adelaparvu.com despre bucatarie amenajat in hol Foto Micasa (5)

In apartamente, Design Interior, Idei pentru acasa

Apartament cu bucatarie amenajata in hol

Când vezi o locuință, greu îți poți da seama ce modificări i-au fost aduse pentru ca ea să arate bine. Uite, spre exemplu, locuința de față avea o mare problemă: ferestre puține și o suprafață foarte mare în centrul casei cu holuri mici și întunecate. Când te uiți pe plan realizezi că și acum centrul casei pare să nu aibă lumină naturală, dar specialiștii care au amenajat-o au găsit cea mai elegantă rezolvare. Au direcționat  lumina către centrul apartamentului. Cum? Hai să-ți spun mai jos.

adelaparvu.com despre bucatarie amenajat in hol Foto Micasa (2)

Camerele cu ferestre largi, livingul și biroul, erau separate de holul mare din centrul casei. Designerii au eliminat ușile interioare și au decupat golurile rămase cu în arcadă. Bucătăria cu locul pentru gătit a rămas unde era inițial, într-o parte a holului central, dar la fel au desființat pereții și au lăsat-o la vedere. Dar partea cea mai frumoasă este că au creat un generos loc de luat masa în mijlocului holului. Practic, acesta a devenit bucătărie cu totul.

adelaparvu.com despre bucatarie amenajat in hol Foto Micasa (3)

Și pentru că era nevoie de spații de depozitare, în spatele mesei insule din noua bucătărie, a fost instalat un dulap încastrat în perete. Este frumos faptul că mobila de bucătărie albă, ce include și cuptorul are aceeași înălțime ca și biblioteca din birou, ambele la vedere din zona mesei insule. Pe partea opusă de locul de gătit, se află un mic birou, un loc de lucru acasă suplimentar, pe lângă cel deja amenajat ca atare lângă living.

adelaparvu.com despre bucatarie amenajat in hol Foto Micasa (5)

adelaparvu.com despre bucatarie amenajat in hol Foto Micasa (7)

Mobilarea și decorarea încăperilor este reușită. Corpuri de iluminat cu abajururi colorate, textile cu imprimeuri, tablouri de efect și obiecte decorative colorate vin să aducă un plus de vivacitate pieselor de mobilă vechi prezente în living și dormitor. Pentru locul de luat masa, două lămpi cu abajur generos și colorat vin să atragă atenția pe centrul spațiului. Dulapurile și etajerele mari sunt albe, tocmai pentru a amplifica senzația de luminozitate, iar finisajele din lemn sunt deschise pentru a nu încărca vizual locuința mică. Mi-a plăcut mult soluția de reorganizare a spațiului și de folosire a holului ca loc de sufragerie. Acum, deși apartamentul este mic, el are imaginea unui loft. Sper că te-a inspirat și pe tine!

adelaparvu.com despre bucatarie amenajat in hol Foto Micasa (8)

adelaparvu.com despre bucatarie amenajat in hol Foto Micasa (6)

adelaparvu.com despre bucatarie amenajat in hol Foto Micasa (4)

adelaparvu.com despre bucatarie amenajat in hol Foto Micasa (10)

adelaparvu.com despre bucatarie amenajat in hol Foto Micasa (9)

adelaparvu.com despre bucatarie amenajat in hol Foto Micasa (11)

adelaparvu.com despre bucatarie amenajat in hol Foto Micasa (12)

adelaparvu.com despre bucatarie amenajat in hol Foto Micasa (1)

Sursa foto: Micasa

4 raspunsuri pentru Apartament cu bucatarie amenajata in hol

 1. Casa Nobel spune:

  Misto idee, dar au avut noroc la implementarea ei, constructia i-a avantajat – cate din blocurile de apartamente sau casele in care ai fost, ai vazut sa aiba holul cu pereti exteriori?

  • adela parvu spune:

   Nici aici nu sunt pereti exteriori. Initial bucataria era separata, locul unde este acum locul de gatit a fost de fapt o chicineta. Am vazut asa ceva in blocurile vechi de la noi. Pentru situatiile de genul asta am prezentat locuinta 🙂

 2. Nicoleta spune:

  Buna seara,
  Care ar fi cea mai potrivita culoare pentru un dormitor destul de generos ca spatiu, cu un ornament interesant pe tavan (acolo unde se prinde lustra) maro cu auriu, mobile wenge si perdea culoarea bej deschis (culoarea untului)?
  As dori o culoare calda, placuta, relaxanta, dar nu monotona, care sa induca lene.
  Multumesc mult!

 3. Nicoleta, ca designer imi permit sa iti recomand cateva sfaturi despre culoare. Pentru o exemplificare cat mai corecta voi folosi cartele RAL, teoretic universale. In principiu fiecare hipermarket de materiale de constructii are in dotare un mostrar de acest tip. Avem maron inchis si beige. Asadar, puteti folosi un galben portocaliu 1017, un portocaliu catre rosu 2012 sau chiar un „regal” 3011, rosu inchis. Amplasarea culorilor e de preferat la un perete pe care este patul pozat. In vecinatatea tabliei de pat se pot amplasa rame cu finisaj auriu patinat cu pictura de peisaj. Pentru a nu aglomera, tavanul, peretele cu geamul si cel de visavis cu culoarea se pot colora in beige foarte deschis. Detaliul de alb poate fi amplasat la imbinarea tavan cu perete cu o plinta din polistiren extrudat cu desen clasic vopsita in alb. Atentie la toate decoratiunile aferente tip lampa, rame, manere de mobila, sau galerie de perdea ce trebuiesc integrate in stil si culoare. Mult succes! IZZI Design.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *