KIKA
adelaparvu.com
recomandă kika.ro
KIKA
DUPĂ REAMENAJARE, locul funcțiunilor a fost modificat. Astfel, biroul a fost situat de partea opusă a patului și după el este configurat dulapul de depozitare. Astfel fereastra este mai puțin obturată ceea ce face ca încăperea să pară mai aerisită și mai largă decât inițial.

In DIY/ Inainte si dupa

Redecorarea camerei unui băiat adolescent

Vine o vreme când, copilul, clar nu se mai simte bine în camera lui și își dorește ca aceasta să fie renovată și personalizată conform gusturilor lui. Ce faci ca părinte în această situație? Decizi tu ce și cum? Nu! Dacă te hotărăști să apelezi la un designer de interior, cel mai indicat este ca discuțiile să aibă loc direct între adolescent și designer. Asta nu ține doar de înțelegerea nevoilor lui din partea designerului, dar este și un prim exercițiu pentru copil pentru a-și exersa diverse abilități de la comunicare la asumarea propriilor alegeri, dar de asemenea este și o perioadă excelentă în care se poate investiga și descoperi ca om. Din postura de părinte implicarea este, mai degrabă, financiară și nu e deloc una mică, chiar este vorba despre amenajarea unei camere de tineret. Și ca să vezi exact despre ce vorbesc, am ales să-ți prezint azi proiectul de reamenajare al designerului Iza Szewc pentru o cameră de circa 12 metri pătrați, ce aparține unui tânăr de 17 ani, un băiat care s-a trezit că biroul lui este mic, că ambientul nu este suficient bine de organizat și mai ales arătos pentru a-și invita prietenii la el în cameră.

DUPĂ REAMENAJARE, spațiul lung și îngust al camerei a fost mai bine exploatat. Finisajul pardoselii, precum și ușa interioară au fost păstrate, la fel ca și dispoziția prizelor. Noul mobilier a fost realizat pe comandă, după proiectul designerului, pentru a fi mai bine încadrat în cameră.

DUPĂ REAMENAJARE, spațiul lung și îngust al camerei a fost mai bine exploatat. Finisajul pardoselii, precum și ușa interioară au fost păstrate, la fel ca și dispoziția prizelor. Noul mobilier a fost realizat pe comandă, după proiectul designerului, pentru a fi mai bine încadrat în cameră. Piesele care încadrează patul nu au mânere, tocmai pentru a avea un aspect cât mai curat, ordonat.

ÎNAINTE DE AMENAJARE, camera părea dezordonată pentru că avea un mobilier cu multe rafturi deschise și de înplțime joasă. Patul a fost păstrat, dar el a fost reîncadrat de mobilierul nou realizat pe comandă.

ÎNAINTE DE AMENAJARE, camera părea dezordonată pentru că avea un mobilier cu multe rafturi deschise și de înălțime joasă (deci camera era fragmentat și pe verticală). Patul a fost păstrat, dar el a fost reîncadrat de mobilierul nou realizat pe comandă.

DUPĂ REAMENAJARE, locul funcțiunilor a fost modificat. Astfel, biroul a fost situat de partea opusă a patului și după el este configurat dulapul de depozitare. Astfel fereastra este mai puțin obturată ceea ce face ca încăperea să pară mai aerisită și mai largă decât inițial.

DUPĂ REAMENAJARE, locul funcțiunilor a fost modificat. Astfel, biroul a fost situat de partea opusă a patului și după el este configurat dulapul de depozitare. Astfel fereastra este mai puțin obturată ceea ce face ca încăperea să pară mai aerisită și mai largă decât inițial. Încadrarea patului cu mobilier oferă locuri suplimentare de depozitare, dar cele mai multe dintre corpuri sunt închise. Pentru ca spațiul să se simtă mai generos, designerul a renunțat la covor, mai ales că parchetul arată bine.

ÎNAINTE DE AMENAJARE, zona din fața ferestrei era destul de aglomerată, iar biroul subdimensionat pentru nevoile băiatului. De asemenea, locurile necesare pentru depozitarea rechizitelor și manualelor aproape inexistente. Pe perete alăturarea posterelor, hărții și a altor afișe mici dădea impresia de dezordine, nefiind legate vizual între ele.

ÎNAINTE DE AMENAJARE, zona din fața ferestrei era destul de aglomerată, iar biroul subdimensionat pentru nevoile băiatului. De asemenea, locurile necesare pentru depozitarea rechizitelor și manualelor aproape inexistente. Pe perete alăturarea posterelor, hărții și a altor afișe mici dădea impresia de dezordine, nefiind legate vizual între ele. De asemenea, modul de îmbrăcare al patului contează mult în aspectul general al unei camere, mai ales pentru un adolescent.

DUPĂ REAMENAJARE, locul de birou este foarte bine organizat, cu sertare în care lucrurile pot fi ținute în ordine, dar și locul hărții este excelent aici. Pentru stimularea atenției, necesară în zona de studiu, dar și pentru un efect de luminozitate, designerul a prevăzut ca peretele din zonă să fie zugrăvit în galben, punctând astfel locul de birou.

DUPĂ REAMENAJARE, locul de birou este foarte bine organizat, cu sertare în care lucrurile pot fi ținute în ordine, dar și locul hărții este excelent aici. Pentru stimularea atenției, necesară în zona de studiu, dar și pentru un efect de luminozitate, designerul a prevăzut ca peretele din zonă să fie zugrăvit în galben, punctând astfel locul de birou.

ÎNAINTE DE REAMENAJARE, toată zona de depozitare era grupată pe o singură parte, ceea ce dădea impresia de spațiu încărcat. În plus, bibliteca era la nivel diferit față de dulap, iar dulapul mai scund decât fereastra, practic o scară supărătoare vizual. La asta se adăugă și nuanțele închise pe care se vede foarte ușor praful.

ÎNAINTE DE REAMENAJARE, toată zona de depozitare era grupată pe o singură parte, ceea ce dădea impresia de spațiu încărcat. În plus, bibliteca era la nivel diferit față de dulap, iar dulapul mai scund decât fereastra, practic o scară supărătoare vizual. La asta se adăugă și nuanțele închise pe care se vede foarte ușor praful.

DUPĂ AMENAJARE, spațiul de depozitare este mult mai compact. Dulapul până în plafon nu fragmentează spațiul. În plus, în locul vechii perdele s-au montat storuri direct pe ferestre, așa că toată zona disponibilă pentru depozitare a fost folosită la maximum, fără să mai existe probleme în privința galeriei.

DUPĂ AMENAJARE, spațiul de depozitare este mult mai compact. Dulapul până în plafon nu fragmentează spațiul. În plus, în locul vechii perdele s-au montat storuri direct pe ferestre, așa că toată zona disponibilă pentru depozitare a fost folosită la maximum, fără să mai existe probleme în privința galeriei. Locul de birou este frumos legat de zona de dulap cu riflaje la nivelul plafonului, care par a se continua cu cele care închid în lateral masa.

DUPĂ AMENAJARE, în dreptul patului peretele a fost vopsit cu șabloane pentru a da un aspect mai dinamic, dar și pentru a oferi senația de spătar, astfel ca pe timpul zilei patul să arate ca o canapea. Mobila a fost realizată pe comandă, decorațiunile textile, corpurile de iluminat și scaunul nou achiziționate, ca și storurile. Reamenajarea, fără manopera necesară vospirii camerei a costat circa 3600 de euro, cost care include și proiectul designerului. Cea mai mare parte a sumei a fost cheltuită pentru noul mobilier. Sper să te inspire și pe tine!

DUPĂ AMENAJARE, în dreptul patului, peretele a fost vopsit cu șabloane pentru a da un aspect mai dinamic, dar și pentru a oferi senația de spătar, astfel ca pe timpul zilei patul să arate ca o canapea. Mobila a fost realizată pe comandă, decorațiunile textile, corpurile de iluminat și scaunul nou achiziționate, ca și storurile. Reamenajarea, fără manopera necesară vospirii camerei a costat circa 3600 de euro, cost care include și proiectul designerului. Cea mai mare parte a sumei a fost cheltuită pentru noul mobilier. Sper să te inspire și pe tine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *