adelaparvu.com despre amenajare living mic, Moreno Brazileiro, Foto Marcelo Negromonte (1)

In Idei pentru acasa

Living mic, plăcut și eficient organizat

Când ai spațiu mic, mai ales la bloc, dar totuși ți-ai dori să răspundă mai multor nevoi, te poți afla în dificultate. Cum ar fi într-un apartament mici de 43 de metri pătrați, cu două camere, unde să-ți dorești ca în camera de zi să ai și birou, să poți avea și un loc de vizionare confortabil la televizor, dar și spațiu unde să-ți cazezi musafirii dacă e să stea la tine un weekend sau peste noapte. Ei bine, am ales să-ți prezint o soluție plăcută vizual și eficientă funcțional pentru un living mic (circa 3,50 x 3 metri), soluție concepută de arhitecții brazilieni Bianca Moreno și Matheus Brazileiro. Sunt mai multe trucuri pe care ei le-au aplicat în acest apartament, care sigur îți vor prinde bine.

adelaparvu.com despre amenajare living mic, Moreno Brazileiro, Foto Marcelo Negromonte (2)

Un aspect supărător în locuințele cu încăperi mici este cel al prezenței ușilor interioare, căci ele apar foarte masive îm ambient. Apoi, faptul că prin deschiderea lor ocupă pur și simplu spațiu. Aici, în acest living o soluție salvatoare a fost ca între living și bucătărie să fie realizată o ușă culisantă. Apoi, s-a mărit suprafața ferestrei interoare către logie, care la rândul ei a devenit locul pentru sufragerie. Cu aceste două aspecte rezolvate, camera nu mai pare atât de sufocantă. Mai departe, locul pentru birou a fost conceput pe o latură a peretelui din zona de trecere către bucătărie, unde mobila are 35 de centimetri adâncime (masa circa 40 cm lățime pentru laptop), deci nu ocupă mult spațiu. Scaunul de birou este ales astfel încât să fie folosit pentru conversație, atunci când sunt musafiri. Deci suficient de comod pentru ambele situații. Canapeaua este extensibilă, ca atare poate fi loc de odihnă pentru musafiri.

adelaparvu.com despre amenajare living mic, Moreno Brazileiro, Foto Marcelo Negromonte (3)

În privința aspectului vizual, arhitecții au gândit totul cât mai intim și un contrast de efect cald (lemn) – rece (albastru). Când ai de-a face cu un spațiu mic, oricât ți-ai dori să-l faci să pară mai mare n-ai cum din cauza dimensiunilor. Așa că mai bine te duci în direcția în care să-i conferi o atmosferă ca de cuib, una primitoare. Aici s-a urmărit ca prin placarea cu materiale care au aspect de lemn să se obțină această intimitate, dar și suprafețe cât mai libere, mai curate. Toate decupajele, rafturile sunt la nivel superior, inclusiv obiectele decorative. Asta îți dă un sentiment că poți respira. Apoi, la nivelul pardoselii covorul prin motivele geometrice vine să imprime senzația de ordine, dar și să aducă un strop de culoare. Pe lângă color mai e tapițeria canapelei și tabloul vesel. Un living mic, dar foarte plăcut. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre amenajare living mic, Moreno Brazileiro, Foto Marcelo Negromonte (4)

adelaparvu.com despre amenajare living mic, Moreno Brazileiro, Foto Marcelo Negromonte (1)Foto: Marcelo Negromonte 

3 raspunsuri pentru Living mic, plăcut și eficient organizat

  1. MARIA spune:

    Buna ziua ,ADELA,TE urmaresc cu drag din Italia. Faci echipa buna cu cei de la VISURI LA

    CHEIE,SI SUNTETI SUPERI TALENTATI,DE ACEEA CAND AJUNG LA IASI(CA ACOLO AM CASA) DESTUL DE MICA 44 M2,SI O SA APELEZ LA O CONSILIERE PTR A MARI SPATIUL,Intre timp eu am mai facut modificari in casa de bun gust si stil, dar nu asezate ca un arhitectI TI DORESC REUSITE CAT DE MULTE ,SUCCES IN CARIERA SI ESTI DE NOTA 10,CU DRAG MARIA

  2. Locuiesc intr-o garsoniera destul de mica, iar organizarea este esentiala! M-as indragosti instant de aceasta sufragerie.

  3. iuliana spune:

    Livingul mi s-a parut prea incarcat pentru un spatiu atat de mic,dar mi-a placut trecerea spre bucatarie.Televizorul cred ca era bine cu un ecran mai mic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *