adelaparvu.com despre apartament de doua camere cu aer de casa la curte, Foto Jonas Berg (20)

In apartamente, Design Interior

Apartament de două camere cu aer de casă la curte

Luminos, aerisit și confortabil, așa arată apartamentul de față. Dacă nu ți-aș fi spus că e într-o clădire de locuințe colective, ai fi crezut că e interiorul unei de case. Dar de ce are acest aer? Secretul constă și în modul de alegere al finisajelor, respectiv podele și lambriuri. Așa ceva e obișnuit să vezi într-o casă și mult mai puțin la bloc. E adevărat că în cazul de față locuința este una dintr-un bloc vechi, construit la 1918, și se află în Suedia, dar modul de amenajare te poate inspira și pe tine. Este un strict necesar, dar bine conturat, mobilă câtă e nevoie, frumos combinată – piese moderne, cu unele vechi ;ia lte accesibile. Și da, ai să găsești și soluții practice. Hai să le luăm pe rând.

adelaparvu.com despre apartament de doua camere cu aer de casa la curte, Foto Jonas Berg (1)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere cu aer de casa la curte, Foto Jonas Berg (4)

Fără doar și poate pardoseala deschisă la culoare, alături de finisajul pereților pe alb transformă total locuința. O face să pară mult mai mare și luminoasă. Deși în imagini pare impecabilă, să știi că podeaua are imperfecțiuni, adică nu e imaculată. Nu mai că vezi tu, nordicii nu se sinchisesc de perfecțiune, ci de starea pe care ți-o conferă ambientul. Or ei tânjesc după lumină, ca atare albul e pe lista lor de preferințe, plus ferestrele debarasate de perdele și draperii (aleg storuri și jaluzele). Dar uite, excepția de la regulă, e în privința pardoselii din bucătărie. O vopsea închisă la culoare asigură o protecție față de petele inevitabile într-un spațiu în care se gătește. În rest, totul e simplu. Petele de culoare sunt reprezentate de obiecte și de o mică perdeluță. Și da, lambriurile în loc de faianță îi dau un aer aparte încăperii, care adăpostește și locul de luat masa (cu celebrele scaune Tulip create de Eero Saarinen), aflat la vedere și din living. Bucătăria este parțial deschisă către camera de zi, dar parapetul maschează toate dotările tehnice.

adelaparvu.com despre apartament de doua camere cu aer de casa la curte, Foto Jonas Berg (14)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere cu aer de casa la curte, Foto Jonas Berg (10)

Dar uite, în living, ce aerist este totul, ce degajat și prietenos. Mi-a plăcut modul de așezare al canapelei. Un colțar pus atipic, ca și cum ar feri privirea către bucătăria parțial deschisă. Culoarea tapițeriei este gri, fundalul perfect pentru perne colorate. Iar ca zona să fie frumos marcată a fost ales și un covor într-o nuanță plăcută de maro. Când ai totul alb, merge să combini culori variate, cu atât mai mult cu cât obiectul voluminos, canapeaua, este într-o culoare neutră. E ingenios faptul că între living și dormitor există mici ochiuri de geam, care sparg monotonia, dar care asigură și în camera de odihnă un plus de lumină. Sub acestea, spațiul comodei joase este folosit pentru expunerea tablourilor, deci locul este excelent exploatat din punct de vedere decorativ. De pe canapea ai în fața ochilor ceva frumos de explorat.

adelaparvu.com despre apartament de doua camere cu aer de casa la curte, Foto Jonas Berg (11)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere cu aer de casa la curte, Foto Jonas Berg (6)

Dormitorul găzduiește, pe lângă mobila necesară, un mic spațiu de lucru și dulapul de haine. Mi-a plăcut modul de concepere al dulapurilor de aici, ce încadrează patul. Și da, e totul pe alb ca atare spațiul pare mult mai mare. Totodată, prezența lambriurilor montate pe orizontală face ca încăperea să-ți pară și mai generoasă pe lățime. Și noptierele sunt ingenioase, perfecte pentru un spațiu mic, cât să adăpostească lămpile și revistele ori cărțile lecturate înainte de culcare. Pentru atmosfera de casă la curte pe care apartamentul o are, contează mult și ușile interioare vechi. Și uite ce frumos dau geamurile mici de care-ți spuneam că se văd și din living. Un cuier sub ele vine să ofere locul perfect pentru alte obiecte necesar a fi depozitate, în cazul de față al genților.

adelaparvu.com despre apartament de doua camere cu aer de casa la curte, Foto Jonas Berg (12)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere cu aer de casa la curte, Foto Jonas Berg (2)

Baia, deși mică, este excelent organizată. Te întâmplină cu o culoare interesantă de albastru, care mai colorează holul. În baie, finisaje sunt simple, dar totul e pus la punct pentru ca dotările și spațiile de depozitare să fie la îndemână. Uite, aici e înglobată mașina de spălat sub blatul lavoarului, o idee bună prin care poți salva spațiu. În loc de un lavoar cu picior, mai degrabă unul montat în blat, tocmai ca să ai loc dedesubt pentru mașină. În dreptul oglinzii rafturi pe verticală. Noi folosim rareori spațiile de genul acesta pentru că, de regulă, oglinda e montată pe faianță și nu prea ne vine să perforăm plăcile. Dar nu uita că există posibilitatea de a fixa astfel de rafturi și etajere între rosturi și atunci totul e mai simplu. Și în holul din fața băii există un dulap pentru haine, care, vezi, e mascat simplu cu o perdea. Este o amenajare de bun simț, în care finisajele cu aer rustic (podele, lambriuri) sunt frumos combinate cu mobile moderne, de design și simple. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre apartament de doua camere cu aer de casa la curte, Foto Jonas Berg (9)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere cu aer de casa la curte, Foto Jonas Berg (8)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere cu aer de casa la curte, Foto Jonas Berg (15)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere cu aer de casa la curte, Foto Jonas Berg (3)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere cu aer de casa la curte, Foto Jonas Berg (16)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere cu aer de casa la curte, Foto Jonas Berg (17)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere cu aer de casa la curte, Foto Jonas Berg (20)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere cu aer de casa la curte, Foto Jonas Berg (5)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere cu aer de casa la curte, Foto Jonas Berg (13)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere cu aer de casa la curte, Foto Jonas Berg (7)Sursa foto: Jonas Berg/ Stadshem

13 raspunsuri pentru Apartament de două camere cu aer de casă la curte

 1. Nina Iordache spune:

  Foarte frumos si practic!

 2. Foarte simplu, luminos si cochet – elegant in acelasi timp. Ce mi se pare interesant sunt preocuparile proprietarului/proprietarilor: planse de anatomie, chitara, masina de cusut cu ate si alte chestii de craft.

  • Adela Parvu spune:

   Oamenii destepti nu se plictisesc Ruxandra 🙂

   • Ha, ha , Adela! Asta este vorba cu care il impulsionez si eu pe fi-miu cel mare cand vine si mi se plange ca nu mai stie ce sa faca!

   • sorina spune:

    ai dreptate!!! :))) este fff adevarat! 🙂
    Acum, trebuie sa-ti spun ca imi place nespus acest apartament cum este aranjat..dar stii ce n-am vazut: exista cada sau dus, la acea micuta baie?
    ps- apartamentul este in Romania? asa de curiozitate…
    Multumesc draga Adela pentru toate ideile minunate. Ma bucur imens ca te-am descoperit si sa stii ca daca nu comentez nu inseamna ca nu te citesc!! Succese!!!

    • Adela Parvu spune:

     Multumsc Sorina! Dar vezi ca am scris mai la inceputul textului de unde e apartamentul 🙂 Baia are loc de dus cu cadita si draperie. Deci nu e cabina de dus 😉 Sper sa te ajute informatia asta. Nu-mi fac griji cu cititul, asta se vede in traficul pe blog, deci iti multumesc inca data!

 3. Mihai Gurei spune:

  Un spațiu care ar putea fi o sursă de inspirație pentru amenajarea unui apartament mai micuț. Mult alb și accente de culoare. Plus câteva piese de mobilier de impact. Dacă gama Tulip de la Knoll este mai puțin la îndemână din punct de vedere financiar (deși o consider o investiție excelenta, chiar și second hand, atenție la replicile de proastă calitate) vă recomand cu căldură colecția String (răftulețele din living și din baie). Sunt disponibile și second hand pe eBay sau nou-nouțe de la Intro, în curând le veți găsi și pe site: http://www.introdesign.ro.

 4. Ing. Cazanaru Leonida, Deva, 0740185292 spune:

  Felicitari autorilor! Eu as vrea sa propun ca cineva ca Dvs.(ca asa incep eu sa-i spun cuiva care MERITA respect pt. ceeace face!!–sau, mai popular, asa-ti zic eu tie dupa mai multe schimburi de „vorbe”)sa initieze un schimb de idei intre cei care au ceva de spus, sau intre cei care au depasit stadiul de idei si au deja in palmares cateva realizari originale care merita sa fie aflate si copiate de cei care inteleg si care ar putea sa si faca!!

 5. vasile spune:

  Sobru si elegant, nu prea seamana a casa cu curte dar aduce un aer de liniste prin modul in care foloseste materialele si culorile iar, naturalul vine incet incet sa puna cate o planta sau un decor floral, in vaza pe masa sau pe peretele despartitor, pe geamuri, in biblioteca sau etajera, pana si in baie. Multumim de informatii sund suficiente idei pentru inspiratie.
  O zi frumoasa si o seara linistita sa aveti.

 6. Smaranda spune:

  Imi place mult solutia gasita pentru masina de spalat in baie! Are un aspect unitar si mult mai ingrijit decat daca ar fi fost pur si simplu alaturata chiuvetei. Asta merge in board-ul Pinterest!

 7. […] mai atenți cu toate cele și își vor dori să stea mai mult. Am ales să-ți prezint o locuință civilizat și frumos ambientată într-un stil actual, neutru, care este pe gustul multora. Un alt motiv pentru care am ales acest […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *