Înainte de orice trebuie să-ți spun că m-am bucurat tare mult să aflu că în Delta Dunării nu se acordă autorizații de construire clădirilor care nu au acoperiș de stuf. Deci, da, există cel puțin o zonă din țara noastră unde regulile sunt clare în privința arhitecturii locale. Așa e și pensiunea soților Mocanu, cu acoperiș de stuf, numai că ei așa și-au dorit din start să o facă. De fapt nu și-au dorit de la început pensiune, ci o casă de vacanță, mai exact el a visat la asta. Răzvan e un împătimit al pescuitului, iar la începutul anilor 2000 a avut ocazia să cumpere o mică bucată de teren. Și bine a făcut că a achiziționat-o pentru că acum prețurile sunt foarte mari. Și să nu-ți închipui că s-au apucat de construit imediat. Au mai așteptat vreo cinci ani. Dar cum au ajuns să aibă pensiunea Doi Căpitani dacă-și doreau doar o casă de vacanță? Păi hai să-ți spun.
Când te pasionează ceva ești în stare să-ți asumi decizi și să renunți la unele lucruri în favoarea visului tău. Denisa și Răzvan au avut curaj și au riscat pornind totul fără bani gheață. Pe când făceau planurile în privința casei de vacanță, el a fost deștept și a spus că mai bine ar face o pensiune. Dar de unde bani pentru așa ceva? Fiecare avea serviciu bun, dar totuși o pensiunea ca asta, cu zece camere, cu piscină, cu tot ce-i trebuie necesită o investiție de 300.000 de euro, sumă pe care n-ai de unde să o strângi din salariu. Răzvan e constănțean și avea o locuință în orașul port. Au stat și au cântărit problema și au ajuns la concluzia că mai bine vând apartamentul de la mare ca să aibă cu cea ridica pensiunea. Dar crezi că le-au ajuns banii? Nu, au fost nevoiți să facă și credite, nu unul, ci trei. Până nu te implici într-un astfel de proiect n-ai cum să anticipezi toate costurile. Căci uite, nu se gândeau spre exemplu la camere cu mansardă, dar așa au ieșit pe parcurs.
Cum adică așa au ieșit camerele? Da, cele zece spații de cazare sunt un soi de garsoniere cu etaj dacă vrei, căci măsoară fiecare circa 36 metri pătrați și sunt organizate pe două niveluri. Conform proiectului inițial pensiunea trebuia să aibă un singur nivel, doar că învelitoarea tradițională din stuf nu stă pe o structură plată, trebuie să aibă o anumită pantă. După modificarea proiectului s-au trezit că sub acoperiș era un spațiu generos și l-au valorificat pentru a extinde fiecare din cele zece camere. Acum într-o cameră sunt locuri pentru patru persoane, deci la fix pentru familii, așa cum sunt și ei, căci au doi copii.
Finalizarea construcției a durat aproape un an, dar n-au putut deschide imediat pensiunea. S-au trezit că au nevoie de bani pentru piscină (de la AVI Piscine), pentru mobilarea camerelor cu piese din impletituri (mobilier de la Iroko și Mobexpert) pentru amenajarea grădinii. De aceea au ajuns la trei credite și de aceea te sfătuiesc ca înainte să începi un astfel de proiect, adică o pensiune, să iei legătura cu cineva care a trecut prin experiența asta, căci sigur te va învăța multe lucruri despre care n-ai cum să citești în cărți sau pe net. A mai durat încă aproape doi ani până au deschis, dar Denisa spune că efortul a meritat.
Pensiunea e deschisă din mai până în octombrie, iar ei sunt acolo pe timpul verii, adică în perioada de vacanță a copiilor. În rest, au fost deștepți și i-au luat la pensiune pe mătușa și unchiul Denisei care se implică sufletește la fel ca și ei. Mi-a plăcut mult asta pentru că la noi există prejudecata că nu merită să-ți „amesteci” familia când e vorba de o mică afacere. Ei bine pentru ei merită și de-o parte și de cealaltă! Denisa spune că în ciuda tuturor eforturilor pe care le-au făcut cu creditele și alte cele, satisfacțiile sunt foarte mari. Să primești oamenii ca și clienți și să-i conduci ca și prieteni e ceva ce nu poate fi exprimat, pur și simplu e un sentiment pe care-l trăiești intens. Să vezi relaxarea de pe chipurile oamenilor, copiii liberi jucându-se cu cei din sat, fascinați să descopere natura, să învețe fără să-și dea seama – da, sunt lucruri care par mărunte pentru unii, dar nu și pentru ei.
Denisa spune că mai are multe planuri pentru pensiune, atât de multe încât a renunțat la serviciu ca să se poate ocupa mai bine de ea, dar și de copii. Deși inițial n-a fost foarte atrasă de proiect, că doar era nebunia lui Răzvan cu pescuitul, acum îi place tare mult. Și cum să nu-ți placă când vezi lumea fericită în jurul tău, când ai parte de atâta frumusețe lăsată de la Dumnezeu? De la Tulcea sunt 44 de kilometri până în satul Crișan, pe malul drept al Dunării unde se află pensiunea Doi Căpitani și poți ajunge acolo cu transportul în comun (30-60 lei de persoană) sau cu cel privat (70-125 lei de persoană). Dar sigur înainte de asta o să-ți faci rezervarea pe site-ul lor pensiunedeltadunarii.ro. Ai să te convingi și numai după imagini că e un loc excelent pentru o vacanță de familie. Vedea-te-aș pe pagina lor de Facebook la vară! Sper să te inspire și tine!
2
Nu stiu cum faci, in sensul de a le descoperi si de a ni le prezenta, Adela! Minunata pensiunea aceasta, nu-mi pot dezlipi privirea de pe fotografiile prezentate. Tare mult mi-ar placea o vacanta aici! Felicitari si proprietarilor pentru prea frumoasa lor „realizare”!
ESTI SIMPATICA ADELA! AI SPUS „VEDEAT-AS CU FAMILIA IN DELTA”! SI DACA N-AM FAMILIE!? N-AI VREA SA MA VEZI!? IN DELTA!? TE PUP! IOAN POP
Ba da, as vrea sa te vad! Familia e si cea formata din prieteni Ioan 🙂 Dar n-ar fi pacat de camera aia mare ca sa stea doar o persoana in ea?
Adela, nu am gasit pe site tarifele. Poti verifica disponibilitatea si te pune sa faci direct rezervarea, dar nu scrie nicaieri cat costa. Cred ca ar fi important de stiut.
Pensiunea este superba, parca e din alt film, nu din Delta Dunarii. Eu imi amintesc de peisaje dezolante si de oameni foarte saraci care traiesc dintr-un fel de agroturism, dar conditiile erau precare.
Buna Mimi!Uite, am rugat-o pe Denisa sa ne dea preturile si mi-a transmis urmatoarele informatii:
Prețuri pt. sezonul 2014
Mai – iunie, septembrie – octombrie
Cazare cu pensiune completă: 230 lei/adult/noapte
Cazare cu demipensiune: 195 lei/adult/noapte
Copii 3-12 ani: 60 lei/noapte demipensiune sau 80 lei/noapte pensiune completă.
Iulie-august
Cazare cu pensiune completă: 240 lei/adult/noapte
Cazare cu demipensiune: 205 lei/adult/noapte
Copii 3-12 ani: 60 lei/noapte demipensiune sau 80 lei/noapte pensiune completă
Si pentru perioada din cursul saptamanii e o alta oferta:
Pentru 2014, pensiunea Doi Căpitani 4* a pregătit un program pentru grupuri de 6 sau 10 persoane, cu cazare și masă incluse, transfer privat și excursii, valabil de duminică până vineri.
Durata programului: 4 zile/3 nopti, valabil pentru perioada 20 mai – 15 iulie.
Ziua 1
Transferul se face din Tulcea, cu șalupe private de 6 sau 10 locuri și durează o oră.
Cazare: 2 persoane într-un duplex de 36 mp, cu aer condiționat, balcon, TV LCD.
Cină pescărească de bun venit.
Ziua 2
Mic dejun
Ora 10. O excursie cu durata de 3 ore pe lacurile și pe canalele deltei, într-o zonă sălbatică, în care puteți vedea nuferii albi și galbeni, pelicani, lebede, egrete, cormorani și multe alte păsări din Delta Dunării.
Ora 14. Prânz.
După-amiază vă puteți relaxa la piscină sau la pescuit pe canalul din spatele pensiunii.
Ora 19. Cina
Ziua 3
Mic dejun.
Ora 10. Excursie cu barca la Pădurea Letea. Un traseu spectaculos cu barca până în satul Letea, de unde veți fi preluați de mașini de teren, care vă conduc până în pădure, ghidul urmând a vă însoți pe parcursul vizitei.
Ora 14.30: prânz.
După-amiază: program de relaxare la piscină, sport sau pescuit.
Ziua 4
Mic dejun.
Ora 10.00 Transfer Crișan – Tulcea.
Cost: 950 lei/persoană pentru un pachet care include:
Transferurile de la Tulcea și retur
Cele 2 excursii.
Ghidul local din Letea și transferul până în pădure și retur.
Cazare 3 nopți în regim dublu, în suite de 36 mp, la confort de 4*.
Acces la piscină și la terenul de sport al pensiunii (baschet și fotbal).
Internet Wireless.
Mesele conform programului.
Pentru alte detalii vă rugăm să ne contactați.
Multumesc mult Adela!
Si eu as vrea aici, e foarte frumos si comfortabil 🙂
Buna Adela 🙂 superba locatia aceasta. ai cumva idee cat costa un sejur de 3-4 nopti la aceasta pensiune? multumesc!
Roxana, stiu ca au pe site-ul lor tarifele, daca nu suna-i pentru ca e si in functie de perioada 🙂
wow, cat poate fi de frumos !