Dacă-ți plac interioarele rustice, dar locuiești la bloc, cu siguranță ai să găsești în amenajarea de față o soluție prin care poți combina cele două stiluri. Mai mult, vei vedea că lemnul masiv poate coexista în același spațiu cu materiale uzuale cum e PAL-ul și MDF-ul. Locuința este într-un bloc stalinist din Moscova și are o suprafață totală de circa 67 metri pătrați. A fost amenajat de către designerii de la biroul Odnushechka care au reconfigurat spații. Modificarea principală pe care au făcut-o a fost în camera de zi unde au desființat peretele către bucătărie pentru a obține și loc pentru sufragerie. De asemenea, în baie au renunțat la cadă pentru a crea mai mult loc de depozitare.
Este foarte interesantă așezarea pieselor de mobilă din camera de zi. Locul de luat masa exact în spatele canapelei este ceva atipic, dar uite pentru un spațiu mic merge la fix. Dar de ce au pus așa mobila? Pentru că în spațiul rezultat după eliminarea peretelui despărțitor trebuiau organizate două zone clare: locul pentru mobila tv și bucătăria. Așa că designerii au folosit cei doi pereți liberi de ferestre și au aranjat pe aceștia cele două funcțiuni. Acum, pentru că pe o latură sunt ferestrele, iar pe cealaltă ușa de intrare în cameră, singura modalitate de poziționare a mobilierului era pe centrul camerei, ceea ce s-a și întâmplat. Iar masa e pe centrul canapelei pentru a exista loc de trecere către bucătărie.
Dar uite cum au ales materialele pentru mobilă și finisaje. Ca să dea impresia de spațiu luminos au ales o nuanță plăcută de galben, care se potrivește frumos cu parchetul închis la culoare. La bucătărie corpurile suspendate sunt albe, la fel ca și în zona de tv, în parte de jos sunt în nuanțele restului mobilierului. De ce au ales așa? Pentru că albul nu încarcă la nivel superior și nu atrage atenția. De fapt aici, în camera de zi privirea îți fuge direct către centru, acolo unde sunt masa, vitrina și corpurile de iluminat cu aspect industrial, dar finisaj antichizat. Masa și scaunele alese într-o nuanță aurie sparg monotonia și parcă aduc un plus de lumină în centrul camerei. Plus căldură! În rest, țesăturile sunt puține, dar plăcute, din fibre naturale. Nu vezi voaluri sau materiale care lucesc, de aici și senzația de manual, de rustic.
Spațiile de depozitare sunt prezente peste tot, din holul apartamentului și până în cele două dormitoare. Al doilea dintre ele este amenajat cu loc de birou și în loc de pat e o canapea, care la nevoie se poate extinde. Și baia e interesantă cu finisajul de beton alternat cu plăci ceramice și mobilier cu aspect de lemn într-o nuanță aurie. Dar peste tot e aceeași combinație inedită de finisaje – unele rugoase, texturi calde și elemente implecabile moderne. Tonurile de culori sunt apropiate, echilibrate, nu există constraste majore, tocmai pentru a nu încărca vizual un spațiu mic. Curat, elegant, dar mai ales funcțional și plăcut. Sper să te inspire și pe tine!
Sursa foto: AD, Odnushechka
Imi place tare mult, mai ales felul cum au organizat spatiul in dormitorul atat de micut..
E superb si foarte ingenios,imi place amenajarea spatiului ingust in special
Oooo, ce culori frumoase! Ingenios si fff frumos amenajat!
Te duce cu gandul la o super vila nicidecum un banal apartament de bloc. Sunt curios care au fost costurile, oare mai cumpara o garsoniera din banii bagati in amenajare?
Un concept rece, auster. Cine locuieste aici…? Putin ?
Canapeaua asezata astfel se pretează pt spatiile mari, deși in general îmi place aici nu prea merge, undeva oprește fluxul de energie