Când a văzut pentru prima oară acest spațiu din București, un apartament generos obținut prin alipirea a două locuințe învecinate, însumând circa 160 de metri pătrați, designerul Hamid Nicola Katrib și-a spus că merită ca aici să fie realizat ceva cu totul deosebit. După o primă întâlnire cu proprietarii în care au căzut de acord asupra termenii colaborării, Nicola s-a pus pe treabă și a prezentat un proiect îndrăzneț. Dar a fost bucuros nu neapărat de curajul de-a propune altceva, ci de faptul că era pe gustul proprietarilor, un cuplu de tineri care au fost plăcut surprinși de ideile prezentate. Dar hai să-ți spun mai multe.
Una dintre provocările amenajării unui apartament generos este să nu încarci prea mult cu mobilă pentru că, majoritatea celor care achiziționează locuințe cu suprafețe mari, de fapt își doresc să se bucure de amploarea încăperilor. Asta a și urmărit designerul și anume să obțină un efect maxim de luminozitate și de spații largi, care să comunice frumos între ele. A tratat pardoselile în zona de zi cu rășină epoxidică, chiar dacă inițial se gândea la parchet alb. Plafoanele de bloc, chiar dacă aici vorbim despre unul construit recent, în 2009, nu sunt foarte înalte, așa că efectul lucios al rășinii contează în luminozitatea și percepția spațiului.
În zona de zi, chiar dacă livingul urma să coexiste în același spațiu cu sufrageria, arhitectul și-a dorit separarea lor discretă, așa că a creat o structură fixă de lamele poziționate în semicerc, o structură care să delimiteze funcțiunile. Și a găsit și o canapea pe rotund de la Meranti Studio pentru care Nicola Hamid Katrib a ales nuanțele vivace ale tapițeriei, iar măsuța a comandat-o tot acolo. Pentru a păstra aspectul imaculat și futurist al locuinței, arhitectul a prevăzut un ansamblu de mobilier generos, dar cu uși fără mânere, care sunt acționate prin sisteme push și goluri, nișe colorate în nuanțe similare tapițeriei, nișe placate cu foi de sticlă colorată. Mobila care are și zone pe curb a fost realizată cu echipa de la Casa Ștefănescu, conform proiectului arhitectului. Ai să vezi și un fotoliu mai aparte, în living, cel alb cu un chip care este achizționat de la Bell’agio Casa.
Zona de luat masa suprinde și ea prin combinația de alb și nunațe vibrante la nivelul tapițeriei scaunelor și a corpului de iluminat. Dar mai mult, masa ovală de la Carre cu aspect contemporan este însoțită de scaune cu alură clasică de la Meranti Studio, iar potrivirea cu corpul de iluminat de la Carre a fost perfectă. Designerul a ales tapițeria scaunelor, asortată la cea a canapelei din living și a urmărit să păstreze contrastul de culori și suprafețe albe, deschise. De altfel, pe lângă pardoseala din rășină epoxidică și mobila de bibliotecă din living lucioasă din MDF vopsit, sticla este și ea din plin folosită pentru a amplifica luminozitatea locuinței. Uși culisante separă locul de luat masa de bucătărie, iar panouri de sticlă plachează și zona din dreptul blatului de lucru.
Bucătăria este amenajată cu un mobilier ce înglobează electrocasnicele, iar dacă partea de jos a ei este cu finisaj alb lucios, în partea superioară a corpurilor supendate finisajul este ca de lemn cu striații pe orizontală. S-a dorit un contrast și de textură nu doar de culoare aici, iar înscripțiile pe panoul de sticlă se regăsesc peste tot, discret în zona de zi, cum ar fi pe pernele canapelei și pe ușile de sticlă ale bucătărie, și sunt versuri de poezie în limba enegleză. Chiuveta a fost amplsată în fața ferestrei, așa cum și-au dorit proprietarii, iar blatul negru, din compozit vine să tempereze prezența electrocasnicelor și dotărilor în aceeași nuanță închisă.
Dormitorul proprietarilor este separat de zona de zi, dar grație ansamblul generos de mobilier ce îmbracă pereții, acest lucru nu se sesizează prea ușor. Dormitorul este amenajat într-un registru mai romantic, cu multe țesături confortabile și o tăblie de pat generoasă care urcă până la tavan. Patul este de la Art&Home, iar tăblia executată la Meranti Studio ca majoritatea pieselor de aici. Lemnul deschis la culoare predomină aici, imprimând căldură și el pare că urcă de la nivelul pardoselii și în dreptul noptierelor, diferit alese ca formă pentru a marca locului fiecăruia dintre cei doi soți. De fapt pe peretele cu tăblia patului e un tapet mai aparte, cu textură ce pare de lemn, este din fbre naturale și achiziționat la comandă prin firma Architime Studio.Veiozele și decorațiunile sunt de la Zara Home. Apoi alburile și cremurile vin să domolească nuanțele de mov, iar oglinda de la Atelier Anda Roman și taburetul de la masa de machiaj aduc tușe clasice în ambient.
Pe cât de decorat e dormitorul pe atât de simplă și luminoasă este baia, tratată în alb și mozaic Bisazza cu tentă roz, materialele de finisaj fiind achiziționate de la Dan Serv. Totul funcțional gândit și cât mai discret din punct de vedere vizual. S-a dorit mai mult acentuarea texturilor decât a formelor, iar grație iluminatului, încăperea este percepută ca fiind mai generoasă.
Biroul este și el plăcut și reușit amenajat, căci spațiul este unul mai mult lung și îngust. Dar în acest spațiu atipic, designerul a prevăzut prezența unei mese lungi și înguste, care poate fi folosită de ambele părți, deci are două posturi de lucru cu scaune achiziționate de la Galeriile Noblesse. Așezarea pe mijlocul camerei oferă libertate de mișcare și un motiv în plus pentru suspensii diferite, corpuri de iluminat de la Domicilio, care să mai estompeze din forma spațiului. Biblioteca cu elemente colorate ce par suspendate în nișele tratate cu finisaj ca de lemn este și estetică și practică, iar tapetul în tonuri de albastru deschis vine să ofere senzația de calm și concentrare în această cameră dedicată lucrului.
Este chiar un apartament spectaculos la care s-a muncit foarte mult timp. Au fost necesare circa nouă luni de zile pentru finalizarea lui, multe dintre obiectele de aici fiind realizate la comandă și care au durat mult. În plus, la un moment dat au existat întreruperi de șantier din cauza lipsei disponibilității diverselor produse pe stoc, dar cert este că la final a ieșit totul impecabil. Designerul Hamid Nicola Katrib (vezi aici site-ul lui hamid-nicola-katrib.ro) a făcut o treabă excelentă aici și și-a dovedit din nou talentul de-a crea o locuință ieșită din tipare. Felicitări! Sper să te inspire și pe tine!
Este splendid totul! Imi place lumina si culoarea. Dar cel mai mult imi place sistemul de dulapuri…Felicitari domnului Hamid!
Chapeau bas !
Foarte solar totul! Cel mai mult imi place biroul ! Imi plac culorile si combinarea lor si atmosfera pe care o creeaza. Imi place si dormitorul, mai putin tablia aceea XXL ! Combinatia de culori si texturi imi induce liniste si un zambet in coltul gurii. Iar scaunul de la oglinda este foarte dragut si mi se pare un accent foate, foarte potrivit. Felicitari dlui Hamid Nicola Katrib pentru realizare si tie Adela pentru prezentare !
Imi place totul la aceasta amenajare! La prima vedere as fi zis ca e prea mult alb acolo dar petele de culoare sunt super inspirate si nu m-a mai deranjat albul. Amalgamul de stiluri este perfect realizat,parerea mea…Si baia e grozava! Felicitari designerului!
Un stil eclectic frumos realizat.
Superb!!!
Ce material este cel alb, de pe podea?
Am scris in articol ca e rasina epoxidica 🙂
Asa e! Am vazut ulterior – m-au furat pozele 😀
Sunt absolut convinsa ca a avut o echipa adevarata ,inclusiv specialisti pt lustruit sapa aia de sub rasina si aplicarea ei….Eu am incercat sa fac o baie cu rasina epoxidica ,in afara faptului ca nu am gasit decat o singura culoare la Dedeman (gri) si aia pt garaje ,am dat si de niste mesteri idioti care mi au stricat materiale in valoare de 1000 ron …ca nu e deloc ieftina galeata de rasina …plus ca a trebuit sa pun gresie ca sa dreg busuiocul ….o experienta horror cu mesterii sau echipele din Romania ,inclusiv cu cei doi arhitecti cu care am avut de a face …sunt ingrozita la gandul de a mai renova ceva vreodata !
Putin prea colorat pentru gustul meu. Imi place foarte tare ideea de a separa 2 zone prin acele lamele din lemn, chiar as vrea sa delimitez si eu asa un hol micut de living. Si imi mai plac usile de sticla de la bucatarie.
Ii splendid mai ales baia lumina naturala a camerilor
Buna Adela! Mie imi plac mult tablourile din dormitor. Stii cumva de unde au fost achizitionate?
Multumesc!
Zori, tablourile au fost pictate de catre designerul Hamid Nicola Katrib special pentru acest dormitor. Este foarte talentat Hamid 🙂
Designerul Hamid Nicola Katrib e talentat si la curatenie? Eu nu imi imaginez cum ar putea cineva sa locuiasca in albul acela 🙂 In rest, e frumos, n-am ce zice…
Stai tu linistita ca la ce bani au proprietarii, au probabil nu una ci doua menajere?
Unde se poat gasi asa ceva? Stie cineva? De luna viitoare ma apuc sa imi amenajez apartamentul cu sora mea si ne-ar placea mult asa ceva. Pentru prima data vom avea camerele noastre, ne mutam in Cosmopolis!!! 😀 Chiar ne-ar reprezenta niste covoare si tablouri asa colorate, abstracte, la cat de nebune suntem noi. : ))
Poti sa arunci un ochi pe Deco Box, sunt tablouri colorate spectaculos si hand made de o artista romanca
https://www.facebook.com/decobox.ro/
Abia ce m-am mutat in Cosmopolis si chiar nu stiam cum sa-mi amenajez livingul. Avand in vedere ca livingul este partea centrala a casei, voi incerca sa pun cateva accente de culoare, care sa dea o stare de bine. Inca nu m-am decis intre orange si galben, dar pana la sfarsit gasesc eu culoarea perfecta! Cert este ca stilul marocan m-a cucerit definitiv!
Un proiect jenant. Greu de crezut ca te poti bucura de un astfel de show-room in propria-ți viața. E de-ajuns sa te uiți la toate celelalte proiecte postata ca sa vezi diferența. Păcat ca promovați astfel de NON valori.
Kris te contrazic! Hamid este cu siguranta un designer foarte talentat, iar proiectele lui demonstreaza pe deplin asta! In privinta proiectului mi se pare normal sa nu fie pe placul tuturor, dar sa spui ca e jenant arata clar ca nu ai experienta in amenajari interioare. Chiar este spectaculos amenajata locuinta si ma bucur ca o astfel de ambientare este realizata in Romania, la Bucuresti. As locui intr-o astfel de casa? Nu, dar asta nu inseamna ca nu apreciez originalitatea, atentia acordata la detalii si calitatea finisajelor si obiectelor, dar mai ales ca apreciez acesti proprietari romani care au avut curajul sa viseze si sa-si doreasca ceva iesit din tipare, iar pe Hamid ca a conceput o locuinta unicat in care proprietarii se simt excelent. Si le multumesc pe aceasta cale tinerilor proprietari ca mi-au permis sa public imagini din casa lor. Si numai pentru acest privilegiu de-a vedea imaginile din casa lor ar fi trebuit sa ai putin respect si sa-ti cantaresti cuvintele inainte de a le asterne aici sau macar sa le argumentezi.
Buna
Pe mine ma intereseaza partea cu lamelele pentru separarea spatiului. Stii cumva ce firma le-a realizat/montat?
Multumesc
Sunt realizate la comanda de firma care a executat si mobilierul. Poti comanda asa ceva la firmele care fac mobila pe comanda, cum ar fi Movi Design.
Cata culoare…. superb! elemente de design foarte bine imbinate!