adelaparvu.com despre apartament de doua camere cu finisaje din lemn, design Studio Formy (7)

In apartamente, Design Interior

Apartament de două camere modern, dar foarte plăcut amenajat

Da, ai să vezi că este foarte plăcut, foarte cald și primitor, deși tot ce vezi aici este un strict necesar aproape de stilul minimalist. Secretul? Combinația de materiale, accentele de culoare și o piesă de rezistență care schimbă radical percepția asupra spațiului. Apartamentul mic, de bloc, a fost organizat în două spații clar disctincte – zona de zi și cea de noapte. Ca să fie asigurată lumină naturală din plin în zona de zi au fost desfințați pereții care delimitau bucătăria de cameră, de asemenea și micile spații precum cămara sau debaraua. Acum, după reoganizare, bucătăria este inundată de lumină, deși inițial spațiul alocat ei nu beneficia de așa ceva. Locul ei a fost mutat tocmai pentru a devenit mai luminos, mai plăcut.

adelaparvu.com despre apartament de doua camere cu finisaje din lemn, design Studio Formy (3)

Deși sunt mulți cei care nu agreează ideea deschiderii spațiului dintre bucătărie și living, sunt situații precum aici unde contează mult în imaginea apartamentului. Și nu e vorba doar despre cum arată, ci de cât de bine se pot simți proprietarii într-o asemenea locuință. Deși e la vedere, bucătăria nu bate la ochi, grație materialelor alese – alb și finisaj ce imită lemnul. În locul plăcilor ceramice s-a utilizat foaie de sticlă, ce se pierde pe fundlul alb al zugrăvelii. E interesantă și soluția pentru hotă, aici fiind folosit un model Faber ce pare un corp de iluminat cilindri suspendat. Ai să vezi și bateria Kludi de la bucătărie, una foarte practică, mai ales dacă ai de spălat oale. Mi-au plăcut electrocasnicele albe, cum ar fi cuuptorul încastrat, pe care nu-l sesizezi din prima, dar și scaunele de bar de la Magis create de designerul Konstantin Grcic.

adelaparvu.com despre apartament de doua camere cu finisaje din lemn, design Studio Formy (10)

Îți spuneam de o piesă de rezistență. Ei bine ai să o remarci în living și este vorba despre ansamblul de rafturi ce sugerează un copac. Da, este un simbol care te duce din start cu gândul la natură, la tradiție, la familie. Și livingul este atât de simplu, dar coerent amenajat. Canapeaua colțar este însoțită de un fotoliu, ce are un spătar confortabil, ce-ți imprimă senzația de protecție. Masa simplă și la distanță optimă un ansamblu de mobilier ce include locul pentru tv. Decorațiuni? Puține, dar bine alese, iar cele textile cu tonuri vivace de galben. Mi-au plăcut și corpurile de iluminat, elegante, dar cu design actual. Tot în zona de zi, lângă fereastră se află locul de luat masa, cu scaune Eames în jurul unei mese rotunde, ce pare o adevărată sculptură. Frumos!

adelaparvu.com despre apartament de doua camere cu finisaje din lemn, design Studio Formy (8)

Dormitorul simplu, curat, dar ce impact pot avea finisajele! Prezența celui ce imită lemnul transformă camera într-una plăcută, deși totul e, repet, strict necesar. Dulapul de haine ocupă un perete întreg, în lateralul patului și are uși culisante albe, la fel ca și nuanța pereților, tocmai pentru a fi estompată imaginea acestei piese mari în ansamblul camerei. Nu mai ai senzația că dulapul pică peste tine, pentru că este diluat în marea de alb a camerei. Baia, în ton cu restul amenajării, pare mai mare și mai modernă. Secretul? Nu vezi țevi! Da, wc-ul este cu rezervor îngropat, iar plăcile ceramice (plăci mari) sunt montate fără rosturi evidente. De aici și aspectul impecabil. O oglindă generoasă îți dă iluzia unui spațiu mai mare, dar ea este cea care amplifică și lumina artificială de aici. Au făcut treabă bună designerii polonezi de la Studio Formy. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre apartament de doua camere cu finisaje din lemn, design Studio Formy (11)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere cu finisaje din lemn, design Studio Formy (6)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere cu finisaje din lemn, design Studio Formy (5)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere cu finisaje din lemn, design Studio Formy (7)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere cu finisaje din lemn, design Studio Formy (1)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere cu finisaje din lemn, design Studio Formy (2)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere cu finisaje din lemn, design Studio Formy (4)Sursa foto: Studio Formy

7 raspunsuri pentru Apartament de două camere modern, dar foarte plăcut amenajat

  1. CORALIA spune:

    Buna diimineata. Nu e rau. Bucataria ocupa f.f.f.mult spatiu, culoarea parchetului si a mobilierului ar fi dat bine impreuna, eventual si blatul de bucatarie si al insulei-bar mult prea lata (laterala as fi facut-o rabatabila-sa-mi maresc spatiul de lucru), as fi renuntat la albastrul mobilierului de bucatarie, Masa rotunda este moderna si exclusivista dar nu insotita de scaunele astea (as fi ales un model sa semene cu scaunele de bar, piese de altfel remarcabile). Canapeaua maron pare veche terna si ponosita dar mai ales inghesuita iar canaeaua albastra prea inalta taie aerul camerei, as fi mutat-o la peretele dinspre canapeaua maron, sa formeze un L si cubul maron in fata (eventual le gaseam un set de huse pe elastic sau fermoar-ceva mai colorat-maron, bej, orange, verde nuc, verde crud- poate niste perne). Piesa care-ti atrage atentia este pomul-raft, un concept nou desii nu unic. Ceeace-mi displace este faptul ca spatiul nu este personalizat, este seaca nu are nici o planta nici macar una mica, mica pe masa (niste margarete pitice in ghiveci decorativ). Nu ar fi dat rau o fotografie, sau mai degraba, pe perete, stickere-frunze verzi, mari in jurul rafturilor tip copac (sau din pluta naturala decupata tot niste frunze (dublate) in care sa se poata incastra fotografii) Una peste alta pare organizata de un arhitect (barbat) singur, care nu se gindeste sa-si intemeieze o familie, iubeste doar ziua de azi nu si femeia cu care-si imparte noptile. Dormitorul mic, inghesuit, merita alte lampi (astea sint mult prea fitoase-firma deh, striga- hai Italia- scumpe, prea inalte, ocupind spatiul noptierei care nu se pupa cu lipsa de culori a camerei) poate niste sofite pe perete, un acoperamint pentru pat 2,50×2,50, ascunse pernele sau imbracate Cel mai important aspect al unei case sint perdelele, aici lipsesc cu desavire si la camera open space la fel, si sint inlocuite cu neinspiratele jaluzele de in albit (moda prea englezeasca)-pute a saracie. Cind intrii intr-o casa primul lucru pe care-l vezi sint geamurile, ochiul oricarui om este format sa urmareasca lumina, de cind ne nastem pina murim tinjim dupa lumina. MI-A PLACUT LA NEBUNIE PREZENTAREA DUMNEAVOASTRA, VA MULTUMESC. Pace si lumina-n suflet.

  2. Titi spune:

    WOW! Cu mana pe inima, recunosc ca sunt cele mai tari randari vazute de mine! Bravo lor, e incredibil!

  3. Mrs. Mona spune:

    Asta este un spatiu functional , creat de si ptr cineva care lucreaza. Si cand lucrezi perdelele sunt un amanunt nesemnificativ si cand esti tanar, adica tanar la suflet faptul ca ” Una peste alta pare organizata de un arhitect (barbat) singur, care nu se gindeste sa-si intemeieze o familie, iubeste doar ziua de azi nu si femeia cu care-si imparte noptile ” chiar ca nu intereseaza pe nimeni, chiar din potriva” 😉 ce repede uitam 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *