Mi-au plăcut mult aceste case din mediul rural, frumos renovate și colorat amenajate la interior. Deși e o combinație de actual și rustic în abordarea reamenajării lor, designerii care s-au ocupat de creionarea atmosferei camerelor, au reușit să păstreze caracterul rural al caselor. Secretul? Finisaje cu texturi naturale, prezența sobelor de teracotă, suplimentate cu godinuri sau sobe de fontă, tâmplării din lemn și textile cu motive rustice în nuanțe vibrante. Sunt o sursă bună aceste amenajări pentru cei care doresc să-și modernizeze locuințele de la țară și evident că în locul covoarelor, perdelelor, tapițeriilor pe care le regăsești aici se pot folosi cu succes unele tradiționale de la noi.
Dar unde sunt aceste case? După arhitectura lor poate ți-ai dat seama, poate nu, dar ele sunt situate în Germania, mai exact în regiunea de nord, către Marea Baltică. O echipă de constructori, meșteri și designeri germani achiziționează case de rustice, le renovează și le deschid oaspeților, dornici să-și petreacă vacanță într-un loc intim, romantic sau familiar. Unele dintre aceste case sunt reprezentative pentru tradițiile locului, iar renovarea lor este un mod de-a păstra patrimoniul arhitectural din Nordul Germaniei. Deci, pe lângă faptul că te poți inspira din modul cum sunt amenajate, le poți și rezerva dacă îți dorești o vacanță altfel în Germania. Uite aici pe site-ul traumhaff.de găsești casele care sunt disponibile și tot acolo ai datele de contact în cazul în care îți dorești să afli mai multe detalii. Până atunci te inivit să te bucuri de câteva imaginile cu interioare care mi-au atras și mie atenția. Sper să te inspire și pe tine!
5
Urate …………….
Fiecare cu gusturile sale Claudiu. Macar bine ca stii ce nu-ti place si cum nu ai vrea sa arate casa ta 😉
Adela, esti fascinanta, deosebita asa calm si bunatate in comment-urile tale. Ma bucura blogul tau in fiecare zi. Mult succes in continuare. Cu drag! Diana
Te imbratisez Diana!
Dupa tine sunt frumoase cele pline de bolte de rigips si culori ce desprind retina, faianta si gresie peste tot ?
Interioarele sunt foarte frumoase dar nu-mi plac pozele facute cu un obiectiv care deformeaza realitatea aratand un spatiu mai mare decat este in realitate. Sigur, inteleg ca sunt si unele avantaje ca posibilitatea cuprinderii unei amenajari de incapere in totalitatea ei. Ma simt insa cumva „pacalita” cand vad astfel de poze…Altfel, va felicit si va doresc mult succes in continuare, urmaresc cu interes blogul, sunt pasionata de amenajari interioare, mai ales…
Ai dreptate Rodica! Nici mie nu-mi plac astfel de imagini, dar mi-au placut amenajarile 🙂 Ma bucur ca ti-ai dat seama ca e vorba despre case mici 🙂
Din pacate in incaperi mici nu se poate fotografia cu un obiectiv cu distanta focala „normala” fara a taia prea mult din imagine. Din acel motiv se folosesc obiectivele cu disitanta focala mica. Intr-adevar distortionaza imaginea dar in avem beneficiul ca poate captura o vedere panoramica.
Frigiderul acela SMEG, cu colturi rotunjite… :>
Arata vintage Aliz 🙂
Foarte frumos.Nemtii au invatat sa-si pastreze valorile.Poate invatam si noi.
Fara doar si poate ca si noi invatam asta Aurica!
SUPERBE…SUNTETI O SURSA DE INSPIRATIE PTR MINE.IMI DORESC SA IMI POT RIDICA O CASA LA TARA ..RUSTIC SI MODERN.VA ADOR ARTICOLELE 🙂
Iti doresc sa ti se implineasca visul Alina!
Foarte bun articolul! Germanii observ ca scot ideii pe banda rulanta. Oricum super ceea ce fac cu casutele,si nu numai
Cam asa este Cristian 🙂
Casa din vis, mai ales prima.
Sunt dependenta de tot ce postati!:)
La superlativ toate articolele
Avem zone si mai ales case mult mai frumoase decat cele postate pe aici.Nu-mi place cand priviti cu jind peste gardul” vecinului”dar la voi in gradina nu.
Splendide! Chiar dacă mici, sunt pline de culoare și gust (la urma urmei, e și practic să nu trebuiască să cureți o suprafață foarte mare). Îmi bucură privirea într-o zi mohorâtă!
Superb. Raman fascinat de creativitatea dumneavoastra. Mi-ar place sa pot face si eu asa ceva. Sa va dea Dumnezeu multa sanatate.