adelaparvu.com despre casa arh Sig Bergamin, casa in Sao Paolo, casa braziliana, casa colorata, Foto Rogesr Davies (14)

In Case, Design Interior

Cum își face un arhitect exuberant casa? Cu multe culori!

Arhitectul Sig Bergamin

Arhitectul Sig Bergamin

Dacă-ți plac culorile, dar ți-a fost teamă să combini prea multe, după ce vei vedea această locuință sper că vei prinde curaj. Spuneam că nu cred în reguli, în rețete fixe pentru ambientarea caselor. Cred însă că fiecare casă merită să fie pe gustul celui care o locuiește. De ce? Pentru că sunt atâtea limitări impuse de societate, ne comportăm atât de fals, n-ar fi păcat ca și acasă să ne mințim singuri, să ne ascundem adevărata noastră personalitate? Ei bine, de aceea îmi place această casă și de aceea ți-o prezint pentru că autorul ei n-are nicio temere. Din contră, spune tare și răspicat că îi plac culorile și nu încetează să le combine, să alăture obiectele, să se bucure de ele. Și unde mai pui că proprietarul e și cel care semnează amenajarea. Este Sig Bergamin unul dintre cei mai în vogă arhitecți brazilieni ai momentului, unul care se bucură de succes și peste granițele țării sale. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre casa arh Sig Bergamin, casa in Sao Paolo, casa braziliana, casa colorata, Foto Rogesr Davies (6)

De-a lungul celor cincisprezece  ani de când am descoperit această lume fascinantă a designului interior am remarcat cât de mult se simte personalitatea unui om în decorul casei sale. Când am văzut locuința de față am intuit că Sig Bergamin este creativ, zgomotos, jovial și plin de viață. Da, iubește oamenii și nu ratează nicio ocazie de-a vorbi, de a-și exprima părerile, de-a interacționa cu ceilalți. A devenit un adevărat star în țara lui, unde nu lipsește de la evenimente mondene. Chiar și la aeroport lumea se adună în jurul lui și el se oprește să stea de vorbă cu oamenii, să-i salute, să-i îmbrățișeze. Deși multe dintre lucrările sale concepute pentru clienți importanți de la New York, Paris, Londra sunt în linii curate, contemporane, în casa lui n-a ezitat să-și afișeze toate preferiențe în materie de culori, imprimeuri, artă și să exprime prin decor locurile care l-au încântat din călătoriile sale. De aceea ai să vezi grădina interioară marocană, țesături indiene alături de piese de design franceze și elemente clasice englezești.

adelaparvu.com despre casa arh Sig Bergamin, casa in Sao Paolo, casa braziliana, casa colorata, Foto Rogesr Davies (9)

De la exterior ai crede că e o casă veche, dar află că e recent construită, undeva pe la începutul anilor 2000 în exoticul oraș Sao Paolo. Arhitectul și-a dorit un loc cald, cu șarm, care să inspire o poveste, dar pentru noi fiecare spațiu e altă lume, altă istorisire. Dacă tot îi plac așa de mult culorile și-a spus că le va combina pe toate ca ingredientele puse într-un blender. De fapt și de drept a creionat în fiecare încăpere un decor unic și dacă ai sta să le analizezi ai realiza că e vorba despre contraste vibrante. Spre exemplu, în living pe fundalul pereților turcoaz apar mult mai intense tapițeriile canapelelor bordo și mult mai vesel turcoazul alături de perdelele portocalii. E o combinație de rece și cald foarte artistică. Nenumăratele tablouri sunt așezate ca într-un puzzle, dar culoarea aceea de verde parcă vine să liniștească totul, să calmeze privirea. În holul scării interioare o fi roșu intens pe pereți, dar observă pardoseala care e albă și zona de roșu energic de pe perete care e întreruptă de un tablou în care e preponderent alb. Da, albul lasă loc ochilor să se odihnească. Te-ai prins? Treceri de la zone aglomerate la altele mai liniștite, de la plin la gol, de la vibrant la uni.

adelaparvu.com despre casa arh Sig Bergamin, casa in Sao Paolo, casa braziliana, casa colorata, Foto Rogesr Davies (12)

Oricum trebuie să-ți placă foarte mult culorile ca să ajungi la asemenea combinații. Și da, cu siguranță ai ochi și inimă de artist să nu-ți fie frică de imprimeuri, să alături obiecte din registre diferite și până la urmă să nu te gândești la ce zice lumea. Un artist creează pentru așa simte și își transmite mesajul mai departe. Când alegi lucrurile care-ți plac n-au cum să nu se potrivească împreună pentru că ele vorbesc despre tine. Și e important să nu uiți că unicitatea fiecăruia dintre noi zace în imperfecțiuni. Da, nu suntem perfecți, dar suntem unici, iar acest lucru este cel mai prețios. Fără doar și poate că exuberanța acestui arhitect Sig Bergamin este pentru unii prea multă pentru alții exact ce și-ar dori. Dar ceea ce admir la el este curajul, faptul că nu-i este frică să spună din tot sufletul – îmi plac culorile, îmi plac oamenii, îmi place viața! E conform sloganului meu – O viață avem? Colorată să fie! Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa arh Sig Bergamin, casa in Sao Paolo, casa braziliana, casa colorata, Foto Rogesr Davies (5)

adelaparvu.com despre casa arh Sig Bergamin, casa in Sao Paolo, casa braziliana, casa colorata, Foto Rogesr Davies (13)

adelaparvu.com despre casa arh Sig Bergamin, casa in Sao Paolo, casa braziliana, casa colorata, Foto Rogesr Davies (3)

adelaparvu.com despre casa arh Sig Bergamin, casa in Sao Paolo, casa braziliana, casa colorata, Foto Rogesr Davies (1)

adelaparvu.com despre casa arh Sig Bergamin, casa in Sao Paolo, casa braziliana, casa colorata, Foto Rogesr Davies (7)

adelaparvu.com despre casa arh Sig Bergamin, casa in Sao Paolo, casa braziliana, casa colorata, Foto Rogesr Davies (2)

adelaparvu.com despre casa arh Sig Bergamin, casa in Sao Paolo, casa braziliana, casa colorata, Foto Rogesr Davies (10)

adelaparvu.com despre casa arh Sig Bergamin, casa in Sao Paolo, casa braziliana, casa colorata, Foto Rogesr Davies (4)

adelaparvu.com despre casa arh Sig Bergamin, casa in Sao Paolo, casa braziliana, casa colorata, Foto Rogesr Davies (11)

adelaparvu.com despre casa arh Sig Bergamin, casa in Sao Paolo, casa braziliana, casa colorata, Foto Rogesr Davies (8)
Sursa foto: AD

4 raspunsuri pentru Cum își face un arhitect exuberant casa? Cu multe culori!

 1. Maria Gy spune:

  Superb si curajos! Imi place foarte mult.

 2. Andreea spune:

  Mi se pare putin cam incarcat, si obositor. Dar gusturile nu se discuta 🙂
  Multumim pt. articol!

 3. Mrs. Mona spune:

  O casa cu sex appeal . Ca o padure luxurianta ♡♥♡♥♡

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *