adelaparvu.com despre casa showroom in Cantabria, designer Federica Barbaranelli (11)

In Case, Design Interior

A știut cum vrea să trăiască și visul i s-a împlinit

De câte ori ți-ai oferit răgazul să visezi la cum vrei să arate viața ta? Nu cumva te-ai trezit pur și simplu în vâltoarea vieții ca o frunză purtată de vânt? Și nu cumva ai ridicat din umeri și te-ai resemnat spunându-ți că e prea târziu, că nu mai poți face nimic, că nu mai ai energie, că nu ai resurse, că … asta e? Ei bine, nu e deloc așa! Numai de tine depinde cum vrei să-ți trăiești viața. Dacă primul pas este să vizualizezi totul și să-ți imaginezi viața pe care ți-o dorești, al doilea pas important este să acționezi, să faci măcar un pas pe drumul dictat de sufletul tău. Azi am să-ți spun povestea unei italience stabilită în Spania, o femeie deosebită căreia nu i-a fost teamă de schimbări pentru că a știut cum vrea să-și trăiască viața. Și viața a devenit ceea ce a visat. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre casa showroom in Cantabria, designer Federica Barbaranelli (23)

Federica Barbaranelli a crescut la țară, aproape de Roma, ca mai apoi să se mute cu părinții ei la Madrid. În capitala Spaniei mama ei a deschis un magazin de antichități, iar Federica a fost de timpuriu atrasă de design interior. A și profesat ca și decorator de interioare, având la îndemână obiecte frumoase cu ajutorul cărora creiona povești în casele clienților săi. Dar și magazinul în sine a fost mult timp o atracție, căci decorul lui te transporta într-o altă lume, mult mai tihnită și mai frumoasă decât orice era la modă. Prezentată în multe reviste de design interior, curând Federica a ajuns cunoscută în Spania și odată cu promovarea a reușit să planteze șemințele armoniei stilurilor provensal și country chic englezesc în sufletele oamenilor. Ei îi place tot ceea este realizat de mână, obiecte făcute de către meșteri talentați, lucruri care sunt deseori salvate și restaurate. De altfel, și magazinul, dar și biroul ei funcționau sub numele de Federica & Co. Dar în urmă cu zece ani de zile o vizită la rudele soțului ei din Cantabria i-a adus aminte despre cum și-ar dori să trăiască, cât de mult tânjea după copilăria ei petrecută la țară. A stat ceva timp în cumpănă, dar anul trecut a acționat pentru a-și schimba viața.

adelaparvu.com despre casa showroom in Cantabria, designer Federica Barbaranelli (1)

Deseori Federica se gândea cum să îmbine pasiunea ei pentru gătit cu cea pentru modă și design interior. Își imagina un loc unde toate aceste pasiuni să fie împletite armonios, un loc unde să fie fericită, să poată împărtăși frumusețea vieții, așa cum simțea ea. Mult timp ea, de fapt, a tânjit către o stare, către tihna pe care ți-o dă o plimbare pe plajă, plăcerea de a savura masa în aer liber, relaxarea pe care ți-o imprimă muzica încălțătoare, clasică ori când privirea se hrănește cu decoruri de poveste. Când a ajuns în Cantabria, regiune din nordul Spaniei, unde munții întâlnesc oceanul, a știut că acolo va putea să-și trăiască viața așa cum a simțit întotdeauna că-și dorește. Primul pas? A căutat o casă unde să-și mute întregul magazin, chiar dacă avea în spate zeci de ani de tradiție și se bucurase de atenție și succes.

adelaparvu.com despre casa showroom in Cantabria, designer Federica Barbaranelli (5)

A găsit o astfel de casă într-o zonă liniștită și a decorat-o așa cum a simțit. Deși inițial se gândea ca la un loc de showroom și eventual bucătărie spațioasă unde să gătească pentru cei dragi, după deschidere s-a lăsat în voia sugestiilor venite din partea oamenilor. Adică? Adică oamenii vroiau să doarmă în dormitoarele decorate de ea, să gătească și ei alături de ea, să se bucure de locul minunat pe care a reușit să-l amenajeze. Și asta a și făcut. A deschis casa vizitatorilor, care se pot bucura acum de ea și de obiectele frumoase de aici, dar mai mult, pot simți, măcar pentru o scurtă perioadă, un altfel de trai, unul mai tihnit, departe de zgomot, departe de agitația urbană inuntilă. Aici oamenii pot redescoperi plăcerile simple, de la a găti împreună cu prietenii sau familia la a se juca în grădină cu mult îndrăgiții câini ai Federicăi. Tot ce este necesar pentru gătit se găsește chiar în grădina ei de legume ori se achiziționează local. Federica este adepta mișcării slow food, una inițiată în Italia în 1989, mișcare a cărei scop a fost și este prevenirea dispariției culturiilor locale și tradițiilor culinare locale.

adelaparvu.com despre casa showroom in Cantabria, designer Federica Barbaranelli (4)

adelaparvu.com despre casa showroom in Cantabria, designer Federica Barbaranelli (10)

Și casa? Da, casa este o parte un soi de pensiune, dar totodată și showroom, o parte bucătărie în care poți găti ca vizitator, dar și restaurant unde să savurezi preparatele Federicăi. Și da, poți cumpăra obiecte care-ți plac sau piese de mobilă, dar cu siguranță vei tânji de fapt după stilul acela de viață, unul conectat la natura din jur și la frumosul care-ți șoptește prin intermediul decorului. Federica spune că și-a imaginat viața pe care și-ar fi dorit-o, că și-a închipuit mereu că va evada din oraș, dar nu și-a imaginat că acest loc din Novales va întruni atât de repede toate așteptările ei. O fi o viață fără griji? Nu știu, dar cu siguranță este o viață frumoasă atunci când ești înconjurat de obiecte cu poveste și oameni mereu deschiși și veseli. Federica a știut ce fel de viață vrea să trăiască și viața a devenit conform visului ei. Tu știi cum vrei să-ți trăiești viața? Poate că povestea acestei femei te va provoca să te gândești la asta. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa showroom in Cantabria, designer Federica Barbaranelli (14)

adelaparvu.com despre casa showroom in Cantabria, designer Federica Barbaranelli (6)

adelaparvu.com despre casa showroom in Cantabria, designer Federica Barbaranelli (27)

adelaparvu.com despre casa showroom in Cantabria, designer Federica Barbaranelli (7)

adelaparvu.com despre casa showroom in Cantabria, designer Federica Barbaranelli (25)

adelaparvu.com despre casa showroom in Cantabria, designer Federica Barbaranelli (26)

adelaparvu.com despre casa showroom in Cantabria, designer Federica Barbaranelli (12)

adelaparvu.com despre casa showroom in Cantabria, designer Federica Barbaranelli (16)

adelaparvu.com despre casa showroom in Cantabria, designer Federica Barbaranelli (13)

adelaparvu.com despre casa showroom in Cantabria, designer Federica Barbaranelli (17)

adelaparvu.com despre casa showroom in Cantabria, designer Federica Barbaranelli (20)

adelaparvu.com despre casa showroom in Cantabria, designer Federica Barbaranelli (24)

adelaparvu.com despre casa showroom in Cantabria, designer Federica Barbaranelli (21)

adelaparvu.com despre casa showroom in Cantabria, designer Federica Barbaranelli (18)

adelaparvu.com despre casa showroom in Cantabria, designer Federica Barbaranelli (19)

adelaparvu.com despre casa showroom in Cantabria, designer Federica Barbaranelli (3)

adelaparvu.com despre casa showroom in Cantabria, designer Federica Barbaranelli (2)

adelaparvu.com despre casa showroom in Cantabria, designer Federica Barbaranelli (22)Foto: Federica & Co, ElMueble, Vogue Espana

5 raspunsuri pentru A știut cum vrea să trăiască și visul i s-a împlinit

 1. Lavandisse spune:

  Ce minunăție de casă! Se pot închiria camere sau doar se vizitează?

 2. Nice spune:

  Foarte frumos. Cu ambitie si determinare chiar poti pasii prea visul tau.

 3. andreea31 spune:

  Buna Adela. Visul nsotru de o viata a fost sa stam la casa..si inca putin si visul ni se indeplineste.
  Dupa multa munca, stres….efor financiar suntem pe cale sa ne mutam. Acum suntem la interioare.
  M-ar ajuta foarte tare parerea ta in ceea ce priveste perdelele.
  Livingul nostru are 2 geamuri mari din care una este usa si se iese spre terasa. Bucataria este open space cu livingul. Nu stiu ce gen de perdele sa aleg..Oare jaluzelele de tip zebra ar fi mai practice avand in vedere ca se iese mereu spre terasa…sau o perdea de zi+una de noapte sa tina si umbra? Te rog daca se poate sa imi spui parerea ta, si cum ai vedea tu aceste 2 incaperi.Iti multumesc din suflet!

 4. Este absolut superba! Chiar daca m-as duce doar pentru doua zile, cred ca n-as vrea sa mai plec.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *