adelaparvu.com despre apartament cu trei camere pentru o familie cu doi copii, design interior Elena Rodríguez, Pler Interioristas, Foto ElMueble (50)

In apartamente, Design Interior

Frumos organizat și amenajat apartamentul acesta pentru o familie cu doi copii

Mi-a plăcut tare mult stilul curat, elegant și practic al acestei locuințe. Sunt sigură că vei găsi multe idei și surse de inspirație, mai ales pentru organizarea zonei de zi, acolo unde se află livingul, sufrageria și bucătăria, dar nici dormitoarele nu sunt mai prejos. Mi-a atras atenția soluția ingenioasă de rezolvare a luminozității bucătăriei, în condițiile în care acest spațiu beneficia înainte de amenajare de ferestre, dar care dau înspre vecini, o coloană interioară ca la blocuri ( de aceea geamurile sunt acoperite cu folie). Totul a fost conceput cu buget bine calculat și cu un plan realizat la milimetru. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre apartament cu trei camere pentru o familie cu doi copii, design interior Elena Rodríguez, Pler Interioristas, Foto ElMueble (13)

Schița zonei de zi cu living, sufragerie, bucătărie, spălătorie și wc de serviciu

 

Este vorba despre o locuință de familie în care trăiesc părinții și cei doi fii ai lor. Situată într-o clădire veche din Barcelona, locuința amenajată de designerul Elena Rodríguez trebuia să răspundă în primul rând nevoilor familiei: spații de depozitare din plin, locuri de ședere generoase în living, sufragerie și bucătărie, organizarea perfectă a dormitoarelor, în special al copiilor cu locuri de birou, de odihnă și dulapuri. Cum spuneam, mi-a plăcut tare mult soluția de iluminare naturală a bucătăriei, respectiv înlocuirea pereților dinspre living cu suprafețe vitrate. Practic a rezultat o mare fereastră la interior care permite soarelui să ajungă din sufragerie către bucătărie. Mai mult, grație acestei rezolvări, bucătăria pare acum mult mai mare. În funcție de acest perete transparent, care sigilează bucătăria cu ale ei arome, a fost conceput și mobilierul. Astfel, din zona sufrageriei și livingului, partea din bucătărie care se vede este asortată restului amenajării.

adelaparvu.com despre apartament cu trei camere pentru o familie cu doi copii, design interior Elena Rodríguez, Pler Interioristas, Foto ElMueble (70)

Ce se vede din sufragerie și living către bucătărie? Zona de gătit, unde singurul element tehnic la vedere este hota. Dar uită-te cu atenție și vei observa că faianța este înlocuită cu panouri simple albe care protejează peretele doar în zona sensibilă, adică în dreptul frontului de lucru. În rest, e pur și simplu perete vopsit cu vopsea lavabilă într-o nuanță de cafea cu lapte. Restul mobilierului și electrocasnicelor sunt grupate într-un ansamblu compact situat pe peretele opus, adică în spatele mesei cu colțar de bucătărie. Pardoseala bucătăriei este din plăci ceramice cu muchii rectificate (montate fără rosturi) și de aceea pare curată, liberă, nefragmentată. Și acest detaliu contează mult în perceperea spațiului ca fiind mai mare. Colțarul de bucătărie este unul realizat pe comandă, iar spatele lui vine să delimiteze locul de luat masa, dar și culoarul de acces către baie.

adelaparvu.com despre apartament cu trei camere pentru o familie cu doi copii, design interior Elena Rodríguez, Pler Interioristas, Foto ElMueble (4)

Mobila este foarte bine aleasă peste tot. Multe dintre piesele de mobilier sunt realizate pe comandă pentru a se potrivi perfect în spațiul dinsponibil, începând de la zona tv și biblioteca din living și până la paturile suprapuse și dulapurile din dormitoare. Culorile sunt foarte cuminți, dar bine alese. Tonuri de pământ, marouri și griuri domină suprafețele mari, iar piesele mari de mobilă sunt preponderent albe, ceea ce sporește senzația de luminozitate a casei. Decorațiunile colorate, câteva piese de mobilă tapițate (canapele, scaune) sau cu textură de lemn vin să aducă un plus de veselie și personalitate locuinței. O casă tare plăcută pentru că este excelent organizată, bine luminată și plăcut decorată. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre apartament cu trei camere pentru o familie cu doi copii, design interior Elena Rodríguez, Pler Interioristas, Foto ElMueble (2)

adelaparvu.com despre apartament cu trei camere pentru o familie cu doi copii, design interior Elena Rodríguez, Pler Interioristas, Foto ElMueble (1)

adelaparvu.com despre apartament cu trei camere pentru o familie cu doi copii, design interior Elena Rodríguez, Pler Interioristas, Foto ElMueble (3)

adelaparvu.com despre apartament cu trei camere pentru o familie cu doi copii, design interior Elena Rodríguez, Pler Interioristas, Foto ElMueble (50)

adelaparvu.com despre apartament cu trei camere pentru o familie cu doi copii, design interior Elena Rodríguez, Pler Interioristas, Foto ElMueble (4)

adelaparvu.com despre apartament cu trei camere pentru o familie cu doi copii, design interior Elena Rodríguez, Pler Interioristas, Foto ElMueble (6)

adelaparvu.com despre apartament cu trei camere pentru o familie cu doi copii, design interior Elena Rodríguez, Pler Interioristas, Foto ElMueble (7)

adelaparvu.com despre apartament cu trei camere pentru o familie cu doi copii, design interior Elena Rodríguez, Pler Interioristas, Foto ElMueble (8)

adelaparvu.com despre apartament cu trei camere pentru o familie cu doi copii, design interior Elena Rodríguez, Pler Interioristas, Foto ElMueble (9)

adelaparvu.com despre apartament cu trei camere pentru o familie cu doi copii, design interior Elena Rodríguez, Pler Interioristas, Foto ElMueble (11)

adelaparvu.com despre apartament cu trei camere pentru o familie cu doi copii, design interior Elena Rodríguez, Pler Interioristas, Foto ElMueble (10)

adelaparvu.com despre apartament cu trei camere pentru o familie cu doi copii, design interior Elena Rodríguez, Pler Interioristas, Foto ElMueble (12)Foto: ElMueble

7 raspunsuri pentru Frumos organizat și amenajat apartamentul acesta pentru o familie cu doi copii

 1. cristina spune:

  f. frumos, as fi vrut sa vad si baia,…!!!

 2. Tante Mali spune:

  This looks realy good. Love the colours! Everything so bright and light washed! Congratulations!
  All my best and happy Valentine’s Day
  Elisabeth

 3. larisa spune:

  superb, culorile sunt atat de placute.. si verdeata luxurianta de afara intregeste minunat „tabloul”. imi place mult de tot!

 4. Radu spune:

  Desi nu este foarte mare in ceea ce priveste suprafata construita, amenajarea interioara il face absolut imens. Doamna sau domnisoara Rodriguez merita felicitari, a reusit sa face ceea ce multi arhitecti se chinuie multi ani la rand, sa creeze un camin, nu doar o casa, o locuinta.

 5. raluca spune:

  Casele acestea sunt din Romania?

 6. Radu spune:

  Foarte buna folosire a spatiului fara a face rabat la estetic. Da impresia de prospetime si armonie.

 7. Anamaria spune:

  Scaunele albe din camera copiilor ..pe ce sait pot sa găsesc?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *