adelaparvu.com despre casute de gradina, Foto BHG (7)

In Amenajari Gradina, Gradina

Modelul al treilea de căsuță mi l-aș dori în curte

În căutările mele am dat peste câteva modele de căsuțe de grădină, care mai de care mai interesante și simpatice. Dar uitându-mă la ele m-am întrebat de unde a apărut această modă a căsuțelor de grădină? Am cercetat și am aflat că în Marea Britanie, acolo unde lumea chiar este pasionată de grădinărit, de la jumătatea secolului XX proprietarii au simțit nevoia de a-și adăposti uneltele și ghivecele de flori din calea intemperiilor. Cum n-aveau loc în casă și cum au apărut noi unelte și echipamente, cum ar fi mașinile de tuns iarba, care ocupă ceva spațiu, aceste căsuțe au început să apară. Mai mult, firmele de construcții de case din lemn, modulare sau prefabricate au venit în întâmpinarea cererilor din piață. Așa au ajuns populare și la prețuri bune, iar oamenii în loc să și le construiască singuri au cumpărat unele de-a gata.
Desigur că proiectele cele mai reușite sunt cele făcute chiar de către proprietari. Multe astfel de căsuțe au devenit și un spații multifuncționale pe lângă depozitare ele mai sunt folosite ca loc de joacă pentru copii (mai ales când e vreme urâtă afară), ateliere, loc de birou sau dormitor pentru oaspeți. Mai nou cei cu stare din SUA își fac case pentru piscină. Căsuțele de grădină sunt situate de regulă în fundul curților sau acolo unde accesul la cele necesare grădinăritului se face mai ușor. Mie modelul al treilea mi-a făcut cu ochiul pentru că mai romantic, dar nici celelalte căsuțe nu sunt mai prejos. Deci dacă ai nevoie de un spațiu suplimentar pentru depozitarea uneltelor tale sau ca dormitor pentru oaspeți poate vei găsi aici idei de căsuțe potrivite cu fațadele casei tale. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casute de gradina, Foto BHG (3)

adelaparvu.com despre casute de gradina, Foto BHG (2)

adelaparvu.com despre casute de gradina, Foto BHG (1)

adelaparvu.com despre casute de gradina, Foto BHG (5)

adelaparvu.com despre casute de gradina, Foto BHG (8)

adelaparvu.com despre casute de gradina, Foto BHG (4)

adelaparvu.com despre casute de gradina, Foto BHG (6)
Sursa foto: BHG

12 raspunsuri pentru Modelul al treilea de căsuță mi l-aș dori în curte

 1. Antonela spune:

  Aici in Canada, casele toate sint echipate cu o casuta in gradina – CABANON, pentru depozitarea uneltelor de gradina si a mobilierului de terasa. Costul unui Cabanon este de 5000$CAN.
  O zi buna

 2. Mie imi place modelul 4.

 3. […] Modelul al treilea de căsuță mi l-aș dori în curte […]

 4. vlad spune:

  model 6 in curte ,model 3 in livada

 5. Rodica spune:

  3 si 4 sunte preferatele mele !

 6. mimi spune:

  nu se poate cate una din fiecare? 🙂

 7. Laura R spune:

  Penultima nu va place? Asa as vrea sa arate mica mea florarie de la tara.
  PS Felicitari pentru blog!

 8. Eu chiar construiesc acest gen de casute.Pe site-ul meu sunt doua casute pentru copii concepute de mine. http://www.tamplarie-lemn.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *