adelaparvu.com despre casa de vacanta, stil rustic mediteranean, designer Teresa Asensio, Foto Jordi Canosa (6)

In Case, Design Interior

Și-a dorit o casă cu terasă

După ce ai experiența locuirii într-o casă plăcută cu grădină, cu siguranță te gândești ce frumos ți-ai putea petrece timpul având o proprietate unde să te bucuri de aer și lumină. Așa a pățit și Teresa, care după o vacanță la Sitges, un oraș de coastă la sud de Barcelona, s-a îndrăgostit de locurile cu vegetație și briza mării. A căutat un loc pentru familia ei, dar unul care să aibă neapărat grădină sau terasă. Și a găsit o casă mică de circa 120 de mp care avea o curte de circa 100 mp, perfectă pentru terasa la care a visat dintotdeauna. Iar Teresa este un om care știe că visurile se îndeplinesc, căci și în viața profesională a făcut o schimbare radicală. În urmă cu mai bine de zece ani a abandonat ideea de a fi angajat și s-a aventurat în a-și deschide propriu magazin cu mobilă și obiecte recuperate în Mercantic piața de antichități și obiecte vintage din Barcelona. A ajuns acum să-și decoreze locuința din oraș și casa de vacanță cu obiectele din propriul boutique. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre casa de vacanta, stil rustic mediteranean, designer Teresa Asensio, Foto Jordi Canosa (3)

adelaparvu.com despre casa de vacanta, stil rustic mediteranean, designer Teresa Asensio, Foto Jordi Canosa (14)

Contează foarte mult să știi ce-ți dorești pentru că numai după ce visul tău e conturat poți identifica mai bine și mai repede oportunitățile pentru a ți-l îndeplini. Teresa a fost pe fază de fiecare dată pentru că știa exact ce-și dorește, fără să se întrebe cum va face acest lucru, însă a vorbit despre visurile ei, nu i-a fost frică să le enunțe cu voce tare și să povestească despre ele chiar și celor necunoscuți. Astfel că, în magazinul ei a intrat un client și spunându-i cât de mult i-a plăcut la Sitges în vacanță și cum și-ar dori să găsească o casă unde să poată amenaja o terasă frumoasă, un loc de stat cu familia la masă, în aer liber, acesta i-a făcut legătura cu persoana potrivită. Așa a găsit și casa modestă ca și dimensiuni, dar cu locul exterior numai bun pentru a-și îndeplini visul.

adelaparvu.com despre casa de vacanta, stil rustic mediteranean, designer Teresa Asensio, Foto Jordi Canosa (9)

adelaparvu.com despre casa de vacanta, stil rustic mediteranean, designer Teresa Asensio, Foto Jordi Canosa (2)

Casa pe care a găsit-o nu a mai modificat-o, ci doar a reîmprospătat-o cu vopsea albă la interior. A debarasat ferestrele de perdele și a lăsat doar draperii și storuri în living pentru a se bucura de mai multă lumină și a adus obiecte din propriul magazin, de la canapele la decorațiuni. A creionat fiecare colțișor cu lucruri dragi ei, piese recuperate, țesături de in, lămpi cu abajururi textile și împletite, rame foto din lemn cu aspect antichizat, bucăți de obloane vechi. Și da, a adăugat și un strop de culoare prin pernele fantezie, prin mobila din camera copiilor. S-a concentrat pe decorare mai mult decât pe schimbat finisaje și a ajuns să aibă ambientul pe care și-l dorea. Inclusiv la terasă a ales soluții simple, dar de efect cum ar fi mascarea gardului și acoperișul pergolei cu rogojini pentru ca lumina și vântul să treacă prin ele, dar să existe și senzația de intimitate. Visul ei a prins viață și nimic nu contează pe lumea asta mai mult decât să găsești motive de bucurie, motive să oferi clipe de neuitat celor dragi, motive să simți că viața merită trăită. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa de vacanta, stil rustic mediteranean, designer Teresa Asensio, Foto Jordi Canosa (5)

adelaparvu.com despre casa de vacanta, stil rustic mediteranean, designer Teresa Asensio, Foto Jordi Canosa (6)

adelaparvu.com despre casa de vacanta, stil rustic mediteranean, designer Teresa Asensio, Foto Jordi Canosa (11)

adelaparvu.com despre casa de vacanta, stil rustic mediteranean, designer Teresa Asensio, Foto Jordi Canosa (7)

adelaparvu.com despre casa de vacanta, stil rustic mediteranean, designer Teresa Asensio, Foto Jordi Canosa (10)

adelaparvu.com despre casa de vacanta, stil rustic mediteranean, designer Teresa Asensio, Foto Jordi Canosa (8)

adelaparvu.com despre casa de vacanta, stil rustic mediteranean, designer Teresa Asensio, Foto Jordi Canosa (1)Foto: Jordi Canosa/ ElMueble

5 raspunsuri pentru Și-a dorit o casă cu terasă

 1. stefana spune:

  foarte frumos…ma inspira si pe mine…

 2. Lore spune:

  Arata foarte bine, si in interior si in exterior 🙂

 3. Ionela Andrei spune:

  Superb! Sunt in cautare de inspiratie pentru amenajarea casei si chiar mi-au placut unele idei de aici.

 4. Ana spune:

  Adela, unde gasim storuri ca cele din imagini, dar la preturi decente 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *