adelaparvu.com despre Ranunculus, Text Carli Marian, Foto JParkers

In Colaboratori, Gradina, Sfaturi plante

Ranunculus poate fi plantat și în grădină sau la ghiveci pe balcon

Carli Marian, designer florist si inginer horticol

Carli Marian, designer florist si inginer horticol

 

 

Gata, a venit primăvara şi o dată cu ea încep şi lucrările de plantare din grădină sau balcon. Pentru ca spaţiul tău verde să prindă viaţă şi culoare cât mai repede posibil îţi recomand să începi să plantezi Ranunculus asiaticus. Această plantă de-o fragilitatea şi-o emoţie greu de descris în cuvinte, poartă flori ce-ţi vor aminti de trandafiri sau bujori. Să ştii că înfloreşte începând cu luna aprilie şi până în luna iunie, iar florile au un colorit extrem de variat, de la alb, galben, portocaliu, roz, roşu, orange şi până la nuanţe de mov şi grena închis. Datorită delicateţii aspectului, florile de Ranunculus sunt folosite destul de des în buchetele de mireasă şi nu numai.

Dacă te încântă ideea să cultivi flori de Ranunculus află că este o plantă rustică puţin pretenţioasă la condiţiile de mediu, dar foarte sensibilă la căldura excesivă, motiv care planta începe să se degradeze o dată cu începutul verii. În grădină preferă locurile însorite care-i asigură o vegetaţie bună şi flori intens colorate. Solul trebuie să fie uşor nisipos şi bogat în humus. Plantei îi place ca solul să fie uşor umed în perioada de înflorire dar fără excese.

Este o plantă care în sol prezintă nişte rădăcini tuberizate numite grife și care influenţează foarte mult ciclul de viaţă al acesteia. În momentul în care temperaturile din timpul verii sunt caniculare începe uscarea rapidă a frunzelor, iar grifele dau startul intrării plantei în repaus.

După ce planta nu va mai produce flori, permite-i să se ofilească şi pregăteşte-o pentru iarnă, reducându-i dimensiunea la jumătate din înălţimea existentă. Ranunculus va face faţă cu brio iernii numai dacă va fi amplasat în locuri mai puţin expuse curenţilor de aer şi va fi protejat cu mulci de frunze sau paie.

Dacă nu ai grădină să ştii că se pretează foarte bine şi la cultura în ghiveci. Trebuie doar să o aşezi într-un loc luminos şi să o uzi moderat în timpul perioadei de creştere. În perioada înfloririi, o dată la două săptămâni, te sfătuiesc să adăugi în apa de udare puţin îngrăşământ lichid specific plantelor cu flori, asta pentru a susţine înflorirea şi pentru a permite o dezvoltare armonioasă. Sper să te inspire florile de Ranunculus şi să-ţi aducă primăvara în casă!

adelaparvu.com despre Ranunculus, Text Carli Marian (3)

adelaparvu.com despre Ranunculus, Text Carli Marian, Foto Floradania (1)

adelaparvu.com despre Ranunculus, Text Carli Marian, Foto Floradania (5)

adelaparvu.com despre Ranunculus, Text Carli Marian (4)

adelaparvu.com despre Ranunculus, Text Carli Marian, Foto Floradania (3)

adelaparvu.com despre Ranunculus, Text Carli Marian, Foto Floradania (4)

adelaparvu.com despre Ranunculus, Text Carli Marian (1)

adelaparvu.com despre Ranunculus, Text Carli Marian, Foto Floradania (2)

adelaparvu.com despre Ranunculus, Text Carli Marian (2)

adelaparvu.com despre Ranunculus, Text Carli Marian, Foto JParkers 2

adelaparvu.com despre Ranunculus, Text Carli Marian, Foto Floradania (6)Foto: Floradania

3 raspunsuri pentru Ranunculus poate fi plantat și în grădină sau la ghiveci pe balcon

  1. Rodica spune:

    Sunt foarte frumoase, anul acesta am vazut si la noi, la piata, in ghivece dar nu stiam cum se comporta si de ce conditii au nevoie.Totusi, nu ne-ati spus conditiile de iernare in cazul in care sunt cultivate la ghiveci in interiorul locuintei…Multumim!

  2. maria spune:

    buna ziua,cand incepeti sa vindeti ranunculus la ghiveci,multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *