adelaparvu.com despre amenajare casa 144 mp Bucuresti, design interior Next Interior, Foto Andreea Dobrescu Photography (7)

In Case, Design Interior, Romania Mea

Casă de 144 mp, din București, amenajată pentru familie

Când ajungi să ai propria familie îți dorești tot ceea ce este mai bun pentru ea și printre priorități cu sigurnață se numără și amenajarea locuinței. Însă când ai multe responsabilități, oricât de multe ai ști despre familia ta, este greu să amenajezi pe cont propriu casa. Am ales să-ți prezint azi casa unei familii din București, a unui cuplu tânăr de părinți, care au două fetițe gemene în vârstă de 10 ani. Proprietarii și-au dorit ca locuința de 144 metri pătrați, organizată pe două niveluri (parter și etaj) să fie amenajată actual, cu o sufragerie primitoare, o masă generoasă pentru oaspeți și neapărat un loc pentru vinuri. De asemenea, zona de zi de la parter, una deschisă, le punea probleme vizavi de amplasarea mobilierului. Casa nou construită, conform proiectului semnat de către un arhitect, a fost ulterior amenajată cu ajutorul specialiștilor de la biroul Next Interior din București la care au apelat tinerii părinți. Rezultatul este conform așteptărilor proprietarilor, dar și un exemplu ambient echilibrat și unitar. Dar hai să afli mai multe, nu înainte de a vedea și planurile.

adelaparvu.com despre amenajare casa 144 mp Bucuresti, design interior Next Interior, Foto Andreea Dobrescu Photography (5)

Intrarea în casă coincide cu cea în zona de zi, unde funcțiunile comunică deschis între ele. Acest aspect, al intrării fără hol,  a fost una dintre dilemele proprietarilor, care nu știau cum să amenajeze acest spațiu, astfel ca totul să fie ordonat, dar și aspectuos din punct de vedere vizual. Arhitecții de interior de la Next Interior au prevăzut ca zona de cuier să fie sub scara interioară, separată cu o ușă. De asemenea, finisajele sunt unitare peste tot, parchet pentru pardoseală și zugrăveli în tonuri de griuri pentru pereți.

adelaparvu.com despre amenajare casa 144 mp Bucuresti, design interior Next Interior (1)

Arhitecții de interior de la Next Interior au colaborat foarte bine cu arhitectul care a făcut proiectul casei, ca atare, modificările au fost mici, dar de bun augur pentru familie. Spre exemplu, pe lângă spațiul de depozitare de sub scara interioară, la parter, s-a prevăzut ca televizorul să fie suspendat între living și sufragerie, iar la etaj s-a mrit golul între baia matrimonială și dressing. În rest, totul a fost optimizat printr-o mobilare bine gândită.

 

adelaparvu.com despre amenajare casa 144 mp Bucuresti, design interior Next Interior (2)

adelaparvu.com despre amenajare casa 144 mp Bucuresti, design interior Next Interior, Foto Andreea Dobrescu Photography (3)

Bucătăria este organizată în formă de U cu o mobilă realizată pe comandă, conform proiectului arhitecților idede interior. În zona ferestrei, pentru a camufla tâmplăria gri antracit, dar și pentru a încadra mai bine combina side-by-side, arhitecții au prevăzut un mobilier închis la culoare (similar tâmplăriei) și placarea peretelui cu același tip de material lucios, care reflectă lumina artificială și care dă senzația de profunzime.

adelaparvu.com despre amenajare casa 144 mp Bucuresti, design interior Next Interior, Foto Andreea Dobrescu Photography (2)

Mobilierul bucătăriei este gândit cu mânere frezate pentru un aspect ordonat. În zona blatului, ce include chiuveta, există o piesă de tip bar, mai înaltă. Aceasta asigură o nouă funcție, cea de bar, înspre sufragerie, dar și vizibilitate minimă dinspre sufragerie asupra suprafeței blatului. În partea superioară, mobila este colorată și jucată ca și corpuri pentru a face legătura vizual mai bine către sufragerie și living.

adelaparvu.com despre amenajare casa 144 mp Bucuresti, design interior Next Interior, Foto Andreea Dobrescu Photography (4)

Parterul casei este amenajat unitar în tonuri de griuri și accente de galben, care se regăsesc atât în ansamblul mobilierului, cât și al decorațiunilor. Înspre sufragerie, bucătăria este mascată în partea inferioară de un corp cu rol de bar, care este sprijinit pe picioare din sticlă pentru un efect de spațiu mai mare, dar și senzația că mobilierul plutește.

adelaparvu.com despre amenajare casa 144 mp Bucuresti, design interior Next Interior, Foto Andreea Dobrescu Photography (6)

Spațiul lung și îngust al zonei de zi este bine exploatat pentru amplasarea unei mese generoase, mult dorită de către proprietari. Însă dilema cea mai mare era în privința amplasării televizorului. Acesta se dorea vizibil din toate funcțiunile spațiile de zi, așa că arhitecții de interior de la Next Interior l-au prevăzut pe un suport suspendat și rotativ între sufragerie și zona de canapea.

adelaparvu.com despre amenajare casa 144 mp Bucuresti, design interior Next Interior, Foto Andreea Dobrescu Photography (7)

Pe peretele din spatele canapelei modulare, pereții sunt placați cu același material și cu același model folosit în zona blatului de bucătărie (plăci ceramice subțiri). Separarea față de scara interioară este realizată prin intermediul unor riflaje, care maschează zona plină a scării, dar care se leagă și cu stâlpul finisat în aceeași nuanță.

adelaparvu.com despre amenajare casa 144 mp Bucuresti, design interior Next Interior, Foto Andreea Dobrescu Photography (8)

Proprietarul casei este pasionat de vinuri, ca atare la baza scării interioare, arhitecții de la Next Interior au prevăzut o zonă de expunere a sticlelor, evidențiată și prin iluminat, dar și printr-un finisaj diferit al pereților.

adelaparvu.com despre amenajare casa 144 mp Bucuresti, design interior Next Interior, Foto Andreea Dobrescu Photography (15)

Dormitorul matrimonial este amenajat actual, cu placări asimetrice, un contrast de culoare și textură care aduce un plus de extravangață, dar făce ca spațiul să fie aerisit, odihnitor. Iluminatul este gândit și el mai complex, astfel încât pe timoul serii să fie posibile variate scenarii de lumină.

adelaparvu.com despre amenajare casa 144 mp Bucuresti, design interior Next Interior, Foto Andreea Dobrescu Photography (16)

Patul prevăzut în dormitorul matrimonial are o formă simplă, actuală și este tapițat pentru un plus de confort, iar la nivelul pardoselii, covorul este așezat asimetric, în relație cu placarea pereților.

adelaparvu.com despre amenajare casa 144 mp Bucuresti, design interior Next Interior, Foto Andreea Dobrescu Photography (17)

Din dormitorul matrimonial se accede direct către baie și din aceasta către dressing. Pentru un plus de extravaganță, dar și lumină naturală, baia este la vedere prin panourile de sticlă. Pe suprafețele pereților din baie s-a prevăzut tencuială decorativă cu aspect de beton, sigura zonă placată cu plăci ceramice fiind cabina de duș.

adelaparvu.com despre amenajare casa 144 mp Bucuresti, design interior Next Interior, Foto Andreea Dobrescu Photography (18)

Ceea ce este ferit privirii dinspre dormitor este zona vasului de toaletă, care beneficiază de intimitate prin modul de compartimentare. Practic se află după cabina de duș.

adelaparvu.com despre amenajare casa 144 mp Bucuresti, design interior Next Interior, Foto Andreea Dobrescu Photography (13)

Fetițele gemene și-au dorit o cameră împreună, așa că aici arhitecții au ținut cont de vârsta și preocupările lor (10 ani) pentru a adapta puțin paleta cromatică, dar și funcțiunile. Astfel, pe lângă tonurile de griuri și accentele de galben, au fist inserate tonuri de roz prăfuit pentru a da o notă feminină amenajării.

adelaparvu.com despre amenajare casa 144 mp Bucuresti, design interior Next Interior, Foto Andreea Dobrescu Photography (9)

Paturile sunt situate unul în continuarea celuilalt, practic o singură structură prevăzută cu sertare în partea de jos și cu elemente cu rol decorativ care să sugereze o căsuță.

adelaparvu.com despre amenajare casa 144 mp Bucuresti, design interior Next Interior, Foto Andreea Dobrescu Photography (10)

Ideea de căsuță a fost dusă mai departe și prin modelul dulapului, realizat sugestiv prin combinația de materiale. Mobilarea s-a făcut în așa fel încât centrul camerei să fie cât mai liber pentru joacă, așa că nu întâmplător și oglinda din ansamblul dulapurilor este amplasată pe mijloc.

adelaparvu.com despre amenajare casa 144 mp Bucuresti, design interior Next Interior, Foto Andreea Dobrescu Photography (12)

Locul de birou este gândit la comun pentru cele două surori gemene cu un sigur blat, iar mobila de pe acest perete are doar un raft de expunere pentru ca ordinea să fie cât mai bine păstrată. De asemenea, la nivelul culorilor, unul dintre copuri este gri închis pentru a echilibra prezența ușii în nuanță similară.

adelaparvu.com despre amenajare casa 144 mp Bucuresti, design interior Next Interior, Foto Andreea Dobrescu Photography (14)

Baia surorilor gemene este tratată elegant și feminin, dar totodată atemporal, grație finisajelor cu aspect de marmură și a obiectelor sanitare cu forme rotunjite. Este o baie care va fi pe placul fetelor și al familiei, indiferent de perioadă și vârstă, de aceea arhitecții au propus amenajarea cât mai simplă și elegantă.

adelaparvu.com despre amenajare casa 144 mp Bucuresti, design interior Next Interior, Foto Andreea Dobrescu Photography (1)

Amenajarea casei a durat câteva luni bune de zile, circa șapte lui, lucrările fiind suprapuse și cu cele de construcție efectivă a locuinței. Bugetul pentru amenajarea interioară a fost inițial stabilit la circa 60.000 de euro, dar s-a ajuns la circa 100.000 de euro, având în vedere că multe piese sunt realizate pe comandă, iar montajul a necesitat o atenție sporită, deci totul făcut cu migală. Ambientul rezultat este unul armonios, coerent, funcțional și fără îndoială că va rezista în timp. Așa că dacă ți-a plăcut această amenajare, îi poți contacta pe arhitecții de interior de la Next Interior pe adresa lor de mail AICI LA CONTACT. Sper să te inspire și pe tine ideile din această lucrare!

Foto: Andreea Dobrescu Photography

 

 

18 raspunsuri pentru Casă de 144 mp, din București, amenajată pentru familie

 1. Raluca spune:

  Bună Adela! De unde sunt achiziționate scaunele din bucătărie? Mulțumesc frumos!

 2. Veronica spune:

  Buna,Adela Dacă ar trebui să achiztionezi acum o locuinta,ce ai alege una construită înainte de 1989,după 1989 sau cele construite acum?Multumesc!

  • Adela Parvu spune:

   Sunt mult mai multe criterii de care aș ține cont, nu doar anul construcției. M-ar interesa arhitectura, modul de compartimentare, zona, evident și rezistența locuinței. Și bineînțeles aș ține cont de bugetul meu și al familiei mele.

   • Veronica spune:

    Multumesc!

   • Ady spune:

    Se pot ocupa designerii de interior de fatada casei si curti, sau trebuie sa fie un individ cu specializare in arhitectura peisagistica?

    De asemenea, cam de la ce pret incepe m2 pentru asa ceva?

    • Adela Parvu spune:

     Bună Ady! Da, sunt „indivizi” separați 🙂 Un designer de interior nu se ocupă de fațada casei și nici de grădină, așa cum, spre exemplu un dentist nu se ocupă de problemele dermatologice. Pentru fațade ai nevoie de un arhitect, iar pentru grădină ai nevoie de un peisagist. Se poate întâmpla să dai de un arhitect peisagist, care te-ar putea ajuta pentru ambele situații.

 3. Paleu Mihaela spune:

  Una dintre cele mai frumoase amenajări pe care ni le-ai trimis.
  Felicitări!
  Mulțumesc!

 4. Incze Eva spune:

  bine proiectat bine executat-frumos, cu gust
  Dna Adela lipsiti de la „Visuri la cheie”

 5. Bogdan spune:

  Buna Adela,

  Imi poti spune te rog de unde pot cumpara spoturile cu sina prezentate in amenajare. Sau ceva similar daca nu se cunoaste marca/modelul exact.

  Multumesc mult!

 6. Monica spune:

  Buna Adela,

  Imi poti spune te rog de unde sunt achizitionate riflajele?
  Multumesc frumos!

  • Adela Parvu spune:

   Bună Monica! Riflajele nu se achiziționează, ci se fac pe comandă. De regulă, ele sunt executate de către firmele care produc mobilier.

   • Marian spune:

    Buna Adela, M-am mutat de curand intr-o casa noua si as avea nevoie de ceva indicatii pentru amenajarea interioara. V-am urmarit in emisiunea Visuri la cheie si mi-au placut amenajarile. Sunt din Ploiesti. Cum as putea beneficia de sfaturile tale? Vreau sa fie o casa vie!!!Este adevarat ca acum nici bugetul bu este prea mare, dar sfaturile ar fi bune pe termen lung. Multumesc

 7. Paula spune:

  buna seara, de unde ati procurat balustrada?Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *