adelaparvu.com despre debarasare mobila si moloz (3)

In Cum sa...

Cum scapi de mobila veche și molozul de la renovare?

Una dintre primele și cele mai importante etape în renovarea unei locuințe este debarasarea de lucrurile de vechi, de la debarasarea mobiliei vechi la cea a finisajelor nedorite. Da, este foarte ușor să dai cu barosul, să spargi totul, dar ce faci cu resturile care-ți ocupă spațiul și meșterii nu se pot apuca de treabă? Este unul dintre acele momente în care majoritatea oamenilor, care pornesc singuri în aventura reamenajării casei, se trezesc în dilemă pentru că nu sunt pregătiți. Și eu împreună cu colegii mei de la birou ne-am confrutat cu această problemă, mai ales când firmele de construcții angajate de către clienții noștri au precizat că nu asigură și acest serviciu de debarasare. Am făcut o cercetare de piață și am să-ți spun cum să procedezi, dar și la cine poți apela, așa cum am făcut noi.

adelaparvu.com despre debarasare mobila si moloz (2)
Cu siguranță nu te-ai fi gîndit că firmele specializate în mutări de mobilă pot fi și cele care să-ți asigure servicii de debarasare mobilier și debarasare moloz. Sunt însă câteva lucruri bine de știut: debarasarea trebuie să o programezi, să-ți iei în calcul cel puțin trei zile înainte de a înălura mobila veche și finisajele vechi. De ce? Pentru că există o întreagă procedură.
1.Primul pas este să trimiți pe mail sau pe WhatsApp o cerere de ofertă însoțită de poze cu mobila veche și să precizezi adresa și etajul. Aceste lucruri contează pentru că orașele noastre sunt aglometate, iar ora pentru debarasare trebuie programată și în funcție de posibilitățile de parcare ale unui autovehicul mare, necesarul de utilaje (poate e nevoie de scripeți), dar și pentru a estima numărul de persoane necesar debarasării (în funcție de etaj și în funcție de volumul obiectelor).
Cum faci cererea de ofertă? Spui pe scurt și la obiect ce ai nevoie și ce te interesează și îți scriu asta pentru că mulți oameni nu știu să formuleze o cerere. Dacă cererea nu e bine formulată se pierde timp, iar firma de mutări nu poate da repede o ofertă de preț pentru debarasare. Spre exemplu, ai putea scrie așa: „Bună ziua! Aș dori să știu dacă puteți să debarasați 3 șifonere, o bucătărie veche cu tot cu electrocasnice, două paturi și saltele lor, plus 50 saci moloz și 3 usi interioare în zilele x, între orele x-y. Aș dori să dezmembrați dvs și mobila, ușile, electrocasnicele (nu te apuca să desfaci tu mobila sau dotările, dacă nu te pricepi). Adresa este x, etajul este y. Vă trimit și pozele cu aceste obiecte. Aștept oferta dvs.”

Nu vă așteptați să-i găsiți la telefon exact când aveți nevoie pe cei care se ocupă de debarasare mobilă. De ce? Pentru că sunt cu siguranță cu mobila în spinare. De aceea cel mai bine este să le scrieți. O să vă răspundă fie în câteva ore, fie a doua zi.

Nu vă așteptați să-i găsiți la telefon pe cei specializați în debarasări exact când aveți nevoie. De ce? Pentru că sunt probabil cu mobila în spinare. De aceea cel mai bine este să le scrieți și să cereți clar ceea ce vă doriți. O să vă răspundă fie în câteva ore, fie a doua zi.

2.Al doilea pas este să aștepți oferta de preț. Prețurile nu sunt fixe, ci se calculează în funcție de volumul obiectelor, etajul de la care trebuie transportate și adresa (loc de parcare aproape sau departe, situații speciale – vezi video aici). Există firme, care iau în calcul starea mobiliei vechi – dacă aceasta mai poate fi folosită sau donată, plătești taxa de debarasare la un mai preț mic.

adelaparvu.com despre debarasare mobila si moloz (3)

3.Al treilea pas este să te pregătești pentru debarasare. În primul rând, să nu depozitezi lucruri foarte grele în saci de plastic sau să umpli sacii fără ca ei să poată fi ridicați. Spre exemplu, molozul e bine să fie depozitat în saci mai rezistenți, dar sacii să fie umpluți cam o treime sau cel mult jumătate, astfel ca ei să poată fi transportați. Dacă nu te pricepi să dezmembrezi mobila veche sau obiectele sanitare, nu o face! Cei de la firmele de debarasare știu să facă acest lucru și îl fac în mod profesionist. Apoi, un alt pas important este să anunți administrația blocului sau să vorbești cu vecinii pentru ca accesul în bloc și debarasarea să fie rapid făcute, deci să nu existe reclamații vizavi de folosirea liftului, de vecini care închid mereu ușa de la intrarea în bloc etc. De asemenea, să fii pregătit să cureți ori să apelezi la omul de serviciu pentru a lăsa în urma debarasării spațiile comune ale blocului curate (hol, lift, intrare bloc). Atâta timp cât molozul este în saci noi, fără găuri, cu o greutate accesibilă unui om, nici liftul nu are cum să sufere defecțiuni, mai ales că firmele de debarasări protejează suprafața pardoselii liftului.

Dacă cărți, în general obiect emici, care cântăresc greu, nu le depozita în cutii mari sau în saci umpluți până a refuz. Fiecare colet ar trebui să poată fi ridicat de către un singur om. Dacî tu nu poți ridca cutia sau sacul, nici cei de la firma specializată nu vor putea și se pierde timp prețios.

Dacă cărți, în general obiecte mici, care cântăresc greu, nu le depozita în cutii mari sau în saci umpluți până a refuz. Fiecare colet ar trebui să poată fi ridicat de către un singur om. Dacă tu nu poți ridica cutia sau sacul, nici cei de la firma specializată nu vor putea și se pierde timp prețios.

Pe cine recomand? Sunt multe firme și fiecare poate apela la cine dorește, dar sunt două firme mari care pot asigura servicii mai complete, decât alte firme și care activează în mai multe orașe din țară. Au inclusiv servicii pentru depozitarea temporară a mobilierului și altor bunuri.

Move Out, site www.moveout.ro, telefon cu whatsapp 0734.394.001, email contact@moveout.ro

SprintMove, site www.sprintmove.ro, tel 0733.832.111 cu whatsapp, email office@sprintmove.ro

Sper să-ți prindă bine informațiile acestea!

Foto: via MoveOut

11 raspunsuri pentru Cum scapi de mobila veche și molozul de la renovare?

  1. Mihaela spune:

    Multumesc,super informatii!

  2. Camelia spune:

    Multumesc! Informatii valoaroase!!

  3. Stela spune:

    Multumesc. Nu stiu daca lucreaza si in Timisoara?

  4. Manuela spune:

    De un real folos informatiile! Multumim!

  5. Luminita spune:

    Multumesc !Daca functioneaza mi s-a rezolvat o mare problema .

  6. Claudia spune:

    Dar cu mobila de la bunici veche dar din lemn si in stare buna ce s ar putea face?

  7. Ana spune:

    Buna Adela,

    Am mostenit de la bunici, mobila veche, din lemn masiv, in stare buna, si as dori sa stiu daca in Bucuresti exista firme care achizitioneaza asa ceva. Daca imi poti face o reomandare.
    Multumesc.

  8. Ionut spune:

    Accesați link pentru debarasare mobila http://www.debarasaremobilaveche.com

  9. Costel spune:

    Multumesc pentru informatiile comunicate. Sunt valoroase. Keep doing it 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *