adelaparvu.com despre penthouse anii 60 Mark English Architects Design interior Gary Hutton Foto Matthew Millman (3)

In apartamente, Design Interior

Penthouse in stilul anilor 60, cu un living rotund

Mi-a plăcut soluția de amenajare a acestui generos apartament, de fapt un penthouse. Ideea de ambientare a pornit de la dorința proprietarilor de a se simți ca în vacanță. Da, e ciudat, dar sunt mulți oameni care visează să reproducă, într-un fel sau altul, în propria locuință imaginea unui hotel luxos. De ce? Pentru totul este comod amenajat și pentru că, fie că-și dau seama sau nu, vacanțele le aduc aminte de momentele frumoase de cuplu. În ziua de azi oamenii, care muncesc mult, trăiesc cu adevărat în vacanțe, când se deconectează total de viața cotidiană, afaceri și carieră și când au timp unul pentru celălalt. Știu, e trist, dar n-are sens să mai negăm asta. Revenind la amenajarea noastră, m-a surprins cât de ingenioasă a fost soluția de a oferi impresia unui living rotund prin prezența unui perete semicircular, completat de o scafă și un covor ce reproduc forma cercului.

adelaparvu.com despre penthouse anii 60 Mark English Architects Design interior Gary Hutton Foto Matthew Millman (3)

adelaparvu.com despre penthouse anii 60 Mark English Architects Design interior Gary Hutton Foto Matthew Millman (2)

Dar oricât de simplu ar părea totul, amenajarea locuinței a presupus desființarea tuturor pereților de separare și retrasarea instalațiilor. Totul pentru a orienta vederea către magnifica panorama asupra podului Golden Gate din San Francisco. Da, este un penthouse american, dar zău că ideea asta merge aplicată și la noi, mai ales dacă există o panoramă superbă care se vede pe ferestrele generoase. Arhitecții de la Mark English Architects au conceput reconfigurarea planului casei și noua poziție a instalațiilor, iar decorul interior este realizat prin colaborarea cu designerul Gary Hutton, care a dat tușele de anii 60, pe placul proprietarilor. Dar ceea ce este foarte ingenios la proiect este faptul că vederea către celebrul pod este asigurată și din dormitorul matrimonial, aflat în spatele zidului circular. Practic, proprietarii se bucură de magnificul peisaj urban din două zone ale casei, cea de zi și cea de noapte.

adelaparvu.com despre penthouse anii 60 Mark English Architects Design interior Gary Hutton Foto Matthew Millman (1)

adelaparvu.com despre penthouse anii 60 Mark English Architects Design interior Gary Hutton Foto Matthew Millman (8)

Desigur că pentru o astfel de amenajare s-au folosit materiale de calitate. Multe corpuri de iluminat sunt create special pentru acest spațiu și sunt încorporate. Evident că o scafă n-ai cum s-o faci decât personalizat, iar aici ea este creată special pe rotund pentru a induce senzația de cameră atipică. Pardoseala este placată cu marmură albă, iar sistemul de încăzire este cu căldură radiantă. Peretele semicircular este finisat cu tencuială venețiană (așa ceva îți poate face la noi Atelier by Edmond sau Adrian Dumitru), iar canapeaua din living este realizată pe comandă (ceva asemănător găsești la Agache, care-ți poate personaliza și tapițeria). Tot pe comandă este manufacturat și covorul circular de către Kyle Bunting (așa ceva la noi poți avea de la Flying Carpets sau Mobexpert), asortat ca nuanță și textură cu tencuiala de tip stucco.

adelaparvu.com despre penthouse anii 60 Mark English Architects Design interior Gary Hutton Foto Matthew Millman (5)

Mi-a plăcut dormitorul alb. Și știi de ce? Pentru că a fost făcut astfel încât să nu bată la ochi, mai ales seara când se reflectă în geamul ferestrelor. Practic el se pierde pe fundalul zugrăvelii albe din zona de noapte ascunsă după zidul semicircular. Senzația de confort este dată de textura matlasată, dar să știi că așa ceva n-ai să găsești la noi pe stoc. Tot ce este matlasat se trimite numai pe bază de comandă fermă în Italia, iar la noi prețul ajunge să fie triplu pentru un pat sau o canapea cu tapițerie de genul acesta. De unde știu? De la Divanissimi. Băile și bucătăria sunt tot pe comandă și includ materiale, finisaje și dotări de calitate (produse similare găsești la noi la Delta Studio, care-ți poate face pe comandă și mobilier). E un penthouse absolut deosebit, care este pe placul celor ce iubesc modernitatea și care au un stil de viață smart luxury. Mi-e mi-a plăcut, sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre penthouse anii 60 Mark English Architects Design interior Gary Hutton Foto Matthew Millman (15)

adelaparvu.com despre penthouse anii 60 Mark English Architects Design interior Gary Hutton Foto Matthew Millman (12)

adelaparvu.com despre penthouse anii 60 Mark English Architects Design interior Gary Hutton Foto Matthew Millman (13)

adelaparvu.com despre penthouse anii 60 Mark English Architects Design interior Gary Hutton Foto Matthew Millman (6)

adelaparvu.com despre penthouse anii 60 Mark English Architects Design interior Gary Hutton Foto Matthew Millman (9)

adelaparvu.com despre penthouse anii 60 Mark English Architects Design interior Gary Hutton Foto Matthew Millman (11)

adelaparvu.com despre penthouse anii 60 Mark English Architects Design interior Gary Hutton Foto Matthew Millman (14)

adelaparvu.com despre penthouse anii 60 Mark English Architects Design interior Gary Hutton Foto Matthew Millman (10)

Foto: Matthew Millman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *