adelaparvu.com despre expozitia Political Bestiary, 2014, Artist vizual Valeriu Mladin

In Artisti, artizani, handmade, Oameni talentati, Romania Mea

Political Bestiary. Lucrările lui Valeriu Mladin mai actuale ca niciodată

Valorile universale ca Binele, Adevărul și Frumosul ar trebui să ne ghideze pe toți. Și atunci când acest lucru nu se întâmplă, merită să privim către ceea ce ne transmit artiștii noștri. Ei sunt cei sensibili, cei care sesizează derapajele de la valorile universale. Iar când artiștii își folosesc talentul și creativitatea pentru a-și transmite mesajele sociale, arta devine un mod de exprimare al Adevărului prin uneltele Binelui și Frumosului. Valeriu Mladin este unul dintre cei mai apreciați artiști vizuali români, dar și un om care simte și trăiește cu toată ființa sa evenimentele sociale. În 2014 a avut două expoziții cu tema Political Bestiary, prima la Galeria Galateca și a doua la Casa Artelor, Mogoșoaia.

adelaparvu.com despre expozitia Political Bestiary, Galeria Galateca, 2014, Artist Valeriu Mladin (3)Artistul Valeriu Mladin la expoziția personală Political Bestiary de la Galeria Galateca, 2014

Ți-e suficient să privești cele zece lucrări supradimensionate, desene extraordinar de minuțios și frumos realizate, ca să-ți dai seama asupra mesajelor pe care artistul le semnalează. Și aceste desene sunt universal valabile, indiferent de cultură, de țară, căci societatea umană trece prin reale schimbări, iar oameni de pretutindeni se plâng de politicieni. Dintre toate aceste desene, cel cu lupul îmbrăcat în oaie are cea mai mare rezonanță pentru noi ca români, făcând aluzie la proverbe precum “Lupul s-ascunde de multe ori sub piele de oaie”, “Pe dinafară miel se vede, pe dinăuntru lup întreg”, “A fi lup în piele de oaie”, “Lup imbrăcat în piele de oaie”. Lucrările sale au fost valabile și înainte de 2014, și după 2014, din păcate și azi, dar sper ca ele să nu mai fie de actualitate și pe viitor, ci să rămână ca opere de artă care au surprins starea societății la un moment dat. Vedeți lucrările artistului pe blogul său mladinvaleriu.blogspot.ro, dar și pe pagina sa de Facebook/ValeriuMladin.

adelaparvu.com despre expozitia Political Bestiary, 2014, Artist Valeriu Mladin

adelaparvu.com despre expozitia Political Bestiary, Galeria Galateca, 2014, Artist Valeriu Mladin (1)

adelaparvu.com despre expozitia Political Bestiary, Galeria Galateca, 2014, Artist Valeriu Mladin (2)Sus, imagini de la expoziția Political Bestiary de la Galeria Galateca, 2014, iar mai jos imagini de la expoziția cu același nume de la Casa Artelor, Mogoșoaia, 2014.

adelaparvu.com despre expozitia Political Bestiary, 2014, Casa Artelor Mogosoaia, Artist Valeriu Mladin (7)

adelaparvu.com despre expozitia Political Bestiary, 2014, Casa Artelor Mogosoaia, Artist Valeriu Mladin (8)

adelaparvu.com despre expozitia Political Bestiary, 2014, Casa Artelor Mogosoaia, Artist Valeriu Mladin (4)

adelaparvu.com despre expozitia Political Bestiary, 2014, Casa Artelor Mogosoaia, Artist Valeriu Mladin (3)

adelaparvu.com despre expozitia Political Bestiary, 2014, Casa Artelor Mogosoaia, Artist Valeriu Mladin (1)

adelaparvu.com despre expozitia Political Bestiary, 2014, Casa Artelor Mogosoaia, Artist Valeriu Mladin (5)
Foto via mladinvaleriu.blogspot.ro

Un raspuns pentru Political Bestiary. Lucrările lui Valeriu Mladin mai actuale ca niciodată

  1. Loredana spune:

    Foarte expresive si puternice imaginile din lucrarile acestea. De mare impact! Nu au cum sa nu te intrige…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *