despre casa 130 mp Polonia, Designer Ana Serafin, Foto foto&mohito (7)

Pardoseala este și ea frumos montată și combinată la parter. Dacă în zonele mai sensibile s-au ales plăci decorative din ciment, care formează un covor ce pare să traverseze bucătăria și holul de la intrare, mai departe un parchet din lemn masiv cu lamele late este montat astfel încât să direcționeze privirea către living, conferind senzația că spațiul este mai generos, mai larg. O casă plăcută, unde totul este gândit pentru confortul de zi cu zi al unei familii. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa 130 mp Polonia, Designer Ana Serafin, Foto foto&mohito (5)

adelaparvu.com despre casa 130 mp Polonia, Designer Ana Serafin, Foto foto&mohito (9)

adelaparvu.com despre casa 130 mp Polonia, Designer Ana Serafin, Foto foto&mohito (10)

adelaparvu.com despre casa 130 mp Polonia, Designer Ana Serafin, Foto foto&mohito (11)Foto: foto&mohito via Anna Serafin

9 raspunsuri pentru Interiorul primitor al unei case de 130 mp

 1. Oana spune:

  Mulțumim pentru toate articolele din care ne inspiram.Vad in multe locuinte scaune asemanatoare cu cele albastre, știți de unde se pot achizitiona?

 2. Camelia spune:

  Multumesc foarte mult pentru ideii.Momentan incerc sa-mi amenajez livingul😥. Vad in imagine o canapea gen big sofa, daca nu ma insel. Unde o pot gasi? Multumesc.

 3. Mic Ioana spune:

  Este intradevar o casa primitoare. Asa mi-as dori sa arate si casa mea de 130 mp pe care tocmai am cumparat-o. E la stadiul semifinisat, pot sa fac ce vreau in ea. Din pacate bugetul meu este unul redus si nu am atata simt estetic pentru a o face macar sa semene cu aceasta. Ce ma sfatuiesti? Crezi ca pot cu un buget de 25-30.000 euro sa o aduc macar aproape de ce vad in poze? Trebuie sa angajez un designer, macar pentru parter? Multumesc.

 4. Laura spune:

  Este o casa foarte frumos amenajata,multumim de postare.
  Ma puteti ajuta, va rog , cu o sursa pentru faianta de bucatarie?

 5. Lucia Bonchis spune:

  Doamne ,cat imi place !
  Si eu voi dori intr-o zi sfaturi pentru a amenaja .
  Va multumesc @

 6. Lizuca spune:

  Buna, Adela! Oare parchetul de unde a fost achizitionat? Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *