adelaparvu.com despre casa din lemn cu interior in stil marin, SUA, foto Dennis Moffitt Painting (9)

In Case, Design Interior

Idei frumoase în această casă amenajată în stil marin

Cu siguranță că o astfel de amenajare te face să te simți în fiecare zi ca fiind în vacanță. Și asta cu atât ma mult cu cât și locul unde este amplasată vorbește despre tema de design aleasă. Da, este pe malul mării, așa că interiorul acestei case din lemn preia nuanțele, dar și materialele pe care le asociem cu plaja. Este o casă americană, ca atare nu e de mirare că spațiile de zi, dormitorul ori baia matrimoniale sunt mai generoase, dar poate că văzându-le vei realiza cât de mult contează ca încăperile menționate să fie largi și luminoase. Dar hai să vezi ideile aplicate aici, idei simple, dar de mare efect.

adelaparvu.com despre casa din lemn cu interior in stil marin, SUA, foto Dennis Moffitt Painting (15)

Bucătăria este spațioasă, având dimensiunile de circa 5 x 5 metri, cu deschidere liberă către zona de living. Chiar dacă are trei goluri de ușă, spațiul generos a fost bine exploatat cu o masă insulă în mijloc și dispunerea mobilierului ce include electrocanicele în jurul acesteia. Pentru a nu încărca spațiul, fereastra cu șprosuri este neacoperită, deci lumina naturală intră din plin, iar corpurile suspendate sau cu fețe de dulap sunt simple, cu profile discret subliniate, dar cu cornișe care se leagă frumos de plafonul lambrisat.

adelaparvu.com despre casa din lemn cu interior in stil marin, SUA, foto Dennis Moffitt Painting (3)

Opus ferestrei, unde e și locul de luat masa conceput pe colț, este un bufet care prin ușile sale de sticlă reproduce desenul de la nivelul tâmplăriei ferestrei, iar nuanța mobilierului este ușor mai închisă decât restul pentru a accentua destinația lui. Însă în bucătărie contează în percepția luminoasă și elegantă a spațiului finisajele, de la pardoseala din lemn la albul pereților (lambriuri și suprafețe actuale în zona de gătit), precum și detaliile din lemn de la nivelul golurilor de ușă, plintei, cornișei. Aceste detalii transformă încăperea și o îi conferă o eleganță rustică aparte.

adelaparvu.com despre casa din lemn cu interior in stil marin, SUA, foto Dennis Moffitt Painting (13)

adelaparvu.com despre casa din lemn cu interior in stil marin, SUA, foto Dennis Moffitt Painting (14)

Pe lângă bucătărie, zona de zi mai cuprinde încă alte trei încăperi, un salon formal continuat cu o sufragerie și un living luminos, dar intim amenajat. Deși comunică liber, aceste încăperi au rezultat ca urmare a dispunerii structurii de rezistență a casei, o casă din lemn în care prezența stâlpilor este obligatorie.

adelaparvu.com despre casa din lemn cu interior in stil marin, SUA, foto Dennis Moffitt Painting (5)

Livingul, deși beneficiază de un spațiu generos, prin modul în care este poziționată mobila, cu o canapea pe centru în dreptul șemineului din piatră, devine o cameră intimă. Pare că toată atenția se concentrează în jurul gurii șemineului, acolo unde este dispus și mobilierul destinat șederii. Dacă tâmplăria este la interior într-o nuanță de stejar, la exterior, aceeași tâmplărie este albă, deci are două fețe diferite. Desenul ei la interior pare să intimizeze ambientul, unde domină șemineul placat cu piatră de râu. Pentru a spori senzația de luminozitate, lambriurile pereților sunt vopsite într-o nuanță deschisă de galben pai, plafoanele sunt albe, iar pardoseala este acoperită cu un generos covor deschis. De asemenea, tapițeriile sunt deschise la culoare, ceea ce face ca senzația de spațiu aerisit și luminos să devină mai pregnantă.

adelaparvu.com despre casa din lemn cu interior in stil marin, SUA, foto Dennis Moffitt Painting (11)

adelaparvu.com despre casa din lemn cu interior in stil marin, SUA, foto Dennis Moffitt Painting (12)

Dacă la parter încăperile sunt cu o înălțime standard, la mansardă dormitorul matrimonial impresionează prin înălțimea spațiului și structura acoperișului la vedere. Este interesant finisajul de la nivelul acoperișului, cu lambriurile în nuanță de stejar și fermele într-un gri elegant, în contrast cu pereții lambrisați vopsiți în alb. Deși înalt, plafonul prin modul său de finisare nu strică cu nimic atmosfera intimă a dormitorului. Ba mai mult, nici nu lasă ca șemineul înalt, impozant să fie centrul de greutate al camerei.

adelaparvu.com despre casa din lemn cu interior in stil marin, SUA, foto Dennis Moffitt Painting (10)

Și baia matrimonială beneficiază de o mobilare atipică, începând cu lavoarul și terminând cu zona de cadă. Dacă pentru lavoar s-a optat pentru un model din fontă cu design vintage, cada, cu o alură clasică este înconjurată de un mobilier realizat la comandă. Tapetul completează reușit imaginea marină a camerei de baie, la fel ca și lambriurile.

adelaparvu.com despre casa din lemn cu interior in stil marin, SUA, foto Dennis Moffitt Painting (2)

adelaparvu.com despre casa din lemn cu interior in stil marin, SUA, foto Dennis Moffitt Painting (8)

O casă unde și scara interioară te duce cu gândul la vacanță pe mare prin mânerele configurate din suporturi și sfoară, unde de pe ferestre se vede marea, iar lambriurile îi conferă o imagine ca de navă. Un interior plăcut, creionat în nuanțe plăcute, naturale și unde accentele de culoare vin din decorațiuni și plante. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa din lemn cu interior in stil marin, SUA, foto Dennis Moffitt Painting (4)

adelaparvu.com despre casa din lemn cu interior in stil marin, SUA, foto Dennis Moffitt Painting (6)

adelaparvu.com despre casa din lemn cu interior in stil marin, SUA, foto Dennis Moffitt Painting (7)

adelaparvu.com despre casa din lemn cu interior in stil marin, SUA, foto Dennis Moffitt Painting (1)
Foto: Dennis Moffitt Painting

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *